• Crusades
    15.9k
    Prvo si trovao da se stadion neće nikad gradit i da je to mazanje očiju, sad truješ zbog datuma početka radova.

Iskreno te cijenim kao forumaša, tvoju elokvenciju i razmišljanje oko nekih tema, al ne znam zašto te toliko jebe taj stadion. Neće s ovog foruma nitko glasat zbog senfa zato kaj su radovi počeli u njegovom mandatu niti će on na temelju toga dobit ili daj Bože izgubit izbore...
  • mali M
    7.4k
    nigdje ne tvrdim da će itko sa foruma glasat za Senfa zbog stadiona.. nije trovanje sve sa čime se ne slažeš, nekad je samo naša procjena, ali u redu, nema potrebe za daljnjim proširivanjem teme..

Dobro daj se odluči jel kasni sve sa početkom jer je nesposoban ili je namjerno tempirano da bude prije izboragledatelj

žao mi je što ne shvaćaš...
  • BBB Mataa998
    2.3k

U cijeloj Europi poznati,velika kompanija koja radi velike i slozene projekte ali nama Hrvatima ne valja. Za nas je najvece zlo. Zato smo tu gdje jesmo :lol:
  • db-izbjeglica
    17k
    U cijeloj Europi poznati,velika kompanija koja radi velike i slozene projekte ali nama Hrvatima ne valja. Za nas je najvece zlo. Zato smo tu gdje jesmo :lol:BBB Mataa998

izvođač na papiru i tvrtke koje će to zapravo izvesti su totalno druga stvar, a ti misli što god hoćeš...
  • scooniepenn
    4.1k

Ako si ti formalno angažiran, a ja izvedem sve u roku i kako treba, zašto bi to uopće bilo bitno. Naveo sam primjer Opus Arene gdje je sve bilo upravo tako. Ovo što sam naveo su informacije u kontekstu rokova i kvalitete izvedbe, a što se tiče podizvođača prosječnom budućem korisniku tog stadiona je to nebitno. Inače, s obzirom na projekt kampa HNS-a čak i Kamgradu trenutno odgovara ovakva raspodjela ta dva sportska kompleksa/stadiona.
  • db-izbjeglica
    17k
    Ako si ti formalno angažiran, a ja izvedem sve u roku i kako treba, zašto bi to uopće bilo bitno.scooniepenn

zato što zbog toga propadaju mnoge kvalitetne domaće tvrtke jer ne mogu pratiti takav način poslovanja.

opseg posla koji oni obavljaju na takav način jednostavno nije normalan. ovaj posao je još sprdačina u što se oni sve petljaju. doslovno "od igle do lokomotive" i onda naše domaće, specijalizirane tvrtke moraju njima biti niža ruka u postupku i zaraditi manje, a bez preprodaje posla realno ne bi mogli izvesti obiteljsku kuću. :vomit:
  • miro
    6.3k
    Strabag su smradovi, ali Zagreb je zlatna koka za građevinare i mislim da si neće dozvolit bilo kakvu zajebanciju s projektom Kranjčevićeve. To bi ih potencijalno izbacilo iz velikih projekata u gradu
  • mali M
    7.4k
    slažem se skroz Miro.
  • Dudu9
    1.6k
    Ajd cijelo vrijeme si pisao kako je Tomica nesposoban i da je Kranjčevićeva
    samo obećanje da od toga neće bit ništa, napisao brdo toga, da nece bit stadiona toliko si bio uvjeren u to da si i okladu napravio, sad odjednom kreču radovi pišeš kako je to trebalo davni dana napravit, sad okrećeš kako tebi odgovara, prihvati da si se zajb i izgubio okladu
  • scooniepenn
    4.1k

