• fakin
    276
    napisao sam nekidan, zar je teško naći osobu koja je bila prvak neke srednje države? recimo češke, poljske, škotske, švicarske, austrije? zar je teško naći neku osobu koja je osvaja trofeje, a da već nije bila u Dinamu i pokazala se kao neuspješna?
  • ElDorado
    3k
    Pa daj konkretna imena kaj se čeka?!
  • fakin
    276
    evo ti:

https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Ilzer - osoba koja je lani sa Sturmom bila prvak i srušila dugi niz Salzburga.

https://en.wikipedia.org/wiki/Brian_Priske - osoba koja je dvije godine zaredom prvak sa Spartom Prag

https://en.wikipedia.org/wiki/Rapha%C3%ABl_Wicky - osoba koja je bila prvak s Young Boysima

https://en.wikipedia.org/wiki/Brendan_Rodgers - osoba koja sa Celticom osvaja naslove (možda malo veći zalogaj za nas)

https://en.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Weiss_(footballer,_born_1964) - osoba koja osvaja niz naslova sa Slovanom (ovo je možda malo manji kapacitet, ali ima više trofeja od onih čija imena kruže zadnjih dana)

evo samo 5 primjera koje samo našao u manje od 10 minuta.
    kad bi imao vremena par sati sigurno bi našao još 5, 6 dobrih imena.
  • Dzoni
    1.1k
    Odbrojavam
  • Laugreano
    3.8k
    ovo meni izgleda ko trolanje
  • ElDorado
    3k
    doslovce na isti nacin mozes napisati: Sergej Jakirovic osvajac dvostruke krune i sudionik LP. Svi ovi klubovi su ispod naše razine.
  • Tom Hanks
    3.7k
    "Zanimljiv je taj paradoks gdje si godinama vodio borbu za demokratizaciju kluba, ali kad je nastala kriza, tražiš jasnu liniju i onog tko će preuzeti odgovornost. Odnosno tražiš gazdu."

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/paradoks-dinamove-demokratizacije-poslije-godina-borbe-sad-kad-je-nastala-kriza-trazis-gazdu---907945.html?fbclid=IwY2xjawJsQQNleHRuA2FlbQIxMQABHuBRmn5GnKLKAHPu8ev1gakkMcTXVy-ohlO-OtiDobeYyMJnDfj0mGaYs5fO_aem_f0WMQ70h_kAlGGXzXRgcCg

Još jedan lik iz mašinerije za huškanje,opasno ih bode stabilan i jaki Dinamo
  • Crusades
    15.7k
    Mislio sam da je Ljubo inteligentniji, izgleda da nije
  • CUCAK
    445
    ovo je baš jedna od glupljih izjava od lika koji kao prati stvari oko dinama + često voli docirati i glumatati nekog elokventnog komentatora
  • vjeko1701
    13.5k
    Ne razumijem kako tražiti jasnu liniju odgovornosti nije demokratski. Po takvom ne trebaju vladi i državi presjednici. Mislim, jasno mi je da je u Hrvatskoj standard da postoje samo zaslužni a nitko nije odgovoran. Da se stvorila umjetnost od prebacivanja loptice odgovornosti sve dok nitko nije za ništa kriv.
  • Jurki
    16.8k
    Ljubo kao nekakvi novinar i covjek koji godinama prati Dinamo, bi ipak trebal malo bolje kuziti tematiku.

Nitko ne trazi gazdu, vec da se zna tocno imenom i prezimenom tko je za kaj zasluzan i kriv.
    Nista vise, nista manje.
    Jel to tak puno i komplicirano?
  • GeneralNapoleon
    1.3k
    Pa mislim da se i tu vec znalo kritzirat/napast ljude koji su trazili gazdu. Sto ce Boban realno biti. Ali ja tu uopce ne vidim problem.

Kljucna stvar je da taj gazda bude demokratski legitimiran i da ga se moze opet maknut. Po meni je inace to idealan sistem. Slicno kao Real i Barca. Imas jednog covjeka sa vecinom ovlasti. Naravno uz neke kontrolne limitacije. Ali taj covjek je biran od clanova, direktno ili indirektno nebitno na kraju, na ogranicen mandat.

Tako imas demokratsku legitimaciju, vrlo jasnu liniju odgovornosti (a to je taj jedan cojek) i uz to nisi trom u odlukama koje se razvlace po kojekakvim vijecima.
  • Georg Koch
    5.7k
    bas sam jutros pogledao taj dio i dugo nisam vidio besmisleniju izjavu.
    Demokratizacija u klubu i preuzimanje odgovornosti nekoga za nesto, ima smisla kakvoga?
    Ovo bez problema moze u shit of the day/month/year.
  • Zdravko Maček
    145
    Teza "gazde" i poistovjećivanje kluba sa jednom osobom je ono protiv čega smo se godinama borili i nije smjer kojim ide trenutno vodstvo kluba, baš nasuprot. Niti je Zeko glavni u klubu, niti je Manenica to do sada bio, niti će Boban biti alfa i omega u klubu. On će biti zadužen za sportski dio, od limača i škole nogometa preko akademije do prve ekipe i stručnog stožera. To jest najbitniji dio, ali ne može sam po sebi funkcionirati bez financija, marketinga i svih ostalih segmenata kao u svakoj drugoj organizaciji. Dodatno, treba donijeti novi statut kluba i to provesti.
    Dakle posla ima za sve, a sad za sportski dio imamo vrhunskog čovjeka koji nema čarobni štapić kojim će naći najboljeg trenera i prva ekipa će čarobno proigrati, nego od njega očekujem da posloži sportski dio tako da akademija i skauting izbacuju vrhunske prospekte za prvu momčad, što je smjer na koji se odlučila trenutna uprava i za koji smatram da je ispravan. Ja to tako doživljavam i znam da za to treba vremena ali ova naša prva Uprava, koju su navijači podržali i izabrali za sada me nije razočarala pošto ljudi jednostavno nisu iz nogometa. Jesu uspješni poslovni ljudi ali druga je stvar nogomet i spoznali su da im tu treba pojačanje. Za sve dobro treba vremena da se odradi i ne očekujem čuda preko noći te nemam neke velike zamjerke na dosadašnji rad, neovisno o lutanjima prve ekipe...jebeš jedan naslov ako se posloži priča da budemo najbolji što možemo slijedećih X godina. A ljudi su detektirali problem, doveli nekoga tko bi trebao biti jako dobro rješenje za taj dio, maknuli se u stranu (kapa do poda!) i slažu priču.
    Dajmo im vremena i podršku, ako neće valjati biramo druge kad dođe vrijeme - to je bit demokratizacije kluba.
  • NitkoBitan
    25.1k
    često voli docirati i glumatati nekog elokventnog komentatoraCUCAK

Wannabe arhaicnim doskocicama nadomjestava nedostatak inteligencije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.