• Jaro
    9.9k
    onda nek stave muda na panj i oni i onaj ko im je dao taj mandat pa nek kazu takoje i tako...
  • ElDorado
    3.7k
    Mozemo i ovak gledat: nije svako zlo za zlo.
    Da nismo tu di jesmo ne bi Boban sad bio predsjednik Uprave.
  • Šteco
    936
    Dao se mandat senatorima da probaju izvući sezonu do kraja ali vidimo da ništa od toga.The Undertaker

Ništa, sad mogu opet ozbiljno popričat u svlačionici. :chin:
  • The Undertaker
    7.8k
    Šamaramo mrtvog konja. O ekipi, treneru i sportskoj politici je do sada sve rečeno. Čekamo Bobanove poteze.
  • ElDorado
    3.7k
    iluzorno je bilo ocekivati da ce Perkovic s istim igracima i igrom preokrenuti bilo što
  • mali M
    7.5k
    Od kud ste svi ispuzali katastrofa...
  • dinamo u srcu
    2.1k
    Koliko smo ih krivili za katastrofalne poraze, blamaže po par komada od Istre,Slavena itd... i iako su sami zajedno s igračima krivi za ovo stanje koje je bilo do jučer, zadnjih 5,6 utakmica izuzev Gorice odrađeno šampionski i vrijeme je da ih pohvalimo i upravu i predsjednika i igrače. Tanka je crta između heroja i krvnika.

Odradite ove tri utakmice sa tri pobjede, stabilizirajte se još više, uđite u euro skupine i Vaša prva godina mandata pamtit ćemo kao uspješnu i idemo u novu sezonu pametnije mudrije i bolje.

I da hvala Vam za pobjedu protiv najvećih rivala u ovakvo važnom trenutku. S ovakvom pobjedom vratili ste ponos svakom dinamovcu koji ste narušili s teškim porazima od Istre Slavena, Osijeka.
  • Neron53
    1.6k
    Siguran sam da je dokazak Bobana razmrdao sve aktere u klubu i donio samopouzdanja svima, kako u svlacionici tako i u upravi...
  • Kujtim Shalla
    4.8k
    već su krenuli mudrije u novu sezonu. Mudri-je riješen ne brini :razz:
  • gaTeDZG
    1.3k
    S Ofenzive:

Zvonimir Boban je gostovao na YouTube kanalu Milan Hello kojeg vodi talijanski novinar Andrea Longoni, a tamo je razgovarao o Dinamu i o svom bivšem klubu.

Razgovaram s Paolom Maldinijem, znam da pati, ali i dalje je jako vezan uz Milan. Rođen je kao navijač tog kluba, potpuno je drugačiji od mene, koji sam to postao tek nakon što sam odrastao u Dinamu. I ako se nikad ne vrati, već se ostvario i kao igrač i kao menadžer. Hoće li se vratiti? Uvijek bi bio spreman za Milan, ali ne znam, nemam pojma.

A ja? Nikad se neću vratiti u Milan. Moj zadnji posao u nogometu bit će Dinamo. To će trajati koliko bude trajalo. Imam ideju što želim raditi. To je krug koji se za mene zatvara. Rođen sam u mjestu u kojem je većina ljudi navijala za Hajduk, to je kao da se vi rodite negdje gdje svi navijaju za Inter. Moja obitelj je bila za Dinamo. Taj klub je uvijek bio uz mene i dao mi podršku. Rođen sam u plavom, sve moje je plavo i završit ću u plavom.

Ako Milan osvoji Kup nakon Superkupa, kako bih ocijenio sezonu? Osrednjost se danas prihvaća, ali nažalost sezona je poprilično dramatična u kontekstu povijesti Milana. Za mene Kup vrijedi nula: bolje ga je osvojiti nego ne, ali ne može spasiti sezonu. Nemojmo se zavaravati.
  • jakov1
    608
    Još će ispasti i da je čovjek namjestio anketu na Zoni.
  • Murtidzg
    147
    MINISTAR SPORTA‘
    Čovjek koji iz sjene upravlja Hipodromom ima važnu ulogu i u Maksimiru, Dinamo: Poslao ga je Grad; Grad: Nismo!
    Diplomirani je ekonomist, novinar, šef Trnja, koautor Statuta Dinama, šef USO-a....
    Piše:Krešimir Antunović

Diplomirani ekonomist, novinar, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trnje, koautor novog Statuta Dinama, član Odbora za stadion, predsjednik Upravnog vijeća ustanove Upravljanje sportskim objektima (USO), član Upravnog vijeća URIHO-a, predsjednik Povjerenstva za potporu vrhunskom sportu u Gradu Zagrebu te član školskog odbora XI. gimnazije u Zagrebu...

