• OBIGB
    865

Odbair SDa nije tako jednostavan, pogotovo kada je klub organizacijski devastiran i nema kulturu organizacije sa uhodanim shemama. Manenica nije u poziciji da angažira osobu koja će otpisat neke i dovest neke. Novi SD će morat napravit hrpu, hrpu, hrpu toga. Nešto samostalno, nešto uz pomoć uprave i drugih kolega.

Novog SDa čeka, reforma škole (koju je kao MM usavršio), procjena ljudskih potencijala na pozicijama trenera, skauta, doktora. Čekaju ga evaluacije igrača, financijski ograničeni okviri, druga-treća momčad, reforma/uspostavljanje skautske službe i procesa itd. itd..

Klub je u dosta segmenata devastiran, a to se tek sada vidi.

Zato vjerujem da izbor SDa traje koliko traje. Nismo neki klub koji ima ustrojene procese i mehanizme pa novi SD nadodaje svojih 10-20% novih ideja. Kod nas se sve treba evaluirat i osobno vjerujem provjetrit do zadnje čeatice.

Normalno, to je veliki stres jer još jedan kiks kao MM, znači ososba koja ne napravi kaj sam naveo i više od toga * 5, nema oporavka do 2030e.

Svatko tko je radio u nekoj organizaciji, zna kako funkcionira sustav/proces angažiranja novoga menadžera na C razini ili nekom sličnom ekvivalentu. Da, nama je SD trebao jučer, al tako je kako je.

Vejrujem u dobar ishod u konačnici. To štonje kod nas plava raja navikla da SD dolazi odlazi, od jučer do danas, je druginpar rukava. Moglo je brže, da se krenulo u 9mj, al očito to tada nije bila realnost.
  • Sajla
    8k
    kontrola je NO i članovi kluba koji na skupštini mogu smjenit Predsjednika ako nisu zadovoljniDudu9

a kako se formira NO? tko ulazi u njega?
    "članovi kluba na skupštini" - što to uopće znači? imali bismo dvoje izbore - i za skupštinu i za predsjednika?
  • pencilneck
    834
    Znam da neće biti lako kada 12orici izvršnjaka koji su trenutno važni i u teoriji u praksi, trebaš reći ide novi statut u kojem vas više nema. 2 od vas mogu ići u Upravu na stalni posao uz neke uvjete, a 1 volonterski u NO. Ostali nemate više poziciju. Ali to je jedini način po meni. Ista stvar s 60 skupštinara koji bi mogli biti ukinuti..emilperska

Nadzorno tijelo iznad Uprave mora postojati, a je li se ono zove IO ili NO manje je bitno. To tijelo mora ukljucivati vise ljudi, mozda ne 13 kao sada, ali 6-8 sigurno.

Svi moraju biti casni ljudi, velikog ugleda i bogatog CV-a. To je jedna od stvari koje je Dinamovo proljece dobro napravilo jer je uspjelo okupiti postene i uspjesne ljude i meni je drago da ih imamo uz klub. Samo trebamo taj kapital znati iskoristiti, a ne da ih bacimo u blato i potrosimo zbog toga sto osoba na njihovom celu jednostavno se ne zna nositi s tom pozicijom.
  • emilperska
    9.6k
    mozda ne 13 kao sadapencilneck

Sada imaš 13 u IO i 3 u NO. Što je 16 ljudi. To je 1 tijelo previše i rekao bih 10ak ljudi previše. Nadzorni odbor s nadzornim i kontrolnim ovlastima od 5 ili 7 ljudi max.

Atlantic Grupa, kao neki primjer korporativne odgovornosti u RH što se tiče burze (ajmo reć da su dioničari članovi za potrebe priče, a Atlantic je bio pionir u koporativnoj i društvenoj odgovornosti na Zagrebačkoj burzi) i koji posluju po cijeloj EU, ali intenzivno na ex yu tržištu, ima 7 ljudi u Upravi za cijelu regiju i 9 nadzornika. To je sve skupa 16 ljudi u 2 tijela. Postoji naravno i skupština svih dioničara, to bi kod nas bila skupština svih članova. Dakle oni imaju 16 ljudi u 2 tijela na ne znam koje milijarde EUR koje se obrću tamo. Mi imamo 19 ljudi u 3 tijela trenutno, a po veličini u RH ne bi bili subjekt od javnog interesa nego granični veliki poduzetnik.
    Kada gledam i ostale klubove po Europi i RH, pa onda i korporacije, sad sam 100% siguran da je izvršni odbor višak. Njegovo djelovanje i ovlasti u manjem obliku bi trebale biti prenešene na nadzorni odbor od 5 ili 7 članova, a Upravu bi trebalo dodati još 2 osobe.
  • The Octopus
    252
    Meni se cini da je to previse posla za jednu osobu, izmedu ostalog vjerujem da je i Maricu zbog toga to sve bio prevelik zalogaj
    potpisujem
  • Crni86
    9.4k
    pa ti ljudi biraju upravu da i biraju PU koji je najmocnija osoba operativno u klubu. Postavljaju smjer u kojem klub ide itd. A PU onda mora biti tata, mata koji kroz rade tu viziju pretvara u djelo.

Procitaj opet sto sam napiso -
    IO i predsjednik trebaju biti predstavnici clanova i sticenja ideje za koju su se zalagali u kampanji.Crni86
  • OBIGB
    865

Osobno mislim da nije. Ne očekujem od njega da sam operativno vodi sve samostalno. Od SD očekujem da anagžira/dovede šefa skauta i da mu smjernice/očekivanja/ciljeve, da dovede analitičara ili koga već treba ako nije zadovoljan s postojećim, dovede voditelja škole nogometa… znači da organizira i vodi svoj tim ljudi unutar sportskog segmenta. On mora biti glavna spona između sportskog segmenta i ostalih sektora u klubu itd itd.
  • Noel
    10.6k
    Šimić najavio dolazak Bobana u klub. Neznam jel se zanio malo al dosta sigurno je djelovao.. Ovaj ostatak kaj je pričao je dosta sve bilo ne povezano i ne suvislo. Sport Dnevnik Nove tv.
  • ElDorado
    3k
    Zapravo čudan razgovor ispada da Šimić uopće nije u kontaktu s Bobanom već da sve doznaje iz medija. Pa onda na potezu je Zajec i IO a Boban bi dosao kao predsjednik iako znamo tko je trenutno predsjednik i kakav je statut. Bumo vidli ali kratkorocno ocito tesko osim ako Zvone pristaje na nekog direktora nogometa ili clana Uprave za sport s potpunim ovlastima.
  • GOAT
    2.4k
    Šimić najavio dolazak Bobana u klubNoel

Ove godine ili eventualno?
  • Zg123
    1.5k
    Vidi sumece sto se raspricao, a kad se trebalo s kafe kuharicom i ekipom pofajtati podvio je rep i usput bacio kuma Biscana pod vlak
  • Enco
    199
    Privremeni sportski direktor Dinama bio je u stožeru Cice Kranjčara, a doveo ga je Dario Šimić
    Marko Marić bio je daroviti nogometaš, a uz maksimirski klub vezan je i obiteljskom crtom
    PIŠE: Mislav Znaor OBJAVLJENO: 18. ožujak 2024. 21:28
  • nwankwo646
    514
    Član odbora za sponzorstvo i očito dio kluba priča o klubu kao da s klubom nema nikkave veze?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.