• Marley
    4k
    daaaa, onak prije mjesec i pol, sama sebi se sad smijem naivka. Mislila sam ispraznili su se protiv Utrechta i melju dalje. Tko bi rekao da ce ovako pasti.
    Ah cari nogometa...

Samo se nadam da nije nista ozbiljno sa Josipom jer repka je vec za koji tjedan.
  • NORTE
    15.5k
    Mislim da je pred otkazom sretni argentinski klaun s klupe žutih cigana koji se zbog Bišćanove tvrdoglavosti spasio ispadanja od dinama u Ateni.

U ovoj sezoni je ozbiljno pojačao momčad igračima iz Premier League pa ispao od Noahahahahaha :heart:, a u zadnjih 10 utakmica je ostvario 8 poraza, remi i jednu nevažnu pobjedu u uzvratu kupa jer je prvu izgubio 6:0.

Propala komunistička gamad.
  • Raul
    152
    Ne znaš tko je gori, ovi crveni ili žuti cigani. A ni ovi crni nisu ništa bolji.
  • Krizy
    56k
    Novi pogodak Ante Budimira.

Igrači u La Ligi s najviše pogodaka u posljednjih 5 sezona:
    76 - Ante Budimir
    75 - Iago Aspas
    70 - Gerard Moreno
  • Mlađi referent
    12.6k

Mislim da si negdje pogriješio
    5 sezona (dakle od 20-21), Budimir bi bio na 63 ili krivo gledam?

EDIT: aha, mislim da je šest sezona u pitanju
  • LA BOMBA
    209
    Baš sam sretan da je Real Madrid izgubio, a najviše sam sretan za Jana Oblaka jer su Barcini igrači Courtoisu natrpali golove i Oblak je sada glavni favorit za rekordno šesto osvajanje prestižnog trofeja Zamora, kojeg dobi golman koji je igrao barem 28 utakmica u La Ligi i primio najmanje golova na utakmicu.

Ovaj trofej dijeli se već od 1958 dalje, a uključeni su i golmani od početka lige od 1929 dalje.

Golmani koji su do sada najviše puta osvojili Zamoru su Antoni Ramallets (Barcelona, 1951-52, 1955-56, 1956-57, 1958-59, 1959-60) Victor Valdes (Barcelona, 2004-05, 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12) i Jan Oblak (Atletico Madrid, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2020-21), svi po pet puta.

Oblak je na putu da Zamoru osvoji šesti put i tako postane (barem statistički) najbolji golman u povijesti La Lige!

U ovoj sezoni je na 34 utakmica primio 27 golova i ima koeficient 0,79 dok je Courtois primio 28 golova na 29 utakmica i ima koeficient 0,97. U Aprilu je Courtois u jednom momentu imao bolji koeficient sa 0,84 i Oblak 0,87, ali bolje forma Atletica i trpanje Reala sa strane Barce su Oblaka osigurale na prvom mjestu, i mislim da će na kraju sezone dodati još šesti trofej u svoju kolekciju.

61a50ea82331f.r_d.2461-2352-2436.jpeg

Ja sam uvijek bio njegov veliki fan i smatram ga največim slovenskim sportašem uz Pogačara, jer je uz to da je napravio odličnu karieru i veliki gospodin i totalni profesionalac. On je sve to osvojio tvrdim radom. Najbolja anekdota o njemu mi je kad je postao prvi golman Olimpije sa 16 godina bio je premlad za auto i vozio se biciklom na trening svaki dan 16km. I nije propustio ni jedan trening.
  • dzis
    1k
    Oblak je velik igrac. Da je neke druge nacionalnosti puno bi se vise pricalo o njemu. Po meni najbolji golman zadnjih nekoliko godina.
    Steta sto je karijera proci bez veceg trofeja.
  • vjeko1701
    14.6k
    Uvijek stigne sletiti ovdje na jednu sezonu po pokoji trofej.
  • LA BOMBA
    209
    Oblak je velik igrac. Da je neke druge nacionalnosti puno bi se vise pricalo o njemu. Po meni najbolji golman zadnjih nekoliko godina.
    Steta sto je karijera proci bez veceg trofeja.
    dzis

Osvojio je La Ligu sa Atleticom protiv Reala i Barcelone 2021 što se može smatrati kao veliki trofej, pogotovo što je u Barci još igrao Messi a Real je imao zlatnu generaciju. U toj sezoni bio je izabran i kao MVP La Lige. Ima i Evropa Ligu 2018 gdje je Atletico u finalu pobijedio Arsenal, i evropski super kup iste godine protiv Reala.

Po mom mišljenju sasvim solidni trofeji kad gledaš kontekst.

Ma da naravno se slažem sa tobom da bi se o njemu više pričalo ako bi bio druge nacionalnosti i igrao u nekom klubu koji redovito osvaja trofeje.

Postao je legenda nekog velikog kluba Atletica, što po mom mišljenju znači više nego štancanje trofeja po različitim klubovima. A uz to ima i gomilu individualnih trofeja. Pogledaj recimo Gerrarda, koji je bio u Liverpoolu kad nisu osvojili mnogo, ali će uvijek biti zapamćen jer je legenda kluba koji ima ogromno navijača. I naravno Totti i slični igrači. Premalo se u modernom nogometu poštuje igrače, koji su se odlučili biti lojalni nekom klubu i za cijenu trofeja.

Kao navijač Atletica i Slovenac ja sam naravno oduševljen sa njegovom karierom, i za mene ne bi mogla biti bolja. Navijao sam za Atletico još prije Simeoneja, i ako bi netko tad u vrijeme totalnog Barca-Real monopola i kad je Atletico bio na sredini tabele rekao da će Atletico neki dan osvojiti La Ligu sa slovenskim igračom, koji će postati legenda kluba, meni bi to bili kao perfektni nogometni snovi.
  • Droljo
    15.6k
    SlovenacLA BOMBA

Kak to da navijaš za dinamo?
  • LA BOMBA
    209
    Kak to da navijaš za dinamo?Droljo

Kad sam bio klinac igrao sam one stare Championship Managere oko 2000 gdje nije bilo slovenske lige a bila je hrvatska liga. Igrao sam sa Dinamom u toj igri i od tad dalje sam pratio taj klub i na TV. U to vrijeme nije bilo mnogo utakmica koje si mogao gledati na slovenskim kanalima, i stalno sam gledao hrvatsku TV, utakmice hrvatske lige, "lige petice" itd.
  • dzis
    1k
    Slazem se, ali moras shvatiti da ce biti pamcen u Atleticu i pratiteljima La lige. Ostat ce “samo“ legenda kluba a ne legenda Svjetskog nogometa kao sto su u nase doba npr Buffon,Casillas i Neuer.

A za zasluzuje da ga se pamti. Jer rukavicu uz rukavicu,Jan moze stati svakome uz bok. To sam htio reci.
  • ZrnTSCHeZ
    1.1k
    smatram ga največim slovenskim sportašem uz PogačaraLA BOMBA

Od aktivnih sportaša je sigurno i Roglič jači (4 Vuelte, 1 Giro + sve ostalo), a od friškijih penzionera Peter Prevc svakako.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.