• austrijanac
    6.4k

Kak si ti zazujao na ovaj forum da mi je znat.
  • Srelee
    22
    u cemu je problem sta nije tocno u vezi statuta sto sam napisao?
  • ElDorado
    3.1k
    Mi nismo vise u siruaciji filozofirati. Boban je takav lik. Živi po nekim svojim moralnim i etičkim načelima. Ja bi ga pozvao u roku odmah.
  • Dudu9
    1.6k
    Klub treba promjenu statuta di bi članovi izabrali Predsjednika kluba, a on izabrao svoje članove uprave, tj imali bi čovjeka koji upravlja klubom, bez IO, jedino bi NO ostao kao nadzor
  • OBIGB
    879
    Od zadnje sistematizacije,1-2 mj, zna se tko je glavni odgovorni. To je PU s tom upravom, kakva je, ali za sada je PU Manenica. To što je Zajec u svom nekom filmu, da li uvrijeđenom ili ne, nije ni bitno. To neka brinunkolege iz IOa. Njegovi potezi su kontraproduktivni, IO to i vidi, zato je i napravljena sistematizacija kako bi PU imao slobodu u radu, koliko god da je bilo kolizije u odgovornosti i odlučivanju do zadnje sistematizacije.

PU je donio odluku da MM ide iz kluba, pokrenuo je proces odabira SDa, potpisao Belcara mislim (dal po zahtjevu ili savjetu nekoga, ne znam), znači postoje stvari za koje ga se može kritizirat ili pohvalit. Prigovara mu se da je proces

Nemojte pisat gluposti da se ne zna tko pije tko plaća. To što se nekome nije dana glava nekoga na panj da ju išutira zbog nastalih sranja je drugi par rukava.

Tu se želim nadovezat na Bobana, on da uđe u upravu kao član uprave za sport imao bi 120% slobodne ruke. Drugi je par rukava da li bi htio biti PU, a to je već do ambicije, ega, itd.. Manenica sigurno nije lik koji bi time bio opterećen, i da je samo član uprave za financije- a kapacitet je da bude PU. Drugi je par rukava što ga je zatekla takva situacija da u sektoru sporta nema ljude koji mu mogu dat točne smjernice, kako i što u pojedinim situacijama.
  • Patak
    3.3k
    Apsolutne ovlasti ne bi trebao imati nitko. Neki oblik kontrole rada bilo koje osobe na bilo kojoj funkciji mora biti omogućen.
  • pencilneck
    859

Pa to imamo i sad i vidi gdje nas je dovelo. Nije postojanje IO uzrok kaosa, nego dvovlasce izmedu dva predsjednika gdje jedan ima nogometno ime i prepoznat je od medija kao glavni, ali nema ovlasti ili ih krsi, a drugi ima ovlasti, ali nema nogometno ime.
  • ElDorado
    3.1k
    tako sam i ja razmisljao do ovoga sa imenovanjem SDa. To mi je jednostavno nevjerojatno. Ili postoji strah od izbora ili opet netko u procesu odlucivanja opstruira. O tome govorim. Uopce se ne bi cudio da Manenica podnese ostavku u iducih par dana ako ne bude nekog logickog objasnjenja sto je sa SDom.
  • Dudu9
    1.6k
    Ali trenutno ispada da izabran Predsjednik kluba koji je bio nositelj liste itd, nema nikakve ovlasti u klubu što je glupo, naravno da je u ovoj situaciji bolje da Zajec ne upravlja ali cijela struktura kluba nije najbolje riješenje
    kontrola je NO i članovi kluba koji na skupštini mogu smjenit Predsjednika ako nisu zadovoljni
  • Crni86
    9.5k
    kako ne? Moze razrijesiti upravu uz vecinu u Io-u. Moze uz IO blokirati neke financijaki znacajnije akcije.

Predsjednik uprave treba biti najjaca figura u klubu. IO i predsjednik trebaju biti predstavnici clanova i sticenja ideje za koju su se zalagali u kampanji.

I bas zato Zvone Boban ako dolazi mora doci kao PU.
  • Jaro
    9.7k
    Predsjednik uprave treba biti najjaca figura u klubu. IO i predsjednik trebaju biti predatavnici clanova i sticenja ideje za koju su se zalagali u kampanji.Crni86

dakle ti bi clanski model gdje bi netko bio iznad ljudi koje su clanovi odabrali?
  • pencilneck
    859

Rjesenje je da novi Statut ukine mjesto Predsjednika kluba jer ono, onako kako je zamisljeno i zapisano u Statutu, odgovara jednom jedinom covjeku - Mirku Barisicu.
  • emilperska
    9.6k

Ako je ova trenutna sezona iznimka i nije pravilo, to će biti dobra škola svima. I članovima koji aktivno sudjeluju i prate i oni koji pasivno sudjeluju samo. A zatim i Upravi i izvršnjacima na čelu sa Zajecom.

Dojma sam da ova trenutna organizacijska struktura radi ovakvog statuta koji trenutno imamo, koči budući rast i da je ona odradila svoju funkciju kao privremeno rješenje i neka tampon zona pri preuzimanju vlasti od ove ex udbaške strukture i da sad treba napraviti pravi organizacijski i statutarni iskorak koji će omogućiti sportsku izvrnost u budućnosti uz sve te beneficije za članstvo kojima se teži.
    Mislim da treba čim prije donijeti novi statut ili bar njegov prijedlog kroz neku javnu raspravu i da treba odlučivanje malo liberalizirati. Pisalo se par stranica ranije da treba proširiti ovlasti Uprave, ukinuti IO, nadzornom odboru omogući šire kontrolne ovlasti u okviru novog statuta, skupštinu ukinuti i napraviti da je direktno svaki član ujedno i skupštinar. Solucija je više, ali ne smijemo tapkati u mjestu s ovim prijelaznim rješenjem koje nas vrlo vjerojatno koči. Manenici svakako nije lako i glupo je da ga potrošimo u dvorskim nadjebavanjima Zajeca s ostatkom ekipe. Treba im stvoriti organizacijske uvjete da mogu razvijati klub. Trenutna shema to dugoročno ne omogućava, po meni..

Znam da neće biti lako kada 12orici izvršnjaka koji su trenutno važni i u teoriji u praksi, trebaš reći ide novi statut u kojem vas više nema. 2 od vas mogu ići u Upravu na stalni posao uz neke uvjete, a 1 volonterski u NO. Ostali nemate više poziciju. Ali to je jedini način po meni. Ista stvar s 60 skupštinara koji bi mogli biti ukinuti..
  • OBIGB
    879

Nije istina da PK nema nikakve ovlasti. Ima ovlasti propisane statutom. Bio je nositelj liste, da, s ovlastima koje ne ulaze u dnevnu operativu kluba. To je posljedica takvog statuta koji je krojen za neku drugu kliku, a modificiran je koliko je to bilo moguće u trenutku tih borbi prije 1g+.
  • Dudu9
    1.6k
    upravo to statut je takav da je odgovarao bivšoj vlasti, Barišić predsjednik koji je tu da putuje i gleda utakmice, a u IO sjedili oni koji bi odabrali svoju upravu i tako držali klub u svojoj kontroli
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.