• Tvrdica McTvrdi
    71
    meni je jedino problem što su obojica dešnjaci, nemre se tak igrat.
  • Crni86
    10.1k
    Nadam se da se Lisica gled akao rotacijska opcija za desno krilo pa onda postepeno da se vidi da li je za prvih 11. Mbuku odlazi, cordoba ce vjerojatno na posubu. Tako da ocekujem na toj poziciji uz Lisicu jos jednog igraca.

Svida mi se kaj jos nije ni lipanj, a kadar se polako slaze. Nadam se da cemo na pripreme krenut s 95% kadra koji ce iznijet sezonu.
  • Droljo
    15.7k
    Kak se slaže kadar? Nismo potpisali nikoga, nitko nije produžio ugovor. Bar što se zna.
  • Crni86
    10.1k
    pa sluzbeno nista nece ni biti do kraja sezone to je sigurno.

Puno smo aktivniji nego prosle sezone u ovo doba. Prosle godine su ovako vijesti flukturirale tek krajem lipnja. Moguce da nas i novinari navlace, al di ima dima obicno ima i vatre.
  • emilperska
    10.4k
    Stojković koji nije desno krilo je bolje desno krilo od Špikića,Paggini

Sa Stojketom igramo nešto tj skroz drukčije nego sa Špikom. To nije klasična igra s krilom jer Stojke ofc. nije krilo. Da je efikasnije, efikasnije je, ali ima i mana takva igra. Da je rješenje, nije rješenje. To je bliže onome kad Kule igra desno pa se ubacuje u sredinu.

Nema smisla vodit rasprave o Cordobi i Mbuku. Oni su passe. Škartani od 3.trenera u nizu, ne igraju ni garbage time više. Očito s razlogom.

Onog trenutka kad dovedemo bolje desno krilo od Špike, transferni rok je uspio. To pokusavamo od 2022.
  • ElDorado
    3.7k
    Ja čekam lijevog beka i šesticu......
  • Orc123
    11.5k
    Spikic ko krilo ima u losiju statistiku od RPG na beku! Krilo koje ne zabija, ne asistira nije dominantno krilo. Stojkovic koji nije krilo je duplo kvalitetniji i to sam malo reko. Spika je rotacija i dovoljno ga je bilo gledati 4 sezone ko rotaciju u Dinamu. Isto tako slazem se da Lisica je isto tako rotacija, ima potencijal ali to je igrac ranga Hoxhe ako je i to...,.

Jedan Sego je bio teska dominacija u VZ, a u jednom Hajduku koji je za 2 koplja ispod nas ne moze apsolutno nista. Lisica je jos jedan igrac koji ima fizikalije ko i Spika, koji ce gurnut si loptu u for ko i Kastrati pa ce na fiziku probati. Nama treba krilo koje razumije nogomet, koji sudjeluje u igri, koje zabija i asistira, koji se zabada i u sredinu jer cemo 80% utakmica igrati na postavljenu obranu. Nama treba ljevonogi Stojkovic ili nekad Soudani.

I samo jos jedno, svjedocimo nikad losijem HNL-u, vjerojatno u zadnjih 15godina! Dinamo iz doba prvog mandata Bjelice kojem težimo bi ove sezone osvojio ligu s 20bodova prednosti i to je minimum minimuma i sad odjednom svakog tko zna 2 na nogu iz tog istog HNL a zelimo dovesti!? Nema logike....
    Samo kad pocnu kvalifikacije za Europu,izuzev Dinama, pa kad nas spoje sa predstavnicima Armenije, Gruzije ili Slovenije, pa kad pocnu kukanja o nezgodnim protivnicima i kako nismo imali srece da izvucemo nekog iz Andore, Malte ili Makedonije...
  • Orc123
    11.5k
    kad dovedemo boljeg beka od Ljubicica onda smo uspjeli....cinjenica je da ljevaka puno manje i da je teze dovesti takvu kvalitetu. Spika je oduvijek rotacija i tome u prilog idu i brojke koje je ostvario u Dinamu koje su s obzirom na minute u najmanju ruku jako skromne.
  • Keyser Soze
    13.4k
    Iz Istre bi doveo Marešića, Koskija i Gagua mi se čini ok. Lisica mi je nešto bolji igrač od Špikića, al mi nije razina Dinama.
  • vjeko1701
    14.8k
    Pozitivna stvar oko Lisice je da već ima solidan broj prvoligaških sezona a tek 21 godinu. Barem može još napredovati. Al mi za europu nije a u HNL-u nam više trebaju ofenzivci koji znaju igrati na postavljenu obranu.
  • prefontaine
    2.1k
    Marešića, Koskija i GaguaKeyser Soze

• Omake
    8.2k
    Djelim pesimizam oko Lisice kao i neki. Teško je izbjeći paralele s Špikom, iako nisu sasvim slični igrači. Špika je došao u Dinamo godinu kasnije i u Gorici je primarno igrao lijevo krilnog napadača. Onda su ga naši treneri pokušali pretvoriti u desno krilo, što nije nažalost išlo. Koliko je stagnacija i neuspjela adapatacija krivnja Špike, koliko trenera u klubu je teško reći nama bez uvida u svakodnevno.

Lisica igra desno krilo otkada je u HNLu. Za naše prilike ima odlične fizikalije za tu poziciju. Mislim da je drugi igrač lige po stvorenim zicerima, poslije Baturine, s 10. Ima 6 asista, ali da je Frukove sreće mogao je i 11, 12 (pogotovo kad se čovjek sjeti one utakmice Istra Hajduk gdje se Fučak ispromašivao kao da je igrao i pijan i ćorav). Oba naša lijeva krila su više strijelci nego kreatori, Hoxha pogotovo. Vjerojatno u klubu računaju da će u Dinamu s više posjeda i kroz napredak postati najkreativnije krilo lige. Dabac ga vjerojatno zna otkada je radio u Istri, pa može garantirati kakva je osoba (možda mali i navija za Dinamo).

Adaptacija na drugi stil igre i puno veći pritisak, očekivanja, popravak realizacije, centaršuta, i nadasve odluka u zadnjoj trećini su moji razlozi za pesimizam. Mladim igračima treba vremena i minuta. Ni Majer , a pogotovo ni Ivanušec nisu odmah bili pojačanja. Rozić i Valinčić su odigrali kombinirano 200 seniorskih utakmica nakon što su otišli iz Dinama 2. Napredak nikada nije linearan.

Možda je ovo i naznaka da ćemo graditi momčad tako da imamo samo 1 lijevu nogu na beku, a na desnom krilo nam igra klasično desno krilo. Lakše bi bilo popuniti kadar na taj način jer je ljevaka na svijetu 10 puta manje od dešnjaka.
  • NB86
    16.7k
    i u Gorici je primarno igrao lijevo krilnog napadača. OOmake

Ne bi se slozio, kiki lovric je igrao lijevo a spika desno, nisu nasi nista kemijali s njim vec ga kupili ko desno krilo
  • Omake
    8.2k
    My bad. Meni je ostalo da je Špika igrao nakon što je Lovrić otišao u Osijek.
  • GeneralNapoleon
    1.5k
    Tri najucinkovitija krila lige su:

1. Grgic (7G+7A)
    2. Pjaca (6G+6A)
    3. Lisica (5G+5A)

Ne vidim u HNLu trenutno krilo koje bi nam bilo pojacanje. Lisica ok kao rotacija ali treba nam jedna bomba za desno krilo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.