• Sajla
    8.6k
    Normalno da fejk dresove prve ekipe treba zabraniti i prijavit policiji svaki takav štand. Nego mislim na random majice "Dinamo Kutina", i tako to.IvanKupres

ali to nisu jedine dvije opcije koje postoje. ak se neka ekipa organizira i da si napraviti majice - to je dobra stvar i ne vjerujem da je itko protiv toga. ali ako možeš naručiti majicu sa stranice koja nudi i našu i tovarsku i barcinu i realovu, onda možeš i iz službenog webshopa. ne pričamo o tome da netko na proštenju/kirvaju kupi djetetu majicu sa štanda jer eto, to mu je jedina prilika. bolje da kupi to nego ništa. ali onaj tko ima izbora, a radije kupi tu fejk jeftiniju majicu nego službenu od kluba jer bude ušparal za 2 pive... pa ne mogu reći da je to dobro. ne treba takvog ubiti ni izbaciti sa stadiona, ali treba raditi na tome da se ljude osvijesti da tako ne pomažu klubu, a klub se treba potruditi da ima u svom asortimanu robu za svaki džep. it works both ways.
  • OBIGB
    970

Nekoliko puta sam u postovima naveo kontekst vremena, da ga razumijem i ne sporim. No ipak, živimo u 2025oj. Imamo iskustva, znamo valjda procjenit što je dobro i poželjno, a što nije. Ako znamo, onda valjda znamo i što nam je činit- ne opravdavat i promovirat prodaju takvih stvari. Krajnjeg korisnika, neupućenog, ne treba u startu tretirat kao nekog nepoželjnog, no edukacija edukacija edukacija. Tu klub mora potegnut maksimalno. Mjenjanje mentalnog sklopa nije jednostavan proces, nekima je vječno neostvariv, ali kompa, ako će netko pilat po svom i gurat takvu briju unatoč svim promjenama koje se odvijaju među nama i oko nas, a normalno da ću ga smatrat u najmanju rukom nejednakim u odnosu na sebe i ljude s kojima sam okružen na tribini.

Što se tiče branda, govorio sam generalno.
  • Crle
    927
    Ali ti si preuskogrudan da vidiš kako se vraća to u budućnosti. Ako to ne kužiš nemreš skužit ni ostalo.

Ne nego ti ne kužiš osnove. On sasvim dobro govori. Čisti primjer toga je kod Hajduka. Oni su valjda imali pitaj boga koliko tih rekvizita sa strane "na tovara" i radili su na tome. Danas im praktički svi nose službene proizvode i imaju velike prihode od toga.

Tko ne kuži da je bolje da grupa i klub zarađuju na tome a ne neki Mato treba mu pojasniti zašto je to tako. Ako se netko pravi pametan da je bolje da bilo tko radi rekvizite sa grbom kluba ili grupe onda taj očito nema pojma što priča.

Kupovanje tih službenih rekvizita je isto kao i članstvo, čast i pomoć klubu.

Kod onih "najte kaj zameriti" majice donekle kužim ljude jer je grupa proizvela dobar izraz za to vrijeme i ljudi su to htjeli nositi, a mogli su samo sa te stranice. Pa to donekle i kužim.

Dinamo je brand već sam po sebi, no problem je jer je taj brand dugo bio perspektiran kao nešto privatno i ne javno (totalno suprotnog od onoga što je) i zato ni ne čudi da još ne postoji svijest pomaganja i kupovanja službenog od kluba.
  • IvanKupres
    142
    a normalno da ću ga smatrat u najmanju rukom nejednakim u odnosu na sebe i ljude s kojima sam okružen na tribiniOBIGB

Na tragu si Našeg Hajduka gdje ti jednakiji ko ti imaju 4 glasa na izborima.
  • Jos-Optimus
    5.5k
    a Ivane, ljudi su i popustili u stavu, pokušavaju naći sredinu, a ti zagrizao i ne puštaš
  • OBIGB
    970

Nisam. Daleko sam ja od NHa. Zastupam jednakost šansi, koliko je to moguće, nisam za jednakost ishoda.

Ali kada si već spomenuo glasanje, koje ne bi dovodio u vezu s prodajnim artiklima, definitivno sam otvoren za raspravu da netko s 20 godina članstva ima glas više od onoga tko je 1 godinu član.
  • Niko1986
    1.4k
    Ako je to cura koja mislim da je, koja je intervjuirala Stojkovića i Roga nakon utakmice sa Slavenom onda mogu potvrditi da je završila novinarstvo i ima iskustvo kao glasnogovornica u nekim košarkaškim savezimarakurs

Dobro dođe i to što je prijateljica s glasnogovornikom.
  • Jurki
    17.1k
    a gdje je tu onda jednakost i 1 clan - 1 glas.
    Zakaj bi neciji glas vrijedil vise?
    Time se obezvrjeđuje mlađe clanove i elitizira clanstvo.

