• javolimtebejako
    2.3k
    RIP Val Kilmer :fear: Heat je najbolji akcijski triler svih vremena
  • Mr Anderson
    11.6k
    Heat je možda najbolji film u kojem je glumio, ali meni njegova daleko najbolja uloga je ona Jima Morrisona u The Doors. Maestralno.
  • miro
    6.3k
    Kad su snimali film, preostali clanovi benda, koji su bili na setu, su govorili da je nakon par dana toliko ušao u ulogu i toliko dobro pjevao da nisu mogli razlikovati na snimkama pjeva li on ili pokojni Jim. Strašna uloga
  • Paggini
    48k
    U Tombstoneu je također bio odličan.

Sad mi je tek jako drago mi je da je dobio u Top Gun: Maverick tih par minuta da se dostojanstveno oprosti.
  • Noel
    11.2k
    Val Kilmer je jedini Batman plavuša u povijesti.
  • cron1ck
    1.8k
    RIP Iceman
  • Marley
    4k
    Najdrazi Batman/Bruce Wayne mog djetinjstva.
    Generalno sjajan glumac.
    Pocivao u miru...
  • ZgDLions
    1.1k
    https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-specijal-18-ponos-vragova/486/
    Ako netko si hoce uzeti sad je na popustu.
    Odlična priča i crtež, nažalost pokojnog Edvina, o zg u budučnosti.
    Ima i stadion koji nekako mislim da je neka lažna Kranjča, pogledajte ogledne stranice da dobijete uvid o čemu se radi pa odlučite.
    Svaki pravi Zagrepčanec bi to trebao imati u kolekciji.
    :grin:
    Meni top, odavno to imam i mogao bi ponov prelistati.
  • Droljo
    15.5k
    the boondock saints
    Stari film. Meni jako dobar.
  • nemapredaje
    5.1k

Sad si me podsjetio na seriju Mladi Indiana Jones (Sean Patrick Flanery).
    Kak sam to volio ko klinac.
  • Sajla
    8.5k
    Neki dan (27. travnja) je bilo točno 50 godina otkad je izašao "Monty Python i Sveti Gral". Jedan od klasika i meni omiljenih filmova.

Monty-Python-Rabbit.webp?attachment_cache_bust=4974843&w=500

S budžetom od oko $410.000 (kojeg su uglavnom osigurale britanske rock zvijezde), film je postao kultni klasik i vjerojatno najpopularniji film Montyja Pythona.
    Led Zeppelin, Pink Floyd i Genesis su novčano poduprli snimanje filma, a Jethro Tull i Elton John su bili producenti.
    Film je imao toliko ograničen budžet da je čak i odjel za kostime morao improvizirati. Oklop od metalnih karika koji vitezovi nose zapravo je pletena vunena pređa. Kad bi se vuna smočila, postala bi nevjerojatno teška (gotovo kao pravi metalni oklop) što je glumce kod snimanja činilo prilično jadnim.
    Novca nije bilo ni za kaskadere pa su John Cleese i Terry Gilliam za dvoboj Crnog i Zelenog viteza naučili akrobacije i rukovati velikim mačevima.

Uvodna špica filma uključuje "potpis" predsjednika Richarda Nixona koji odobrava izmišljene likove i događaje.

Michael Palin je bio onaj koji je došao na ideju da se u filmu koriste kokosovi orasi - u proračunu nije bilo novca za prave konje. "Shrek III" spominje Monty Python i Sveti gral i geg o kokosu. Eric Idle jje gotovo tužio producente tog filma zbog korištenja njihovih viceva.

Ako bolje pogledate, u jednom trenutku tijekom scene s vješticom možete vidjeti Erica Idlea kako grize metalnu kosu koju drži. Čovjek se jednostavno na taj način pokušavao suzdržati da ne prasne od smijeha na Cleeseovu glumu.

Michael Palin glumi čak 12 različitih likova u filmu - više od svih. Ukupan "bodycount" filma je 54. Od toga Terry Gilliam pogiba četiri puta, više od bilo kojeg drugog glumca: kao Zeleni vitez - ubod mačem kroz lice; zatim smrt Sir Bora, kojeg je obezglavio Zec Ubojica; kao animator koji je doživio srčani udar; i kao Čuvar mosta u Klancu Vječne Opasnosti, koji je odletio u svemir.

U konačnoj verziji, jedan od producenata filma je odjeven kao kralj Arthur koji hoda preko mosta smrti. Graham Chapman (ovisnik i alkoholičar) prolazio je kroz krizu i nije se mogao prestati tresti, a ostatak ekipe je mislio da se jednostavno užasno boji prijeći most, pa su odabrali nekog drugog.

Kada se na kraju filma policija pojavi kako bi ih sve uhitila bio je to jednostavniji način za završiti film - nije bilo novca za scenu masovne bitke :rofl:

CXkLj9w.gif
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.