• miro
    6.3k
    Zadnje kolo Nothingham Chelsea bi moglo odlucit
  • scooniepenn
    4.3k

Ozbiljno? A iz Lige prvaka kao nositelj u sve 3 runde ne mozes doci do playoffa Lige prvaka i ulaska u Europa ligu cak i uz poraz. Koliko se Dinamo potcjenjuje to je strasno. Mislis da cemo biti slabiji nego ove sezone, ja to uopce ne mislim, dapace.
  • Dzoni
    1.3k

Pa ako već izgubimo titulu sigurno bi rađe odmah znao da idemo direkt u EL nego da se tresemo cijelo ljeto oćemo li naić na kakvu minu u ždrijebu za kvalifikacije
  • scooniepenn
    4.3k

Mi ne pricamo o tome. Ja sam se referirao na kolegin stav o tome da je iz nase perspektive bolje ici izravno u Europa ligu, nego startati u 2. pretkolu Lige prvaka. Ovo o cemu ti pricas je kao da te pitam bi li radije primao 3.000 mjesecno ili 5.000 mjesecno. Odgovor je valjda dosta jasan.
  • pencilneck
    877
    Ako Man City uzme FA Cup, Chelsea ne smije pasti ispod Top 6.

Ako Crystal Palace uzme FA Cup, Chelsea ne smije pasti ispod Top 5.

Najbolje bi nam bilo da Betis uzme Konferencijsku ligu, onda nemamo brige jer su oni sigurno u Top 6 u Španjolskoj.
  • miro
    6.3k
    a gle, meni se tak čini. Nisam siguran da možemo tuć u 3 dvomeča, nakon što ostanemo bez nekih top igrača. Novi trener i početak sezone tako rano....ne znam. A s druge strane, imaš potencijalno osiguranu EL.

To naravno ne znači da bih mijenjao prvenstvo za direktnu EL, ali za europski put, najbolje bi nam bilo uletit direktno u grupe
  • scooniepenn
    4.3k

Ocito imamo drugaciji stav i to je to. Ja nas svakako vidim u play offu Lige prvaka, a i za tu zadnju stepenicu sam optimist. No, tamo smo vec osigurali Europa ligu uz ipak ponesto vise novaca nego izravnim plasmanom zbog gubitka naslova.
  • Fan
    1k
    Valjalo bi pogledati financijsku stranu i neki pogled u bližu budućnost ako ne izborimo LP.
    Dinamo bi ove godine ulaskom u, recimo, četvrtfinale EL uzeo oko 20m eura.
    Ulaskom u polufinale KL uzeo bi oko 14m eura. Financijski, ovo nije ogromna razlika.
    Također, puno je veća vjerojatnost berbe bodova u KL zbog višestruko lakših protivnika što bi nam potencijalno moglo osigurati i izravan plasman u LP one iduće godine, ako se naravno poklope i druge stvari i ako uzmemo naslov.
    Uglavnom, ako ne uzmemo naslov, ne bih previše žalio da igramo KL umjesto EL.
  • Infinity
    18.1k
    Razlika je ogromna. Klubovi koji su ispali u cetvrtfinalu EL su uzeli 14 do 15 milijuna eura. Fiorentina i Djurgarden kao polufinalisti KL su uzeli po 11 milijuna eura.

Dinamo je uzeo 30 milijuna u LP. YB i Slovan nisu uzeli ni boda u LP, pa su dobili po 19 milijuna eura.

Mi mozemo reci da nam je bolje igrati EL ako ce vamo imati 0 bodova, ali ekipa Dinama koja u LP ne moze uzeti 7-8 bodova sigurno nece dogurati do cetvrtfinala EL. Kao sto sam vec pisao da onaj Dinamo koji padne do KL sigurno ne moze osvojiti to natjecanje, pa se tako i pokazalo.

Ako bi mi sad bili viceprvaci, isli i EL, ali slozili mega momcad na ljeto, to bi bila druga prica, ali i u tom slucaju postoji ali. Postoji ono da necemo dobiti sigurnih 30tak milijuna, pa ce ta mega momcad biti nesto slabija.

Ja nas vidim kao klub koji ce LP igrati svake godine, te da zbog financijske inekcije svake godine budemo sve vise i vise konkurentni. S novim stadionom bi mogli postati stvarno respektabilan klub u Europi. Da nam se ove sezone nisu dogodile gluposti s trenerom i promasajima od pojacanja, mi bi naredne sezone bili jos jaci i samo mala sreca u zdrijebu bi nas dijelila od jos veceg uspjeha. Cak i ovakvi nikakvi smo u LP ostvarili lijep rezultat.
  • Fan
    1k

Fulao si komentar.
    U prvoj rečenici sam napisao AKO ne izborimo LP. Mislim da je neupitno da je uvijek, u bilo kojem slučaju, bolje igrati LP, no to uopće nije bila moja usporedba.
    Ja sam uspoređivao EL sa KL.
  • Orc123
    11.5k
    Sa sportske strane nadam se naslovu, proslavi na trgu i kvalifikacijama za LP, idealan scenarij. S druge strane nije tragedija ako igramo KL i mislim da nam radi koeficjenta mozda i bolje jednu sezonu probat natuc koeficjent u KL da bi opet imali koristi od toga narednih godina. Mislim da nam novac ne bi trebao biti prioritet jer mislim da smo financijski stabilni i da nam puno vise rizika nosi buducnost pa iz tog razloga nam u ovom trenu vise znaci par bodova vise kroz koeficjent nego 5-6 mil eura kratkoročno!

Ocekujem potpunu rekonstrukciju momcadi i struke na ljeto jer je to jedino ispravno!
  • Olmic
    4.5k
    ako smo drugi kaj treba bit da igramo EL a ne KL?
  • vjeko1701
    14.6k
    Rijeka dupla kruna, Feyenoord barem 3., Porto barem 3., Chelsea barem 5. ili 6. ovisno o kupu, Betis barem 6.
  • Lexon
    0
    Propustio sam zašto ako osvojimo ne idemo u PO za LP (jer Olyimpiakos ide direkt) nego u 2. pretkolo? Bodo/Glimt je po koeficijentu lošiji od nas.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.