Evo ja bi za 20 godina clanstva da klub svakom takvom clanu pokloni neku sitnicu koju se inace nebi moglo kupiti.. a ne da neciji glas vrijedi vise.
  • NORTE
    15.6k
    Dobro dođe i to što je prijateljica s glasnogovornikom.Niko1986

Neke stvari u klubu se izgleda ne mijenjaju.
  • OBIGB
    970

Nisam rekao da to zastupam već sam otvoren za raspravu. Ni sam nisam na čistu, čekam trenutak kada dođe vrijeme za raspravu pa ću vagat. Ima različitih modela o kojima se može raspravljat.

Prvi izbori su bili pokazatelj koliko je to sklizak teren i koliko smo bili blizu da se kolo okrene na drugu stranu. OK, neće uvijek biti tako, samo kažem da nije baš to tako jednostavno kako si ti postavio.
  • IvanKupres
    142
    Ali kada si već spomenuo glasanje, koje ne bi dovodio u vezu s prodajnim artiklima, definitivno sam otvoren za raspravu da netko s 20 godina članstva ima glas više od onoga tko je 1 godinu član.OBIGB

I to ti nije demokracija, i time zapravo odbijaš ljude od učlanjivanja, jer sta cu se kao uclanit necu nikad doseć status tebe. Prije nekih mjesec dana par korisnika je s ogromnom potporom u vidu lajkova iznijelo slično razmišljanje, i zgrozio sam se. Jedan član jedan glas. Taticevci nemaju 8000 jazavaca na lageru s oibom da nas preglasaju. Ne vidim jedan razlog za elitizam u vidu broja glasova.
  • Jurki
    17.1k
    velis za taticevce.. taman i da skupi xy tisuca ljudi s oibom.. opet to nije necija pobjeda nego bi to bil nas poraz.
    Duznost svakog od nas je ispuniti svoju glasacku, građansku i dinamovsku duznost.
    Barem danas to nije problem kad ima opcija online glasanja.
    Tko ne glasa je neozbiljan ili glup ili ga jednostavno boli kurac za klub.
  • ZrnTSCHeZ
    1.1k
    Moj je feeling da je klub previše trom, u neku ruku kak cijela naša ekstenzivno birokratizirana država pa ili ne prepoznaje trenutak ili nije sposoban pravodobno reagirati za razliku od drugih ponuđača.

Pritom ne govorim o proizvodima koji izravno zlorabe dinamov brand putem vizuala, već o tim popularnim sloganima, purgerskim motivima i slično...da nekaj takvog dođe od kluba pa još uz to ima i malo "d" negdje, sigurno ovakvih rasprava ne bi ni bilo.

Al evo, zadnja 2 tjedna klub je izbacil 2 majice...na dan "male" tekme protiv Slavena ti na stadionu nemaš tih majica u najprodavanijim veličinama...ljudi čekaju u redovima da uđu u kontejner, a onda dođeš tamo i nemaš najaktualnijih artikala...likovi od 70+ godina onda ogorčeni idu držati prodike studentici za blagajnom nek urgira kod kluba za ubuduće

Em nemas iole ozbiljan shop (digni šator na dan tekme na parkingu jbm), em nemaš robe tada...nebreš funkcionirati u 4x4 prostoru s jednom i pol blagajnom i istovremeno kukati zbog nelojalne konkurencije
  • OBIGB
    970

Ko je sad uskogrudan? Daj se opusti. Opet ti o elitizmu kao nešto što je 100% negativno.

Jel elitizam što godišnjak ima prednost nad ne godišnjakom kod kupovine karte za gostovanje? Jel to neka vrsta elitizma? Ja bi rekao da je i što sad?

Sve je stvar dogovora. Statut će nam biti onakav kakav želimo. Model će se dogovarat. Za glasanje moraš biti punoljetan. E sad, imamo nekoga sa 16 godina i 16 godina članstva, i nekoga s 1 godinom clanstva ali je punoljetan i kaj ćemo sad?
  • masacusec
    5.3k
    Klub se marketinški eksponencijalno podigao u zadnjih 5-6 godina. Spominjati tromost kluba po tom pitanju je nezahvalno. To kaj smo se mi razmazili pa nam ništa ne valja pa od šume ne vidimo stablo, drugi je par rukava....
    Naravno da ima "dosadnih" artikala i da nama kao raji rastu apetiti i ponekad očekujemo čuda, raznorazne artikle za svaku prigodu, ali ovo je bog bogova u odnosu na onu žalibože ponudu unazad 10ak godina...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.