• Murtidzg
    145
    Bodo bolji? Pa jučer su spašavali živu glavu. Mislim da je u jednom trenutku bilo 24 udarca prema golu za oly 2 za Bodo.
  • GeneralNapoleon
    1.3k
    Jesam li dobro vidio da ako postanemo prvaci idemo direktno u play off lige prvaka?
  • vjeko1701
    13.9k
    Ne, samo ako Bodo osvoji EL (prema zadnjim pročitanim informacijama)
  • GeneralNapoleon
    1.3k

Kaj nije bilo da Bodo ne smije preskocit Olympiakos kako bi Olympiakos dobio izravan plasman u LP te oslobodio mjesto u play offu koje bi dobio klub sa najvecim koeficijentom iz drugog pretkola koji bi trebali bit mi ako osvojimo?
  • vjeko1701
    13.9k
    Ako Bodo osvoji ide direktno u grupnu fazu LP. Onda se oslobađa mjesto rezervirano za norveškog prvaka u playoffu koje popunjava klub sa najvećim koeficijentom. Ako mi bi bili prvaci, mi bi bili taj klub.

Grčki prvak kreće od drugog pretkola tako da se direktnim plasmanom Olympiacosa za nas ništa ne otvara već za klub sa najvećim koeficijentom u prvom pretkolu.
  • GeneralNapoleon
    1.3k

Aha da. Krivo sam vidio. Mislio sam na onaj clanak indexa. Ali to jos nije sigurno nego samo postoji mogucnost da UEFA to napravi. To je bilo da ce prebacit klub sa najvecim koeficijentom iz drugog pretkola u PO. Sto bi bili mi ukoliko Bodo ne preskoci Olympiakos koji bi onda imao izravan plasman.
  • vjeko1701
    13.9k
    Treba vidjeti što će točno biti taj rebalans pretkola i dal će do njega uopće doći. Ja ne razumijem na koje mjesto bi oni stavili klub sa najvećim koeficijentom u PO kada direktnim plasmanom Olympiacosa u grupnu fazu ne postoji rupa u PO već je ona u 2. pretkolu. Po trenutnom sustavu, jedinu rupu u PO može stvariti Bodo ukoliko osvoji EL.
  • nemapredaje
    4.8k
    Dakle i ove godine nam skandinavci kroje ljeto
  • vjeko1701
    13.9k
    Možda. Možda će nam pak sve to biti potpuno nebitno. Jbg.
  • GeneralNapoleon
    1.3k

Kolko sam vidio Bodo vise ne moze preskocit Olympiakos. Tak da ukoliko dode do tih promjena od strane UEFE bi trebalo bit tako. Ali sve je to sto bi bilo kad bi bilo.
  • vjeko1701
    13.9k
    Bodovo moguće osvajanje EL otvara dodatno mjesto u PO.

Ono o čemu pričamo cijele sezone je popunjavanje mjesta u grupi koje se dodjeljuje klubu sa najvećim koeficijentom u pretkolima i ovisno je o raspletu završnice LP. Zato smo prošle godine navijali za Real jer se onda otvorilo mjesto Shaktaru. Real je osvojio plasman u grupu na temelju osvajanja LP i plasmana u domaćoj ligi. Znači popunjavao je mjesto dva kluba. Pošto je Shaktar trebao krenuti iz PO, mi smo uskočili na njihovo.

Ovo bi bilo dodatno mjesto neovisno o završnici LP. Otvara se jer klub koji bi trebao krenuti iz PO ostvaruje direktan plasman u grupu preko završnice EL. To je isto uvijek mogući scenarij ali puno rijeđi jer se može ostvariti samo ako EL osvoji budući prvak države koja u pretkola ulazi u PO fazi. To je svega par liga. Generalno EL osvaja neki nižeplasirani predstavnik lige 5 koji ne ulazi u putove prvaka u pretkolima i tako ne otvara mjesto nikome.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.