Sve ovo su titule koje nosi, u posljednje vrijeme, jedan od istaknutijih i najčešće spominjanih članova Možemo!, Goran Đulić. No, tko je točno čovjek od povjerenja Tomislava Tomaševića koji je blagoslovio svaku odluku Koste Kostanjevića, koji odlučuje kakav će biti novi Maksimir, ali i presuđuje tko će u Gradu dobiti novac za profesionalno bavljenje sportom?

Riječ je o svestranom računovođi koji u stranci kotira kao njihov ministar sporta, iako je formalno njihov član tek od 2023. Na prethodnim lokalnim izborima u Vijeće GČ Trnje je ušao kao pripadnik Zagreb je naš!, no vrlo brzo, nakon nepune dvije godine, promoviran je u člana Možemo! te se prometnuo u jedno od prepoznatljivijih operativnih lica te platforme na gradskoj razini. Političko sazrijevanje Gorana Đulića prati i institucionalno uzdizanje. Svakih nekoliko mjeseci, nova funkcija. Svakih nekoliko tjedana, nova odgovornost.

Oprečni odgovori

U Upravno vijeće USO-a imenovan je 22. listopada 2021. godine, dok je u Upravno vijeće URIHO-a imenovan 22. siječnja2025. godine. Od 2022. Đulić predsjeda Povjerenstvom za potporu vrhunskom sportu u Gradu Zagrebu, a istovremeno sjedi i u školskom odboru XI. gimnazije u Zagrebu.

Kroz Povjerenstvo za potporu vrhunskom sportu nadgleda raspodjelu milijunskih sredstava sportskim savezima i pojedincima, no bez mnogo javne kontrole. U tom smislu, Đulićeva funkcija više podsjeća na neku vrstu sportskog intendanta, osobe s diskrecijskim pravom odlučivanja, ali bez političke odgovornosti.

Zanimljiv je i njegov angažman u URIHO-u, ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, gdje je imenovan u Upravno vijeće početkom 2025. godine. Ovdje se, pak, otvara pitanje šire kadrovske politike platforme Možemo!. Koliko su ta imenovanja rezultat stručnosti, a koliko stranačke bliskosti? Sama činjenica da jedna osoba može u kratkom razdoblju pokriti toliko sektora, od sporta i školstva do socijalne politike, govori ili o iznimnoj sposobnosti ili o centraliziranju moći u rukama politički lojalnih.

Dokaz Đulićevom dijapazonu je činjenica kako je svojevremeno pisao za nišne sportske portale, ali i što se danas nalazi u upravnim vijećima dviju institucija koje, iako se bave sasvim različitim djelatnostima - jedna sportskim objektima, druga zapošljavanjem osoba s invaliditetom - barataju istim gradskim proračunom. U oba slučaja, Đulić ima ulogu u odluci kako će se taj proračun trošiti u ime građana.

Podsjećamo, Đulić je jedan od sedmero članova Upravnog vijeća USO-a koje se našlo u fokusu javnosti nakon što je u medije izašla afera Hipodrom zbog koje je i uhićen ravnatelj USO-a Kostanjević. Inače, Grad Zagreb imenuje četiri od sedam članova Upravnog vijeća te drži većinu kod svakog izglasavanja. Đulić obnaša funkciju predsjednika vijeća te je prvi potpisnik proglasa USO-a u kojem tvrde kako je Kostanjević nevin i izražavaju sumnju u njegovu krivnju.

Međutim, ono što je zanimljivo je kako Grad Zagreb i GNK Dinamo imaju oprečne izjave kada je riječ o tome čiji je Đulić zapravo predstavnik na adresi Maksimirska 128. Iz gradske službe za informiranje navode kako je Dinamov statut pisao u svojstvu fizičke osobe, kao angažirani pojedinac kojeg je imenovao sam klub. S druge strane, iz Dinama tvrde kako Đulić djeluje kao gradski izaslanik, te da upravo Grad Zagreb stoji iza njegove uloge u Odboru za stadion, kao i u radnoj skupini za Statut.

Njegova prisutnost u radnom tijelu zaduženom za pisanje prijedloga Statuta među navijačkim pukom naišla je na podijeljene reakcije. Dio navijača je tako smatrao kako je riječ o politiziranju kluba, koji drže za nadpolitičku svetinju, dok je drugi dio pozdravljao njegovo imenovanje govoreći kako je riječ o novinaru koji dugo prati Dinamo.

Pokušali smo stupiti u izravni kontakt s Đulićem, no odgovor na mailove i pozive nismo dobili.
  • Patak
    3.4k
    Nije fer da od našeg uvaženog kolege sad svi peru ruke.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.