• Sibirski plavac
    4.7k
    Očekivao sam i manje s obzirom na nedavne rezultate, smjene trenera i slično, tako da sam bio ugodno iznenađen kad sam čuo brojku, a još više kad sad vidim ovu sliku zapada.
    U nekim prijašnjim vremenima se gazilo ligu sa dvoznamenkastom razlikom, a nije bilo teorije da ti se skupi 7k ljudi, čak ni na derbijima. Pomak je apsolutno tu, a sa novom Kranjčom očekujem da to ode na još veću razinu. :strong:
  • crophantom
    70
    Ma nema šanse da je bilo 7.5k, ja bi isto reko oko 9.
  • NitkoBitan
    25.1k
    Danas smo na semaforu bili zakinuti za barem 1500. Da je klub objavio brojku izdanih ulaznica manje bi promasio.
  • emreli21
    269
    Ne bih rekao. Sa sjeverom gore, zapadom gore i punim jugom to ide na 21-22 tisuce, a nama na te tri tribine nije bilo nikoga (osim 15ak kohorte), a cak ni sjever ni zapad nisu bili stisnuti kao na europskim tekmama (kad je nekima valjda bitno doci i pojaviti se)
  • emreli21
    269
    ja bi bio iskreno razocaran da s novom Kranjcom bilo kad bude ispod 10000. Jednostavno, nece vise bit opravdanja nikome.
  • DrawTube
    6.7k
    Kapacitet donje 2 etaže je ja mislim 11 300, a obje su bile popunjene sigurno 80%, dakle nije bilo ispod 9000 ljudi
  • emreli21
    269
    mozda sam ja glup, lud ili naivan, ali i 9000 je u ovoj situaciji malo.
  • DrawTube
    6.7k
    Meni je to ok, s obzirom da se dobar dio navijača već (prerano ili ne) oprostio od titule

Da smo egal s ovima bodovno, prodali bi i ZG

A apropo Kranjče, od tih 11 150 ili koliko, nas kapacitet će iznositi oko 10 600

S obzirom da će kavez biti blizu rasprodaje ili rasprodan samo 4/18 domaćih tekmi i dobro popunjen svega još par tekmi (to bi ovisilo o voljnim momentu ili uspješnosti Osijeka Istre ili Šibenika ti njihovih navijača)

Ja si nekak računam da u kavezu na Kranjči tokom cijele sezone neće biti više od 2500 ljudi sveukupno, mi bismo morali imati popunjenost domaćeg dijela stadiona minimalno 90%, vjerojatno i 95% za prosjek od 10 000
  • emreli21
    269
    meni je jbg malo. lijepo vrijeme, jučerašnje poruke Ademija i Petka, proglas BBB-a, danima se na svim drustvenim mrežama nabrijava ekipu da dođe na tekmu, a onda nam se dvije tribine (sjever i zapad gore) ni ne otvore. jbg, meni je to malo. nista vise nego lani u ovo vrijeme, po tom pitanju ne vidim napredak
  • Sibirski plavac
    4.7k

