• vlatkomarkovic
    863
    Malo da se razbije ovaj kaos, htio bih pokrenuti jednu raspravu koja bi mogla biti kontroverzna, ali barem je platonska.

Mislim da bi bila dobra ideja da Dinamo se proširi na eSports. Znam da je bio je već eDinamo, ne znam u kakvom je to stanju i znam da KK Dinamo je imao ili ima neki low level team.

Veliki broj nogometnih klubova ili sportskih kolektiva (ala Besiktas, Barca, Fener, PSG...) je tokom zadnjih godina počeo sve više investirati i kreirati svoje eSports ogranke. Neki s malo više novaca i ambicija, neki s malo manje. Postoje danas već velike eSports franšize kojima je ipak teško parirati, ali to ne znači da ne postoji prostor za klubove kao Dinamo.

Postoji nekoliko argumenata za:

1. Još više približavanje mlađoj publici
    2. Veći engagment među postojećim navijačima
    3. Jačanje branda
    4. Otvaranje mogućnosti dobivanje sponzora iz tehnološkog svijeta, a Hrvatska ima veći broj uspješnih tech startupova.
    5. Dobivanje na vrijednost koja se može kasnije prodati, ako bude potrebno, kako je nedavno Schalke prodao svoju LoL franšizu za 28,5 milijuna eura što mu je pomoglo u izbjegavanju bankrota.
    6. Mogućnost otvaranja cijele nove linije proizvoda za fan shop.

Postoji još argumenata, ali ovo sam naveo kao glavne. Razumijem da nekima ovdje, je ovo neka vrsta svetogrđa i mogu shvatiti argumente protiv, no mislim da je ovo jedna tema o kojoj bi se dalo raspraviti. Živimo u svijetu gdje se definicija sporta svakodnevno razvija i gdje generacije koje dolaze imaju drugačije afinitete od drugih i mislim da bi osnivanje solidne eSports sekcije pomoglo u daljnjem razvoju kluba. Uostalom MOO je najavio eSports olimpijadu. Staviti ću anketu i stvarno mislim da bi ovo mogla biti lijepa tema za raspraviti.
    1. Da li mislite da bi Dinamo trebao osnovati eSports klub. (60 votes)
        Da
        82%
        Ne
        18%
  • Crni86
    9.7k
    Jedan od najboljih fifa igraca na ovim prostorima (Filip Babic) je veliki dinamovac.
  • vlatkomarkovic
    863
    Mislim da je i Perkz jedan od najboljih LOL igrača svih vremena isto Dinamovac.
  • austrijanac
    6.6k

Već surađuje s CLA (CyberLiveArena) i Dinamom.
  • Paggini
    46.3k
    A isto tako, imamo i jednog platinumaša jedinicu u League of Legends u ekipi!
  • BBB Mataa998
    2.3k
    Igrao sam ja nekada davno za esports Dinamo Fifu ProClubs :lol:
  • vlatkomarkovic
    863
    Lijepo mi je vidjeti da ova ideja ima većinsku podršku zonicara, stvarno su nam mogućnosti gigantske. Npr. Infobip s nekim sponzorstvom, bili su mi odlični oni videi gdje nogometaši igraju protiv profica na playci, pa organiziras za klince mini turnire s esports igračima Dinama, stvarno velike su mogućnosti...
  • GOAT
    2.5k
    U nekom paralelnom svemiru gledamo Petko vs Faker u LOLu :lol:

Sviđa mi se ideja osnivanja esports tima. Koliko se sjećam Dota ima najizdašniji nagradni fond od nekoliko desetaka milijuna ali su dobri novci i u CS:GO, League of Legends možda i Valorant. Još jedan lijep i moderan način za promociju kluba i privlačenja novih sponzora.

Bravo za temu :clap:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.