• Ivan1
    3
    Smatram da svatko tko je na sjeveru treba nositi majice koje je napravila grupa (ne moraju svi, ali ako netko odluci kupiti majicu svog kluba/grupe, trebao bi ju kupiti u BBB shopu ili dinamo shopu) kako bi podrzao rad tribine. Tesko je sad objasniti nekom gledatelju sa zapada da ne radi dobro svom klubu ako kupuje od nekog covjeka koji nema veze sa klubom..
  • vjeko1701
    14.6k
    I samo da dodam, ja kad kupujem mech, kupujem samo službeni. Čak imam dva špila dinamo karti za belu a kartam belu možda jednom godišnje, ako i tolko. Ako se igra, nek bude Dinamo xD...al osobno ne zamjeram ljudima kad kupuju neslužbeno.
  • Sajla
    8.6k
    stvar je užasno jednostavna. robe koja nije od Kluba ili Grupe će uvijek biti, ljudi koji ju žele kupiti također. ali ako nam je stalo do dobrobiti Kluba i Grupe, onda ćemo se truditi da i jednih i drugih bude manje i potencijalnim kupcima reći i objasniti zašto je bolje otići u shop umjesto naručiti s neke treće stranice ili kupiti na placu. ne sprdat, ne pljunut, ne udarit - nego educirati, umjesto samo slegnuti ramenima jer "svaka roba ima svoga kupca" i ići dalje.
    primjerice, dobio sam rođendanski poklon, artikl s neke bezvezne stranice na koji je stavljen grb Dinama. ljudi bili sretni, potrudili se, htjeli me razveseliti i jako cijenim tu namjeru i bio sam zahvalan pa im nisam htio kvariti veselje. ali za koji tjedan sam dočekao prigodu: pričalo se o bofl robi i ja ubacio priču kako i zašto nije isto kupiti lažne adidas tenisice jer nemaš za original i fake dres kluba za koji navijaš. skužili su na kaj se referiram iako mi nisu kupili dres. malo pomalo, samo treba biti uporan. pojednostavljujem, ali - naš klub, mi smo članovi, kupujemo od sebe samih i taj novac onda ostaje nama.
  • Nolifer
    11k
    Ono kaj bi se isto trebalo fokusirati kod jednih i drugih su te veličine. Kad bi se to prilagodilo svim navijačima, vjerujem da ti kaj kupuju vani bi manje vani onda kupovali, jer i to zna bit razlog zašto ta dotična ekipa vani kupuje, a ne u službenim shopovima...
  • vjeko1701
    14.6k
    Nisi u krivu, al ja osobno mislim da u ovom trenu rasta interesa, Dinamo više dobiva sa time da čim više ljudi na čim više mjesta nosi stvari vezane uz njega. Tako se podsvjesno svima u glavu konstatno ubacuje Dinamo, stvara interes i praćenje.

Jednom kada ova faza brze ekspanzije završi i dođemo do nekog platoa, onda se može svim tim ljudima početi usađivati i vrijednost službene robe koja direktno pomaže klubu.

Da je zadnjih 20 godina bilo drugačije, bila bi i drugačija priča...al nije.
  • Paggini
    48.5k
    kod jednih i drugih su te veličineNolifer

:lol: :lol: :lol:

E kunem ti se, čim sam vidio da si postao znao sam u kojem smjeru ide
  • Nolifer
    11k

A jebiga, u kojem smjeru? Isto sam kupovao kod jednih i kod drugih, ali kad sam videl da to ide ne u dobrom smjeru za mene, jebiga odusto sam. Sorry kaj nismo svi slim fit. Za druge ne znam, ali znam da nisam izvana još kupovao.
  • OBIGB
    961

Smatram da dobrim dijelom nisi u pravu. Ne nakon evolucije koja se dešava u ekonomiji sporta, stvaranju brandova od klubova itd..

