• Nogo
    6.1k
    S nepunih 18 je debitirao, kao tinejdžer zabio prvi pogodak i postao „plavi“ kapetan, dopadljivim izvedbama i igračkom karizmom unio dašak čarolije u Dinamovu svakodnevicu, a njegova desetka na leđima i vrpca oko ruke postali su i svojevrsna amblematska slika hrvatskog nogometa na početku devedesetih...

Ovoga ponedjeljka, 14. travnja, dakle gotovo 34 godine nakon odlaska iz Maksimira, proslavljeni Dinamov kapetan, kasniji predvodnik brončane generacije „vatrenih“, Zvonimir Boban, vratio se u maksimirski klub, a službeni mandat u njegovoj novoj ulozi predsjednika Uprave startat će 1. lipnja. ✍️
    FB-IMG-1744667111050.jpg
  • Srelee
    20
    Umanjujes velicinu poteza Manenice svi kad dodu na poziciju se malo uzdignu i umisle se.Od svih novi ljudi sto su usli u klub s liste proljeca ili na drugi nacin nebitno,malo bi ih se odreklo svoje pozicije pogotovo mjesta predjednika uprave.Kapa dole Zvoni za ovo pokazao je da mu je stalo do Dinama.
  • don
    12.2k
    • Ono što je Dinamo dobio odmah u startu njegovim dolaskom, jest respekt i snagu izvan terena. Čak i izvan kluba! Jer, ime i gard Zvonimira Bobana drugačije se gleda i u HNS-u, među rivalima, u nogometnim organizacijama. Pa ako hoćete, jer bez toga, nažalost, ne ide, i u visokoj politici. Naravno, Bobana i igrači, treneri, klinci u Školi doživljavaju drugačije, jače, nego druge. I to je 100 posto početna prednost, koju je donio već sam njegov dolazak. Ne sumnjamo da će i ovi aktualni još više zapeti u završnici sezone, da će ih Bobanov dolazak nadahnuti da ipak naprave nemoguće, osvoje naslov prvaka.
  • NORTE
    14.7k

Čovjek je svojim "povlačenjem" na člana uprave omogućio dinamu novu značajnu dimenziju.

Za mene je to bio očekivan potez, takav scenarij sam i najavio na zoni prije nego se počelo pisati o toj mogućnosti.
    https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/642388

To je dužnost svakoga tko istinski voli dinamo i vjerojatno ste i u pravu kad kažete da ne bi ni danas u klubu mnogi pristali na taj potez i to za boljitak dinama (o vremenima prije da ne pričamo).

Moj pogled na ovo je možda i utopijski pa zato to ne gledam tako blještavo, ali Manenica je očito jedan od pravih, koji se drži "pravila" - DZIS.
    On je i izjavio u svom kratkom govoru na predstavljanju Bobana: "ni jedan pojedinac nije iznad dinama."
  • Neron53
    1.4k
    Sa Bobanom , osim sportskog segmenta, ocekujem jos veci napredak u marketinskom jer njegovo ime otvara puno vise vrata.
    Ostaje zal sto se izgubila godina dana jer je pod ovim uvjetima on mogao doci i prije ove sezone.
  • Nogo
    6.1k
    Plaćeni članak o Bobanu iz 24 sata (sportski direktor, trener...) sam stavio pod sportski direktor temu a ovdje stavljam link.

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/643676
  • jedan u nizu
    12.6k
    Prije nesto vise od godinu dana, tamo na zimu prosle godine sam napisao nekakav post sa nazivom ''pustite me da sanjam''.
    Tamo dok smo bili u zaostatku na zimskoj pauzi, u velikoj krizi, igrackoj i upravljackoj, sam imao nadu da cemo gledati demokratski dinamo, da ce cijeli grad mirisati na dinamo, da ce svaki kvart disati dinamo, da ce u svakoj osnovnoj skoli na satu tjelesnog hrpa djecaka nositi dinamov dres.
    Nadao sam se da na proljece, stojimo u redu za kupnju karata za tekmu u titogradu, svi ponosni do neba, spremni na pobjedu, spremni na rat i uzimanje onoga sto nam pripada.
    ''Sanjao'' sam, kako se vracamo na vrh tablice na poljudu, kako smo netom prije toga izborili demoratski dinamo i kako nam je novi predsjednik nas nebeski letac, Zvone Boban.

