• Krizy
    55.6k

Razlika između transfera + plaće za igrače = Real nije u top 10 po minusu. Ako me razumiješ :smile:
  • javolimtebejako
    2.3k
    kolko ce sad dat Arnoldu kad potpise, 100 milijuna? a onda za koju godini i Salibi isto tako. trose oni lovicu bez brige
  • LA BOMBA
    189
    Razlika između transfera + plaće za igrače = Real nije u top 10 po minusu. Ako me razumiješ :smile:Krizy

Nisam siguran u to, pogotovo ako dodaš 200m za Mbappeja, ali i ako je to istina to ne znači ništa, jer činjenica je da osim onih koji imaju neku državu iza sebe oni troše najviše novca od svih klubova, kad se skupe svi troškovi. Pa sad ako to ide za transfere, plate, bonuse, stadion, infrastrukturu, skautove, akademiju... Na kraju se sve svodi na to da taj uloženi novac stvara jaku ekipu i predstavlja atrakciju igračima da dolaze u RM.

Meni se ne sviđa to što rade i kako funkcioniraju. Jedan tako velik klub kao Real Madrid, koji ima taj status u Španjolskoj, bi trebao imati barem 3-4 domaća španjolska igrača u prvih 11. Tako to radi Barcelona i zato ih mnogo više poštujem. Pa recimo zamisli situaciju da Dinamo doslovno nema ni jednog Hrvata u prvih 11. To bi bilo bezveze i ne znam kako bi se navijači identificirali sa tim klubom. A tu se hvali Real kako ne troše novca na transfer odštetama kao da su Brighton koji kupuje i prodaje igrače koji dolaze sa cijelog svijeta. Real treba suditi po drugim standardima, između ostalog i to šta su donijelu španjolskom nogometu. A to je u zadnjih 10 godina praktično ništa, što se tiče reprezentancije. Da Španjolska zavisi o Realu bila bi na razini Švicarske ili Norveške.

Real Madrid ima privilegirani status u Španjolskoj, a toj Španjolskoj ništa ne vrati. Real može skupiti sve te igrače i zbog toga što na račun svog statusa u Španjolskoj ima zagarantiranu ligu prvaka, i zato igrači dolaze, jer će 100% svake godine igrati u LP, dok recimo u engleskim klubovima to nije sigurno. Arnold nije igrao sa Liverpoolom u LP prošle godine npr. United i Chelsea ne igraju ove godine. Engleski klubovi trebaju imati svaku godinu jaku momčad i ne mogu riskirati sa time da kao Real npr. ne dovedu novih pojačanja tijekom godine i čekaju na nekog Mbappeja.

Real je preprosto u nekoj specifičnoj situaciji gdje ima "pole position" na marketu i to koriste. Meni su oni bezvezan klub koji je prodao dušu. Oni su doslovno zabranili svojim ultrasima da dolaze na utakmice i napunili tribinu za golom sa plačenim navijačima indijancima. To je španjolska verzija Mamića, uz to razliku što navijači Real Madrida prihvaćaju to. Pravi strastveni nogometni navijači u Madridu navijajo za Atletico.
  • prefontaine
    2k
    Evo što Wenger kaže na tu temu:

"Mislim da transfer Trenta Alexander-Arnolda pokazuje novi trend u igri, više nema transfera velikih igrača. Svi oni odlaze na kraju svog ugovora. Plaće su toliko visoke da više nije moguće plaćati transfere", rekao je Wenger i dodao:

"Real Madrid je davno kontaktirao Alexander-Arnolda. Veliki klubovi to rade. Dvije godine prije kraja ugovora kažu ti: 'Želimo te potpisati, dat ćemo ti ovu plaću i pokušat ćemo dati ponudu tvom klubu.' Ako to ne uspije, vraćaju se sljedeće godine, a ako ne, potpisat će te besplatno. To su napravili s Mbappeom."
  • LA BOMBA
    189
    Taj trend znači da će cirkulirati manje novca za transfere na trgu. Ako bi Liverpool dobio nekih 50-70 mil za Arnolda, oni bi taj novac potrošili na pojačanjima iz Nizozemske, Italije, Njemačke, i ti klubovi bi onda potrošili novac na igračima iz manjih klubova, istočne Evrope, pa čak i Dinama. Tako da će taj trend imati utjecaj i na ovom trgu.
  • LA BOMBA
    189
    Nadam se da će ballon d'or ove godine dobiti Lewandowski.

Trebao bi je dobiti već 2020 i trenutno preprosto ne vidim drugog igrača koji bi bio zaslužan. Treba podsjetiti da ova nagrada nije za najboljeg igrača sezone nego je kombinacija izvanrednih zasluga na terenu, fair playa, i predstavljanja nogometa kao sporta u javnosti.