Stvarno nisu crno-bijele. Znamo zašto su propali Viadukt, Konstruktor, Industrogradnja i možemo tako dalje i tako bliže. Nije to bilo zbog jednog Strabaga, kojeg nemam nikakvu namjeru braniti, jer znam kako funkcioniraju. No, u kontekstu Kranjčevićeve i raspodjele s Kamgradom stojim pri onome što sam napisao. Osim toga, ne sumnjam u kvalitetu izvođenja i rokove.
  • mali M
    7.4k
    Tomica je i dalje nesposoban i ako se Kranjčevićeva napravi, kako sam i tvrdio, bit ću sigurno na tim tribinama.. Neznam od kuda si sad ti upao u priču jer da znaš za uvjete oklade znao bi da se ne radi samo o Kranjči.
    Što se tiče radova od davnih dana, to si isčupao iz mog odgovora kolegi kojem sam rekao da je tako mogao izbjeć sve optužbe o manevriranju oko izbora.. znači da je krenuo kad je i rekao već bi imali radove u punom jeku.
    Ne razumjem šta se sad ti kačiš i sa kime, ali vidim da te uglavnom žulja.. Al ajde, vidim da sad će svi napisati svoje mišljenje o nečemu što se njih ne pita pa samo nastavi...
  • emilperska
    9.7k
    Jesi bio na stadionu u Celju? Očito nisi, ali vidim da ga nisi pogledao niti na Googleu kako spada pa lupetaš bezveze.scooniepenn

Stadion u Celju je napravljen 2003. i kao takav odgovara gradnji u tim vremenima sa zadnjom obnovom 2008. Celje kao grad ima stanovnika manje od Sesveta. S njihovog aspekta, jako pristojno izdanje. Mi sad radimo izdanje koje je po kapacitetu jednako njihovim, ali je rađeno 20-25 godina poslije pa je i za očekivati da ljepše izgleda, bilo bi monstruozno da izgleda lošije, zar ne?
    Novu Kranjčevićevu, ne možemo ni uspoređivati sa Stožicama..

Uspjet ćemo u 2027. godini imati bolji i ljepši stadion od Celja, skoro 25 godina nakon njih :)

Uspjeli smo..

Zajebanciju na stranu,

Senf je nakon 4 godine mandata uspio (valjda hoće, ajmo vjerovati Papi da u ponedjeljak 28.4 dolaze bageri i ruše) započeti radove na stadionu od 10.000 - 11.000 ljudi..

Realna je skepsa svih da to nije privremeno, nego trajno rješenje. Odnosno da je to rješenje za sljedećih 10-15 godina ili možda i duže. Scenarij Kantrida - Rujevica nije nerealan.

Ja Kranjčevićevu gledam kao privremeni podstanarski stan u koji si se bio prisiljen preseliti jer si morao prodati svoj trenutni, a novi je u izradi. Sve osim tog je prevara i obmana. A od samog početka, ta priča s Maksimirom i nekim njegovim rokovima je najmanje jasna u cijelom tom kompliciranom scenariju.
  • scooniepenn
    4.1k
    Stadion u Celju je napravljen 2003. i kao takav odgovara gradnji u tim vremenima sa zadnjom obnovom 2008. Celje kao grad ima stanovnika manje od Sesveta. S njihovog aspekta, jako pristojno izdanje. Mi sad radimo izdanje koje je po kapacitetu jednako njihovim, ali je rađeno 20-25 godina poslije pa je i za očekivati da ljepše izgleda, bilo bi monstruozno da izgleda lošije, zar ne?
    Novu Kranjčevićevu, ne možemo ni uspoređivati sa Stožicama..

Dakle, prije 15 do 20 godina se nisu radili ujednačeni stadioni, s nešto višom razinom komfora, gdje dvije tribine nisu ausvinkl i neujednačene kako nagibom, tako i visinom? Nisu se radili stadioni gdje dvije tribine ne izgledaju kao da smo se mi sa zone skupili i išli ih ukopavati u brdo? Možemo takav narativ gurati ako ti je lakše, kao i o veličini grada Celja. Mogli su imati stadion istog ili manjeg kapaciteta, po principu veće glavne tribine i tri ujednačene manje tribine, koji bi bio puno skladniji i to nema nikakve veze s godinama gradnje. Nije stadion rađen prije 60 godina. Dakle, ono o čemu sam ja pričao je da pretjeruješ i uspoređuješ neusporedivo i stojim pri tome.