Napisao sam u ranijim postovima, ja teško izlazim iz vlastitih cipela, ali mi je nepojmljiv navijač (u današnje vrijeme, kontekst vremena i razvoja navijačke svijesti) koji odrađuje redovno utakmice, koliko god ih je malo, i kupit će šal na placu (ad hoc štand na pimpeku na dan tekme). Sigurno ih ima, ali ta svijest se mora mijenjati.

Ne bih mješao filmsku i nogometnu industriju, iako imaju puno poveznica.

Ključna stvar je da neki stavovi, za koje smatram da su
    ispravni, postanu dominantan narativ među nama. Kada to postane mainstream, kada se ljude tako odgoji, i to dođe Top-Down akcijama, stvorit će se puno jači osjećaj obaveze da se prate ideje i vrijednosti koje trenutno nisu glavnostrujaške i tretiraju se kao manje bitne. Ne može ni Klub sve sam. Nije bitno, što je netko u Hercegovini i može odraditi 4 domaće i 6 gostovanja (realno, to je 10 gostovanja), to je život- netko može više, netko manje, ali doprinjet će našoj ideji na neke druge načine (po pitanju posjete, pripadnosti, kulta, Zagreb kojem pripadam je najveći problem). Jedan od načina je podržavanje Kluba ili Grupe na već ranije opisani način.

Ja sam eto, ispisao litanije na ovu temu. Nadam se da sam uspio svojim upisima stvoriti bar jednog Jehovu koji će širiti moj narativ, jer kao što sam rekao, ne može Klub sam.
  • Sajla
    8.6k
    Jednom kada ova faza brze ekspanzije završi i dođemo do nekog platoa, onda se može svim tim ljudima početi usađivati i vrijednost službene robe koja direktno pomaže klubu.vjeko1701

u načelu se slažemo, ali kronologija nam se razlikuje :) mislim da te dvije stvari trebaju teći paralelno, možda u ovoj fazi "pitomije", a onda tog jednog dana i agresivnije.
  • Mali Zeus
    17k
    Neki dan sam vidio neku žensku s majicom najte kaj zameriti, majica iz onog nekog xy shopa majčice moja ili kaj god i prva misao mi je bila gle kaj ona nosi, a onda sam si mislio ipak malo drugačije. Za sad je najvažnije da se dinamo vraća među sve navijače i opću populaciju, vraća se u grad, klinci nose dinamove dresove po parkovima i svuda di idu, majice s dinamovim obilježjima nose razne tetke, strine, cure, klinke, likovi koji i ne mare toliko za nogomet, ali im je fora nositi dinamo. Na kraju krajeva ja sam počeo navijati za dinamo i prije nego sam počeo pratiti nogomet kao takav jer dinamo je nešto iznad nogometa.
    Hoću reći nakon što su veze dinama i grada bile raskinute i uništene sada se sve to polako vraća. I ne treba toliko strogo gledati na te xy majice. Zapravo na tragu sam onog što @vjeko1701 i @Sajla pišu, treba raditi na edukaciji, tj. da se više kupuje u klupskom i BBB shopu i da to onda postane konstanta. A istodobno i klub mora poraditi na ponudi, jer recimo, a to sam napisao već 50 puta negdje, ponuda za klince je i dalje grozomorna. Za razliku od BBB shopa di je jako dobra.
  • OBIGB
    961

Mala digresija. Zato sam sretan zbog KKDZ, Futsala, itd… jer stvaraju hrpu klinaca koji nose stvari s imenom Dinamo i promiču tu Dinamovštinu.
  • vjeko1701
    14.6k
    Ma sve će polako doći na svoje. Oko toga ne brinem. Možemo se neslagati oko nekih stvari ali sama činjenica da raspravljamo oko ovog znači da sve ide u pravom smjeru.
  • mlinchica
    3k
    Neću o BBB ponudi jer nisam dio grupe i bzvz mi je tu nekaj o tome pisati ali o klupskoj ponudi je valjda i poželjno raspravljati jer se tako može i unaprijediti.