U poslednjim godinama je došlo do nekog smješnog kriterija da treba ovu nagradu dobiti random igrač koji je osvojio LP/Euro/SP one godine. Vidim sad ljudi pričaju da bi trebao Dembele dobiti ako PSG osvoji. Ako stvarno Dembele osvoji zlatnu loptu koje nisu osvajali igrači poput Xavija, Inieste, Neuera, Suareza, Ramosa onda to znači da je nogomet u totalnom padu kvalitete pojedinih igrača.

Pogledao sam listu favorita na nekom portalu i na 20. mjestu Desire Doue. Igrač za kojeg nisam ni čuo prije ove sezone.

Inače mi se cijeli taj cirkus oko te nagrade nikad nije sviđao pa bi i zato volio da se to pretvori u nekakav "lifetime achievement reward" za veterane nogometa umjesto svađa oko toga da li treba dobiti netko tko je naštancao više golova ili netko tko je uzeo više trofeja.
  • LA BOMBA
    189
    LA BOMBA
    Ne bih rekao, za mlade igrače će cirkulirati puno više novaca za transfere, dok za ove starije poučeni transferima Hazarda i Lukakua će radije dati nešto veću plaću i bonuse nego potrošiti na transfer fee
    Dzoni

Problem je da ne znam odakle će klubovi dobiti taj novac za transfere, ako veliki ne budu trošili love na velikim transferima. Ljudi ne shvaćaju koliko ti veliki transferi utjeću i na manje klubove zbog domino efekta. Kad su prošle sezone engleski klubovi prestali trošiti novac zbog FFP, u januaru praktički kao da nije bilo prelaznog roka.

U Španjolskoj ove godine su svi klubovi u La Ligi osim Reala, Atletica M. i Athletica B. napravili profit na transfer marketu. Atletico je jedini bacio konkretan novac za transfere a to je samo zato što u sezonama prije nije trošio uskoro ništa. U Serie A 10/20 klubova napravilo minimalan profit na transferima ove sezone, pošto preprosto nisu imali novca za trošiti na pojačanjima.

Stvar je u tome što su klubovi navikli na neke cijene igrača iz prošlih godina i neće prodati za manje novca. A cirkulira manje novca nego prije, pogotovo zbog FFP uvjeta. Mladi igrači su skupi. Npr. Leipzig želi prodati Šeška za 80 mil. Koji klub trenutno ima taj novac? Mislim da teoretski u Evropi samo City, PSG, Arsenal, Chelsea, Bayern, možda još koji engleski klub ako prodaju nešto. A većini tih klubova ne treba napadač, odnosno neće baciti toliko novca na njega. Prije nekoliko godina mogli bi taj novac dobiti i od Uniteda, Barcelone i Juventusa ali su se ti klubovi istrošili.
  • Dzoni
    1.2k
    Svi ti veliki transferi za tzv male klubove će se dogoditi igračima do tipa 24. godine jer su ti igrači budućnost i u njih vrijedi ulagati, naravno ako se pokažu odličnima
  • LA BOMBA
    189
    Ali tog mladog igrača možeš dobiti za 2-3 godine kad mu istiće ugovor. Ili će možda taj igrač sam čekati na neki veliki klub sa kojim je već u kontaktu pa će odbiti ponudu.

Tako je recimo sada sa velikim argentinskim talentom Mastantuonom, koji je otvoreno rekao da ga ne zanimaju ponude drugih klubova i da čeka na Real Madrid.

https://www.beinsports.com/en-us/soccer/liga-profesional-argentina/articles-video/franco-mastantuono-waiting-for-real-madrid-to-make-the-jump-from-river-plate-to-europe-2025-04-30

To je sad kao draft u američkim sportovima, samo da Real Madrid ima uvijek prvi pick. Pa onda ako Real Madrid ne želi igrača, mogu ga birati klubovi tipa Bayern, PSG, Liverpool, i tako dalje. I svi su spremni čekati da mu ističe ugovor ili platiti mininalnu klauzulu.

Nekada bi se za tog igrača borilo nekih 5-10 evropskih klubova, svaki bi ponudio neki novac, i River bi uzeo najbolju ponudu i rekao igraču neka ide u taj klub. A danas će ti igrač odlučati o tome i reći "ja želim u taj i taj klub i čekati ću kraj ugovora ako treba". Pa tako je napravio i Mbappe.
  • Krizy
    55.6k
    River bi uzeo najbolju ponudu i rekao igraču neka ide u taj klub.LA BOMBA

Tako je uvijek bilo i uvijek će biti, kao što će neki igrači odbiti i neće htjeti u određeni klub, iako nudi više novca.

Pa to se događa u svakoj ligi, kakve su to gluposti :rofl: :rofl:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.