Snovi su snovi, i ne, nije se ostvarilo to tada, ostvarilo se malo kasnije.
    Titulu smo dignuli, na Poljudu smo ugasili snove tamo nekoj drugoj bagri, i najvaznije, dobili smo demokratski dinamo.
    Sada se san i potpuno ostvario, sa godinom zakasnjenja, ali neka je, potpisali bi mi i 5 godina zakasnjenja.
    Magnolije su vec procvjetale, Uskrs je pred vratima, opet lovimo zaostatak, ali nema veze, jedan tamo neki kapetan je prestao lebdjeti i spustio se medu nas, i sada mozemo graditi taj nas, taj gradanski dinamo!!

Neki su pisali da nisam cist, ali ja sam samo htio da me pustite da sanjam.

I sanjao sam.
    I dosanjao sam, itekako sam dosanjao!!
  • Marley
    3.7k
    neki ovdje bi rekli da si patetican :joke:
    A kraljica patetike ti salje veeeliki lajk za ovakav post hehehe :up:
  • Mali Zeus
    16.4k
    Napokon, zazivali smo ga godinama i on se vratio. Nadrealno, nemoguće, čini mi se da još uvijek sanjam. Od izjave za rtl ili tko je bio do povratka u voljeni klub u par dana. Stvarno nisam mislio da će se dogoditi, čak i kad je dao tu izjavu, ali dogodilo se.

Čovjek donosi tonu iskustva, da ne govorim o tome koliko je priznat i cijenjen u nogometnom svijetu, pomoći se upravi koja je nasušno trebala čovjeka iz nogometa. Ne pomoći nego će biti glavni i njegov povratak diže ovu cijelu DP priču na jednu novu razinu. Čovjek je radio u Milanu, Uefi, vidio svijeta, kako je Vice napisao da imamo 2 puta veći budžet ne bi mogli dovesti veće ime od Zvone fakin Bobana.

Svaka čast Manenici koji je spremnuo prepustio svoje mjesto, mnogi bi se u njegovoj poziciji nećkali ili čak odbili, ali to je Boban. Boban ljudi, hej!
    Svaka čast svima koji su sudjelovali u operaciji povratka i svaka čast na brzini. Od presice di je Manenica rekao da ga još nije kontaktirao do povratka jučer je prošlo koliko, 4 dana?

Dugo me ona mala d ikonica nije razveselila kao vijest da se vratio. Bio sam sretan kao malo dijete.
  • Sajla
    7.9k
    PXL_140425_131287458_081d50a7-7f56-4efe-a6fa-dad73ff29cd0_800x533.jpg

Glazba ima ZZ Top, dinamo ima ZZZ Top: Zvone, Zeko, Zvone - top ekipa koja će nas (p)ostaviti na vrh, gdje i pripadamo!

Misli koje su mi se vrzmale po glavi unazad tjedan dana, još prije nego je povratak legendarnog kapetana bio spominjan u javnosti išle su u jednom smjeru - svatko će te razočarati ako mu daš dovoljno vremena. Naravno, na to sam najviše bio potaknut člancima o neslaganjima vodećih ljudi našeg kluba i svemu ostalome što se u to vrijeme događalo. Ali mi je istovremeno na pameti bilo i ono što je @Neki tip napisao u pismu Zvoni - "Ako pogriješiš, nisi kriv. Jer naš si izbor i onda i sada."
    Izvor razočaranja može biti objektivan, to može biti iznevjereno povjerenje i namjeran loš potez ili gesta. Ali razočaranje nerijetko nastaje i našom vlastitom krivicom kad smo nerealni, kad idealiziramo, kad tražimo nemoguće, kad ne damo onima u koje se ugledamo da budu ljudi i imaju slabosti kakve imamo i sami. Zvonimir Boban, Velimir Zajec, Zvonimir Manenica su ljudi koji su griješili i koji će griješiti. Razlika između njih i mnogih drugih koje svaki dan imamo prilike gledati jest što te greške (što se tiče dinama) neće činiti s namjerom da ga oštete, da se okoriste, da zadovolje svoj gladni ego. Loša prosudba ili kriva informacija učinit će svoje, ali konačni zbroj njihovog rada će biti pozitivniji nego smo se ne tako davno uopće smjeli nadati.

