• FelceAzzurro
    321
    Jedina strana i jedini interes SVIH mora biti NK Dinamo Zagreb, bili to predsjednici, odbori, uprave, igraci ili navijaci. Samo tako klub moze ici naprijed, inace ce svim akterima ce suditi povjest onoga sto su(nisu) napravili.
  • Crni86
    9.4k
    Jasno je sta vecina u IO-u misli o Zajecu kada je donesena nova sistematizacija posla u kojoj sportski sektor ide pod upravu.
  • Crle
    901
    Što se tiče odlaska na nove izbore mislim da bi bilo loše po klub da se sada ide na nešto takvo. Situacija je kakva je, koliko god zvučalo ludo nije ni loše da je tako jer se sada odmah vidi sve manjkavosti statuta te vođenja kluba do sada. Ako ova uprava izvuče ovu situaciju onda smo sigurni da imamo jako sposobnu upravu koja može voditi klub dugo u budućnosti.

Trenutno novi izbori ne bi donjeli apsolutno ništa. Jako su male šanse da bi se pojavila nekakva kvalitetna lista nego bi se izbori pretuvorili u demagogije, okrivljavanje jednih prema drugima tko je nesposoban i kriv, te na ne znam koliko lažnih obećanja bez konkretnih ukazivanja na stvarne probleme.

Također, pitanje je koliko bi to utjecalo i na trenutno funkcioniranje kluba jer je sportska politika očito u rasulu, što je i logičan slijed događaja kada se gleda kako je sve vođeno zadnjih godina. Činjenica je da je sportska politika funkcionirala na temelju osobnih dogovora i gašenja vatre kada je potrebno, jer nije postojao nikakav plan niti sistemizacija. Tako da je ova uprava zapravo jedino kriva za loš potez oko Marića (koliko god se tako nešto u takvoj situaciji može nazvati "krivicom") jer se je valjda u riješavanju ostalih problema računalo na njegovo znanje da barem izvuče ovaj kratki period sa nekakvim sportskim rezultatom.

Ostala krivica (kada se već kod nas mora etiketirati) u najvećem dijelu leži na prijašnjem vođenju kluba. Od prvog Bjeličinog mandata momčad se samo rasprodaje bez ikakvog jasnog plana i bez nadograđivnja momčadi, kao i oslanjanja na taj kostur ekipe bez spremnih zamjena. To je samo što se tiče prve momčadi i utjecaja na njen rezultat.

Klub očito uopće nema dobro ustrojenu omladinsku školu sa jasnim planom. Ista stvar je očito i sa skautskom službom jer je cijeli proces zapravo išao prema principu "kupnje preko agenata" ili slučajnom prepoznavanju igrača kao primjer Sučić. Sportski sektor na čelu sa nekim sportskim direktorom ne samo da nije postojao nego je kod nas to predstvljalo neki science fiction, da ne spominjemo neki jasni plan oko cijelog tog sektora, plana i sitematizacije. Druga momčad ili filijala su također bile nepostojeće, što je najgore očito niti u planu. Treneri su se birali kako je tko dostupan i koliko želi surađivati. Imali smo ne znam koliko igrača pod ugovorima koji su posljedica što neznanja a što osobnih dogovora radi izvlačenja koristi... itd.

Ova uprava je nasljedila gomilu problema koji su posljedica totalne ne brige i izostatka bilo kakvog sportskog plana i sistematizacije. Financijske zavrzlame oko ugovora i raznih beneficija koje je koristila prošla uprava. Lošeg vođenja članstva i bilo čega oko kluba jer se je trebalo moliti "braću i ljubavnike" koji su očito nezamjenjivi za te poslove. Neprikladan statut kod kojeg je očito bila namjera da svaka budala kolo vodi ako je njegova/njena guzica u pitanju.

Tako da kao što sam napisao odlazak na nove izbore sada bi bilo samo prodavanje floskula gdje se uopće ne bi dotakli ovih stvarnih problema niti njihovog uzroka. nego bi se jahalo po klasičnoj mantri da je netko nesposoban jer je imao 80 milijona i napravio jednu grešku (Marić), a plaća za sve greške i niz lošeg i nesposobnog vođenja kluba tokom godina.

A vi ostali (ne ti) koji ovdje baljezgate o neposobnosti samo si pogledajte popis svega što je dočekalo ovu upravu i koliko je problema trebalo riješiti u kratkom roku. No vjerojatno nećete. Niste sposobni.
  • Droljo
    14.8k
    Što se tiče odlaska na nove izbore mislim da bi bilo loše po klub da se sada ide na nešto takvoCrle

Pa naravno. Nebumo na prvom kamenu spoticanja odustali. Šta bi to reklo o ljudima u klubu..

A vi ostali (ne ti) koji ovdje baljezgate o neposobnosti samo si pogledajte popis svega što je dočekalo ovu upravu i koliko je problema trebalo riješiti u kratkom roku. No vjerojatno nećete. Niste sposobni.Crle

Amen!
  • pencilneck
    858
    Ako se Bobana da nagovoriti da bude predsjednik Uprave, a Zajeca da kanalizira unutarnjeg Mirka Barišića i prestane izlaziti u medije, nikakve potrebe za izborima nema.
  • Patak
    3.3k
    Manenica je odličan predsjednik Uprave, i nema razloga za njegovom smjenom. Boban nek dođe za člana Uprave zaduženog za sport...ili tako nešto.
  • pencilneck
    858

Zvonimir Boban je prevelika persona da sjedi u Upravi, a da nije njen predsjednik. Manenica može biti član uprave za financije.
  • Patak
    3.3k
    Manenica se dokazao u ovih godinu dana. Ušao u svu problematiku kluba, riješio problem utjecaja Zajeca na sportsku politiku, financije su stabilne, itd...Ja sad stvarno ne znam o velikoj personi da bi smijenio Manenicu. To ne bi bilo fer ni korektno. Nek onda zamijeni Zajeca koji se nije snašao na funkciji predsjednika, a ne Manenicu koji odlično radi svoj posao.
  • dmil
    611
    ovo je najveca tragedija koji sam dosad cuo od sadasnje/bivse garniture, a dam se i kladit da tu nisu cisti poslovi, sto bi se reklo, kruzni tok
  • NitkoBitan
    25.2k
    Da prebacim u ovu temu jer druge gore... Ne znam kaj je Manenica krivo rekao ili koji je to krivi stav pokazao. Odgovarao kratko i direktno, pa covjek je financijas a ne politicar.

Puno vise igraci imaju za rec a tako je i bilo.
  • Crni86
    9.4k
    Tko je ona budala koja je prva Zvoni postavljala pitanje? Znaci lik ga pita sve ono sta je reko da o tome sad necemo. Majko bozja pa to je da bacas novinare na glavacke van.

Zvone odradio jako dobro. Ali nas novinari kurca znaju o svom poslu.
  • Odani Zgd
    357
    Iskreno nije me se dojmio Manenica danas,kratak,suzdržan,neuvjerljiv,djelovao nervozno,neodlučno....al Petko razvalio
  • Crni86
    9.4k
    znaci slusam pitanje, Zvone reko doslovce 15 sekundi prije sve na tu temu. Nije krenula pressica vec sam zivcan bio…. Fakat nevjerojatno
  • Nolifer
    10.5k
    Po meni je mogo i Zajec biti uz igrače i Manenicu, da nešto suvislo rekne o kriznoj situaciji, a ne među novinarima...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.