Sad nadalje guraš narativ o novoj Rujevici i moći ćeš ga gurati sve dok se ne završi Maksimir, no ja sam vidiš uvjeren kako će se Maksimir izgraditi, jer klub ima ljude koji će tu priču s Gradom i Državom izgurati do kraja. I ne vidim zašto bi se Kranjčevićeva uspoređivala sa Stožicama kad joj niti namjena nije ista. Opet si promašio usporedbu, no potpuno je jasno zašto.
  • LA BOMBA
    59
    Celje stadion izgleda lijepo na prijenosu, ali njihov Istok i Jug(sjever?) Su doslovno samo tribine ukopane u brijeg, i to bar 10 metara dalje od terena nego preostale 2 A bome su i 2 natkrivene tribine iz nekog razloga na određenoj visiniHnlovac

Što se tiče stadiona u Celju on je igrađen u specifičnim okolnostima. Tribine su se gradile jedna po jednu, zato izgleda tako čudno.

Prvo je bila 2003 izgrađena samo ona glavna tribina sa kapacitetom 3600, jer se je smatralo da će to biti stadion kluba Celje koji nije nikad imao brojnih navijača.

Međutim 2004 slovenski nogomet je ušao u neku kriznu situaciju što se tiče stadiona, gdje repka nije mogla igrati ni u Ljubljani ni u Mariboru jer su i onaj stari Bežigrad i Ljudski Vrt bili u lošem stanju i nisu ispunjavali kriterija. I zato je bilo potrebno izgraditi brzo još nekoliko tribina u Celju da bi repka imala gdje igrati. Celje je tada bila najbolja lokacija jer je taj osnovan dio stadiona bio već moderan sa reflektorima i dobrim travnjakom, i bilo je najlakše brzo dograditi nove tribine.

Zbog toga sve tribine izgledaju drugačije i neke nisu natkrivene. To je preprosto bio improviziran stadion dok se nisu sredili Ljudski Vrt u Mariboru (renoviran 2008) i onda je 2010 igrađen i stadion Stožice u Ljubljani.

Nakon toga stadion u Celju -u toj veličini- izgubi smisao, klub se fokusirao samo na glavnu natkrivenu tribinu, a ostale su bile samo za ultrase. Stadion je na nekoj utakmici Celja bio popunjen tek sad sa Fiorentinom, što je povijesni uspjeh na kojeg nitko nije računao. Celje je prije uspjeha u poslednjim godinama bilo klub sredine tablice u Sloveniji, nešto u rangu Slavena u Hrvatskoj, a Celje je relativno mali grad (oko 40.000 stanovnika), gdje je uvijek bio više popularan rukomet, a i lokacija je baš između Ljubljane i Maribora.

Tako da taj stadion u Celju nije baš nešto najbolji primjer kako bi trebao izgledati stadion, ma da kad se baš popuni je sasvim ok.

nogomet-celje-Fiorentina-1-foto-NK-Celje.jpg
  • LA BOMBA
    59
    Dakle, prije 15 do 20 godina se nisu radili ujednačeni stadioni, s nešto višom razinom komfora, gdje dvije tribine nisu ausvinkl i neujednačene kako nagibom, tako i visinom? Nisu se radili stadioni gdje dvije tribine ne izgledaju kao da smo se mi sa zone skupili i išli ih ukopavati u brdo? Možemo takav narativ gurati ako ti je lakše, kao i o veličini grada Celja. Mogli su imati stadion istog ili manjeg kapaciteta, po principu veće glavne tribine i tri ujednačene manje tribine, koji bi bio puno skladniji i to nema nikakve veze s godinama gradnjescooniepenn

Kao što sam napisao u postu prije, one tribine su izgrađene naknadno. Prvo je bila samo jedna tribina za sezonu 2003/04.

Onda 2004 su se za potrebe reprezentancije, jer je celjski stadion postao glavni i jedini stadion repke vse do 2008, brzo izgradile nove tribine.

Stadion izgleda zbog toga kako izgleda, jer su ove tribine trebale biti izgrađene što prije, i nikoga nije zanimala estetika i komfort.

Meni se od slovenskih stadiona mnogo više sviđa taj mali stadion u Kopru. Sasvim ok za potrebe ovog kluba, a teoretski može i većati kapacitet ako se dogodi neki nogometni i navijački boom o Kopru.

922631_f070stadion_bonifika03t.jpg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.