• LA BOMBA
    165
    zelim mu uspjehe Torresa u ChelseauJaro

Torres je u Chelseau osvojio sve što se može osvojiti. Za njega osobno je to bio dobar transfer. Koliko je Chelsea dobio od njega je druga priča.
  • Ivdzo11
    6.2k
    Švedski napadač Zeidane Inoussa (22) prešao je u Swansea u transferu vrijednom šest milijuna eura, a za švedske medije otkrio je da je cijelom poslu sudjelovao i Modrić koji ga je nazvao i rekao zašto bi trebao potpisati za velški klub.

Zabavno je. Ne govorim to samo zato što je on jedan od vlasnika Swanseaja, već sam to rekao, ali mislim da je on najbolji vezni igrač ikada. Barem od onih koje sam ja vidio. Zvao me nekoliko dana prije nego što sam dogovorio sve s klubom. Puno mi je značilo čuti njegovo viđenje projekta i razloge zašto bih trebao potpisati za njih. Baš sjajno iskustvo - kazao je Inoussa pa objasnio detalje razgovora:

- Najviše je govorio o projektu, svom viđenju kluba i budućnosti momčadi. Sumnjam da me je vidio kako igram, ali rekao je da je čuo pozitivne stvari o meni. Bilo je jako zabavno
  • Ritam Ulice
    316
    bas citam i nemrem si pomoc ne pomislit kako bi bilo da radi rame uz rame s Bobanom. Da bar nije tolika picica.
  • LA BOMBA
    165
    Antony može postati prvi igrač u povijesti koji će osvojiti dve evropske titule u jednoj sezoni.

Ako pobijedi KL sa Betisom i United osvoji EL, dobit će pobjedničke medalje za oba natjecanja, jer je prije što je bio posuđen u Betis sa Unitedom odigrao dovoljan broj utakmica u EL po kriterijima UEFA da bi se mu moglo priznati da je "osvojio" taj kup, odnosno legitiman je za medalju EL.
  • LA BOMBA
    165
    Ljudi su zaboravili kako dobar je bio ARIEL ORTEGA

Ovakvih driblera više nema u nogometu.
  • Mathiasovi Chageri
    5k
    https://www.youtube.com/watch?v=lHJiefIUJFQ

Finale poljskog kupa, Legia - Pogon 4:3. Vrhunski stadion, fenomenalna atmosfera i navijači i jedne i druge strane, po 25.000 s jedne i druge strane. Dramatična utakmica, sve što želiš od finala Kupa.

Poljaci su brandirali Kup, igra se finale na Nacionalnom stadionu u Varšavi, pobjednik dobiva 1.200.000 €, finalist nešto manje. Putokaz kako treba raditi. Doduše Poljaci imaju polunositeljstvo u Kupu, no svakako zanimljiv podatak da im je u zadnjih 15 godina, čak 7 različitih momčadi osvojilo Kup.
  • Mihaljević
    12.7k
    Navijači zazivaju Zahu da se vrati u Crystal Palace, a on odgovara da više nije isti i da ne može pomoći kao nekada. Da barem neki naši igrači ovo shvate...
  • NKDZ86
    3.9k
    https://sport.hrt.hr/medunarodni-nogomet/heynckes-nogomet-je-postao-komercijalizam-a-navijaci-potrosaci-12143591

To je ogromna količina utakmica kojima je navijač-potrošač preplavljen. Ali tako ovaj posao funkcionira - nogometaši zarađuju nevjerojatne količine novca, a klubovi koji im moraju platiti taj novac moraju ga generirati. Nogomet je sada čista trgovina. Osim toga, televizija diktira neprijateljska vremena početka utakmica, rekao je Nijemac.
  • LA BOMBA
    165
    "Ogromna količina utakmica."

Imao si isti broj utakmica prije 25 godina.

Sjećam se još kad su bile 2 grupne faze lige prvaka, a top lige imaju 20 klubova već od davno.

