• Patak
    3.3k
    Nemam pojma o internom odlučivanju i svemu ostalom, ali uz sve probleme i zavezane ruke zbog Statuta i brojnih Odbora i funkcija Manenica je uz svoj primarni fokus na financije koje štimaju uspio pronaći način kako da sistematizacijom riješi i problem SD i krivih odluka u sportskom sektoru. Zato mu je trebala i hrabrost i inovativnost u odlučivanju.

Tako da mislim da imamo najboljeg mogućeg čovjeka na čelu Uprave. Trebao bi mu samo pouzdan čovjek iz svijeta nogometa da zajedno poslože sve i sportski dio i sve ostalo.
  • OBIGB
    879

Mješao se jer mu je IO/statut to dozvolio do zadnje sistematizacije gdje je uprava preuzela sve konce. Iz njegovih izjava, vjueva itd., pogotovo zadnjih se vidi da nema upliva. Intervjui su teška žalost ali opet indikator da nema upliva u operativu.

Što se tiče kršenja statuta, pa i ne krši ga baš, jer ima
    Članak 41. stavak 1. podstavak f s terminologijom “druge poslove u skladu sa zakonima…”. Slažem se da je ovo razvlačenje, cjepidlačenje, ali je statut takav kakav je i mora se izmjeniti.

Već je obrazloženo tj. napisano kako je došlo do situacije gdje i kako Zajec dolazi u doticaj sa sportskim segmentom, osobno smatram da nije odlučivao o dolasku/ne dolasku nekih igrača. Da li je bio informiran, pitan za mišljenje, vjerujem da je.
  • emilperska
    9.6k
    Mješao se jer mu je IO/statut to dozvolio do zadnje sistematizacije gdje je uprava preuzela sve konce. Iz njegovih izjava, vjueva itd., pogotovo zadnjih se vidi da nema upliva. Intervjui su teška žalost ali opet indikator da nema upliva u operativu.OBIGB

Klub mora zaštiti Manenicu od destabilizacijskih pokušaja iz IO i pružit mu podršku. Uz SD-a koji valjda dolazi u uskoro, u Upravu mora doći i jedan član Uprave za sport da im se olakša funkcioniranje. Uzdat se da sljedeće godine osvajamo naslov jer bi moglo biti kataklizmično ako ne i onda promjena statuta koji bi omogućio daljnji rast, prije svega u sportskom dijelu, a onda i ostalim segmentima.
  • pencilneck
    859
    Klub mora zaštiti Manenicu od destabilizacijskih pokušaja iz IO i pružit mu podršku.emilperska

Pa upravo mu je IO donio sistematizaciju kojom ga oslobađa od upliva Predsjednika kluba u sportskom segmentu.

Kako ga onda IO destabilizira?
  • emilperska
    9.6k

Govorim na Zajecove eskapade po medijima, a možda i šire. Zajec je formalno predsjednik IO, na to sam se referirao..

I nisam siguran da je IO imao ovlasti donijeti sistematizaciju radnih mjesta, to bi trebala raditi Uprava, ne IO. Ali Dinamov privremeni statut je šizofren po više pitanja, pa je moguće i da IO radi sistematizaciju radnih mjesta.

Kako klub može zaštiti Manenicu ako većina u IO odluči nešto mimo njega, pogotovo ako je među njima i predsjednik kluba? Tko je taj koji ga može zaštiti?The Undertaker

Pa skupština koju kontrolira DP sigurno može sve. Ako postoji konsenzus oko potpore Manenice, a očito je da postoji, onda se lagano Zeki objasni da još jedna medijska eskapada ili interno miniranje bilo čega i sutra sazivamo izvanrednu skupštinu i nema te više.
  • The Undertaker
    7.6k
    Kako klub može zaštiti Manenicu ako većina u IO odluči nešto mimo njega, pogotovo ako je među njima i predsjednik kluba? Tko je taj koji ga može zaštiti? To je, eventualno, mogla samo Skupština (i to je upitno) ali na zadnjoj sjednicij je bilo sve krasno i lijepo. Ako predsjednik i većina u IO odluči smjeniti Manenicu ne znam tko to može spriječiti. To čak i nije najgora opcija. Najgora opcija je da ga buše dok sam ne da ostavku. To bi onda bila agonija.
  • OBIGB
    879

Smatram da je ova situacija ukazala na to da se izmjenama statuta mora pristupiti odmah. Prijedlozi, rasprava, odluka. Ne vidim razlog zašto bi nam trebalo više od 1 godine maksimalno. Do 2. obljetnice ulasaka DPa to mora biti izvršeno, a ja smatram da i 2025a se treba postaviti kao cilj.