Kopije dresova su mi potpuno neprihvatljive, a uvijek će imati dio kupaca radi prihvatljivije cijene.
    Tome na kraj može stati proizvođač + klub pa da nestanu iz ponude.

Ponuda, ponuda i samo ponuda.
    Prezentacija te ponude.
    Aktivnosti i ne samo u smislu popusta nego reklamiraj na sve strane.
    Već sam pisala i ranije - šaljite nam (članovima) newslettere, pusheve, reklamice na radiu i TV za “stariju” ekipu (uvijek će biti unuka za darovati).
    Zatrpavajte, nas i sve ostale koji nisu članovi, informacijama o klupskoj ponudi.

Ali prije svega, ta ponuda mora biti puno raznovrsnija.
    Na Castore za ovu sezonu nije se moglo utjecati, nadam se da će sljedeća biti kvalitetnija.
    Ostalo - tu mora biti hrpa svega. Ne 5 vrsta nečega nego 15 (bar 3x veća), od privjesaka i bedževa (kojih npr. niti nema) pa do skupljih komada odjeće.
    Dostupnost svih veličina, ženskih i dječjih modela, boje (sve majice možeš u startu raditi u plavoj i crnoj varijanti uvijek), ponuditi varijante kratki rukav, dugi rukav, duksa za isti model (kao kaj su sad ove s velikim grbom)…

Prepoznati ove popularne slogane kao kaj je prošle sezone bio Najte kaj zameriti i iskoristiti prvi jer to prolazi kod ljudi. Odnosno, klub mora gurati slogane van i upravljati time.

Zagreb? Toliko gradskih motiva koji se mogu spojiti s klubom i grbom uvijek.
    Gradski murali, grafiti? (u dog. s autorima).
    Grb, stadion, pLAVko - napraviti kompletne linije proizvoda s tim motivima …opet od privjeska na dalje.

Cijena običnih t-shirta trenutno je mislim prihvatljiva ali dajte nam ponudite bar svaki mjesec jednu novu sa svim ovim gore nabrojanim (veličine, M/Ž/kids, boje).

Kako shvaćam da je sve bilo totalno uneređeno i zapušteno po pitanju ponude ranijih godina tako vjerujem da se ne može preko noći niti sve poboljšati.
    Isto tako se niti ljudi ne mogu promijeniti preko noći.
    I dok god se, radi kupovine raznih artikala u ponudi interneta, ljude smatra nedovoljno vrijednim navijačima, a ne prepoznaje na vrijeme ta potražnja od strane kluba pa da klub prvi ponudi, ne bu se niš promijenilo.
    Edukacija uvijek ali kaj ako onda i dođeš u shop (ili posjetiš web) i nemaš kaj kupit?

Ali ove oko stadiona treba nekak rastjerat, to stvarno nema nikakvog smisla.
  • Georg Koch
    5.9k
    Da malo odmaknemo od dresova i majica, ide jedan prijedlog.
    Prvo kopiram sa clanka:
    " Igrači AC Milana su u petak u dvoboju protiv Bologne na dresovima nosili prezimena svojih majki u čast Majčinom danu pa su tako Rossoneri pobijedili dvama pogocima Zolotarchuka i jednim Harlowa."

Dobra ideja, lijepa gesta, mozda se progurati za dogodine :up:
  • Ijayi Atiemwen
    2.7k
    Povodom 35 godine od nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde sutra ćemo zajedno s klupskom delegacijom odati počast, položiti vijence i zapaliti svijeće na spomeniku posvećenom svim Dinamovim navijačima i Bad Blue Boysima koji su poslije te utakmice tribine zamijenili rovovima i svoje živote položili na oltar Domovine.

Okupljanje je na stepenicama iza blagajni za prodaju ulaznica u 17:15.

Sve koji dolaze molimo da dođu obučeni u skladu s prigodom (bez kratkih hlača, trenirki).

BAD BLUE BOYS
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.