Možda je "malo", ali ja osobno kad se sjetim da smo u nekim prošlim vremenima imali top prezentacije na terenu, a na tribinama valjda 500 ljudi na cijelom stadionu, ovo večeras je bilo dobro. Primjer gamadi s juga, oni se hvale tom svojom posjetom kao da je njima to normalno, a ostalim klubovima rijetkost. A onda se lijepo pogleda uz par klikova da kroz cijele devedeste (a tad je Hajduk bio faktor i u Hrvatskoj i Europi) su samo u jednoj sezoni imali 10k ili više, kroz cijele 2000-te nijednom nisu imali više od 9 i pol tisuća prosjek, da bi u periodu od 2010. do 2020. par puta imali 10k i više, i onda imamo period od dolaska Livaje (zadnje 4 godine) gdje radi njega i rezultatske relevantnosti imaju 18k i na više. Naša posjeta nije prije bila niti je danas bajna, ali ovi su mitomani per exellence kad treba drugima za posjetu srat, a na svoju se ne obaziru.
    Općenito mi nije jasno to kod nas u Hrvatskoj, to famozno brojanje koliko netko ima na nekom sportu gledatelja i onda "pravljenje natjecanja" tko ima više. Koga boli k? Dok mitomani s juga nisu krenuli u medijima isticat svoju posjetu i rugat se posjeti tuđih klubova, ja se ne sjećam da se ikad itko bavio temom posjete na hrvatskim sportskim terenima.
  • emreli21
    269
    slazem se potpuno, za njih me briga. nego, lani je na osijeku, pa rijeci (kup), pa zadnjem kolu protiv rudeša (to je bila fešta) bilo 15+ tisuća ljudi. glatko. otvorene sve tribine, a nije bilo ni tad kohorte. zato me malo smeta neko uzdizanje atmosfere dok je manje od 10 tisuća ljudi na tekmi. briga me za hajduk, briga za bilo koga. samo nemam dojam da sa 7, 8 ili 9 tisuća ljudi protiv osijeka moramo biti sretni, jbg
  • Sibirski plavac
    4.7k
    Ne bih rekao da ljudi uzdižu brojku večeras, nego da su donekle zadovoljni jer su mnogi očekivali da će nakon ove krize zadnjih tjedana biti valjda 2 tisuće ljudi od kojih su barem 1500 BBB. Poznavajući Zagreb kao grad koji će ti puniti tribine kad je uspješno, a kad je loše ipak se trebaš potrudit da ti publika ostane vjerna (jebiga tako je, ne samo u ZG-u nego i nekim ostalim metropolama. Recimo Slovan i Olimpija imaju top infrastrukturu,prvi su u svojim ligama, a posjeta im je u rangu Osijekove ili čak Varaždinove. Olimpija pogotovo).

Nije ni mene previše briga za mitomane, samo sam ih istaknuo jer su prvi u redu za srat Zagrebu, Rijeci, Osijeku i ostalim gradovima kako nemaju previše publike,a oni u Splitu imaju "ono ća niko nima". Slučajno mi danas iskočio na Yt onaj prgavi podcast, najava tekme valjda, i on i ona budaletina Zoki su valjda pola sata se zgražali kako je malo ljudi na Maksimiru i ostalim stadionima, al zato je kod njih "spektakl" od posjete. Čudo da se nisu sjetili malo proguglati kako im je bilo 90tih i i 2000ih kada su jednom samo imali 10k ili više, a ovo sve ostalo je variralo od 3k do 9k. Di je tad bila "ljubav s kojon se rodiš"?

Nama je ovo svakako napredak u odnosu na neke prijašnje sezone, ali slažem se da bi trebalo to i više. Npr. 12k na Šibeniku na početku sezone sam smatrao top posjetom jer je riječ o najslabijoj ekipi lige, a nama je 12k nekoć bilo moguće samo na derbijima.

Nadam se krcatoj Kranjči u skoro svim tekmama. Kako će to grmit, protivnici će gubit već u tunelu. :cool:
  • emreli21
    269
    I ja. Ma na Kranjči neće biti ispod 10k nikad, nema sanse.
  • Medvedgrad
    544
    7497, koliko je prijavljeno da je bilo gledatelja je 2/3 od puštenog kapaciteta. Ili drugim riječima na zapadu dolje i sjeveru dolje je bilo trećina mjesta prazno. Oko 3800 praznih mjesta.

Malo morgen.

Ako ovo sa brojačima uvijek podcijeni posjetu a ono sa izdanim ulaznicama precijeni, možda bi puno pravednije i bliže istini bilo da se za službenu posjetu uzima prosjek ta dva broja? (Ovako kako smo dosada radili nam se svijet ruga. Ili kažu "nema vas, praznimir", ili kažu "preuveličavate broj, dodali ste sve godišnjake da su nazočili a ustvari ste praznimir").

Npaprimjer: 7497 po brojačima. 10500 izdanih ulaznica. Prosjek je 8998.
  • Felip
    417
    Treba se zapitat kako i zašto dobar dio ljudi ulazi mimo čitača. Uvijek se nađe džabalebaroša i vip ekipe koja ulazi na mig, ali neshvatljivo je da barem tisuću ulaznica ne prođe kroz skener.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.