Ono što je bitno istaknuti, ako dođe do novog statuta, moguće ja da se i ide na nove izbore. Tu se malo kolebam, jer nisam stava da bi to u ovom trenutku bilo najbolje za klub. S druge strane, ako se već žele otvoriti vrata Bobanu kao predsjedniku kluba što neki zazivaju, ne vidim drugi način. Po trenutnoj konstelaciji odnosa i ovlasti kroz statut, smislenije mi jenda ide u upravu.

Ne bih rekao da IO pokušava destabilizirati Manenicu, al nam predsjednik sa svojim samostalnim medijskim izletima sigurno ne pomaže. PU nije osoba koju će to destabilizirati, pogotovo kad je dobio slobodne ruke.

Vezano za člana uprave za sport, to mi je želja već ohoho vremena, ali smatram da jedan u tom trenutku leti van- a logika mi nalaže Podnar. OK, statut dozvoljava do 5 ljudi u upravi, ali čemu, nema potrebe.
  • emilperska
    9.6k
    Smatram da je ova situacija ukazala na to da se izmjenama statuta mora pristupiti odmah. Prijedlozi, rasprava, odluka.OBIGB

Bravo, ja bi dodao da bi kao aktivni član (a i dosta njih ovdje) htio da to budu javne rasprave. U današnje vrijeme Google dokumenata tipa Kialo, Discord i ostalih platformi za javnu raspravu, može se napraviti neka Dinamova verzija e-savjetovanja da se konstruktivno iznose prijedlozi.

Vezano za člana uprave za sport, to mi je želja već ohoho vremena, ali smatram da jedan u tom trenutku leti van- a logika mi nalaže Podnar. OK, statut dozvoljava do 5 ljudi u upravi, ali čemu, nema potrebe.OBIGB

Ne znam da li je on imao kakvih makinacija, rekao bi da nije jer je rađena računovodstvena forenzika i da je nešto nađeno, maklo bi ga se (pretpostavljam). On jedini ima iskustva rada u nogometu, kakvo god da je radio je dost uspješno nekoliko godina izvan Dinama. Mislim da to dečkima treba i da ga se ne smije izgubiti. Bar još ne sezonu dvije dok se interno ne polove konci funkcioniranja HNS-a, UEFA-e itd.
  • pencilneck
    859

Da, ali Zajec je sukreirao sportsku politiku kao Predsjednik kluba, dobio placu, Ured predsjednika, tajnicu, predstojnika Ureda, itd.

Tako je i bilo navedeno u staroj sistematizaciji. Sportski sektor pod Predsjednikom, svi ostali sektori pod Upravom.

IO nije bio dio sistematizacije radnih mjesta ni onda ni sad. Ne mogu ni biti kad niti su zaposlenici kluba niti imaju ugovore o radu/djelu niti su placeni za ista.
  • Enco
    200

Ne znam kakav je omjer u I.O. , pretpostavljam voda,voda? Mislim da je sastanak sa Vlatkicom na javnom mjestu znakovita poruka Manenici , a odnosi se na Skupštinu i prebrojavanje.
  • OBIGB
    879

U to ne vjerujem. Tko tu zna koji je bio povod sastanka, samo možemo naklapat.
  • The Undertaker
    7.6k
    Teško je reći kakav je omjer u IO ali logika govori da Zajec nema većinu jer inače ne bi prošla ovakva sistematizacija.
  • pencilneck
    859
    Zar mislite da bi IO maknuo ovlasti Predsjedniku i dao ih Manenici da nije na strani Manenice?

Predsjednik kluba sam po sebi ne moze nista. Da ima podrsku u IO vec bi smijenio Manenicu, a ne bi davao one intervjue.
  • The Undertaker
    7.6k
    Naravno da je poruka. Mogli su se sastati u Draganiću a ne na javnom mjestu u vrijeme kad ih svi vide. Pretpostavljam da su i neki novinari znali unaprijed.
  • Enco
    200

Ja mislim da je voda-voda u I.O.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.