Sjetio sam se izjave Mikea Tysona otprije par mjeseci: "Ne znam, ne vjerujem u riječ 'ostavština'. To je samo druga riječ za ego, riječ za koju se svi hvataju, evo sad i ti svakih pet sekundi. Meni to ništa ne znači. Ja prolazim. Umrijet ću i sve će biti gotovo. Koga je briga za ostavštinu nakon toga!? Ne želim da ljudi misle da sam velik, ovo ili ono. Mi smo ništa. Mrtvi smo. Prah. Mi smo ništa i moja ostavština je ništa."
    Tako govore ljudi koji nikad nisu ništa imali, koji su uzeli sve i sve izgubili. Ljudi koji se za ništa ne mogu uhvatiti, nihilisti. Ljudi poput ministara koji su nesposobni, znaju da su nesposobni ali odbijaju otići i pri tom trpaju u svoje džepove. Ljudi koji nam truju svakodnevicu na portalima i tv ekranima. A ova naša ZZZ trojica nisu takvi ljudi ni u kojem pogledu. Oni su svjesni da ostavština itekako postoji i da ima značenje jer su je dobili u naslijeđe, neki još davno i pomagali su je dalje stvarati, a neki tek maloprije, ali su od malih nogu sanjali biti njen dio. I makar smo svi mi na kraju ništa i prah, naša ostavština nije. Bilo da su to golovi i obrane, slavlja i žalosti, ovi komentari na zoni ili glas koji odjekuje s tribine - to sve ima svoju vrijednost i pamtit će se, primjer nam je što se svi trgamo doći do svog primjerka knjige o običnim kibicima koji su uz naš Klub bili između svjetskih ratova. Zato dajmo podršku ovoj trojici jer njihov posao je dugotrajan i posljedice će se vidjeti kroz godine i mnoge sezone, a ne u sljedećih 90 minuta nogometa. Svi mi možemo dati obol boljem i uspješnijem Dinamu, nastavimo graditi, a ne rušiti.

Ajmo svi purgeri moji, ovu noć zapjevajmo!
    Sa Sjevera nek se ori, najbolji je Dinamo!
  • IceMan
    2.7k
    Meni je već jučer bilo osvježenje kad je Zeko počeo čitat sa papira (nadam se takvoj praksi i ubuduće..), a kamoli predstavljanje Bobana….

Kome srce bar malo ne zatitra na ovo, taj i nije pravi Dinamovac…
  • fakin
    274
    ako će vlaović biti sd, a bišćan trener to će biti veliki korak unazad.
  • Jaro
    9.6k
    veliki korak unazad.fakin

Paaaa, tehnicki i nece, sad SDa nemamo, a trener nam je pomocnik na privremenom radu kao prvi.
  • BBB Mataa998
    2.3k
    Opet ti po svojem lupetas. Jel shvacas da ce glavni posao SD odradivati Boban a treba mu desna ruka da provodi ono sto on kaze.
  • fakin
    274
    dobro znaš šta sam mislio. ako nakon svega njih dvojica budu na te dvije pozicije onda fakat nema smisla ništa više.

onda stavite čorluku za trenera i mikića za sd da smo mirni.

jebote zar je tako teško staviti nekog renomiranog?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.