Real Madrid je u sezoni 2001/02 odigrao 66 utakmica. Ove godine će ih odigrati 62. Ako dodamo još svjetsko klubsko prvenstvo to je dodatnih 3-6 utakmica. Dakle još uvijek u rangu toga koliko se je igralo prije 25 godina.

Nije problem veći broj utakmica nego to što su utakmice više intenzivne nego nekada.
  • Sajla
    8.4k
    je, ali tad je Real odigrao 66 utakmica i još 5-6 klubova toliko. a danas pola Europe igra blizu 60 utakmica. Celje će odigrati 60 utakmica ove sezone, a koliko su igrali 2001/02? cigani su osvojili Kup prvaka sa 9 odigranih europskih utakmica, danas neki zamalo toliko odigraju samo u pretkolima.
  • Efes Pilsen
    10.9k
    Prosirio se Euro, siri se i SP, a SP klubova ima grupnu fazu, Liga nacija.. I onda pocinju pripreme za novu sezonu.
  • Crni86
    9.9k
    Cr. junior bi trebao debitirati za u15 repku portugala na turniru u hrvatskoj prema Romanu
  • nemapredaje
    5.1k

Hm, sin Jerka Leke je rođen 2012., taman da malo po zglobovima zapleše
  • Sajla
    8.4k
    već čujem publiku: "Meeeessiii, Meeeeessiiii" :rofl:
  • LA BOMBA
    165
    je, ali tad je Real odigrao 66 utakmica i još 5-6 klubova toliko. a danas pola Europe igra blizu 60 utakmica. Celje će odigrati 60 utakmica ove sezone, a koliko su igrali 2001/02? cigani su osvojili Kup prvaka sa 9 odigranih europskih utakmica, danas neki zamalo toliko odigraju samo u pretkolima.Sajla

Ja mislim da je tu potrebno naglasiti bit problema i to je kojih utakmica tačno je previše.

- Reprezentacije igraju mnogo više nego prije. Liga nacija, prijateljske, kvalifikacije, sad se i šire turniri. Tu je treba smanjiti za barem nekoliko utakmica.
    - Previše bezveznih državnih kupova ili previše utakmica u kupu. Ja se zalažem da svaka država treba imati samo jedan kup, u kojem se igra samo jedna utakmica na rundu. Nikakvih ligaških kupova, povratnih utakmica, finale sa dvije utakmice. Zabraniti razne super kupove, pogotovo nekakve turnire u drugim zemljama.
    - Turneje velikih klubova izključivo za novac. Ono u stilu nakon sezone bi još igrali nešto u Aziji ili gdje god. To treba zabraniti. Zalažem se da se svake sezone pojedini kontinentalni savez odlući za termin od 14 dana gdje je svim klubovima i reprezentacijama zabranjeno igrati. Za Europu može to biti negdje Junija, za J. Ameriku u zimi. Jer ako ne uvodiš to i samo smanjiš broj utakmica, veliki klubovi će umjesto toga igrati prijateljske utakmice za novac.
    - Smanjiti državne lige. 18 klubova u državnoj ligi bi trebao biti maksimum. Toliko klubova je imala Serie A u zlatno vrijeme i nitko se nije žalio. Sa time dolaziš na samo 34 utakmica u ligi, dakle 4 manje.

Sa druge strane, sviđa mi se da je više evropskih utakmica i da se uvodi svjetsko klubsko prvenstvo. To su utakmice koje su najatraktivnije i koje bi svaki navijač htio gledati.

Ja se slažem da je treba smanjiti broj utakmica, ali ne sviđa mi se kad ljudi pričaju da je previše utakmica zbog novog formata LP i svjetskog klubskog prvenstva. To su najbolje utakmice, ako treba smanjiti broj utakmica onda treba početi sa ligom, kupovima, reprezentacijom i turnejama nakon sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.