• pencilneck
    832

Mogu, ako im Statut omogući da postanu de facto nesmjenjivi. Tao je pisan i aktualan Statut, ali je nevjerojatnom nesposobnošću Barišića i još većom agilnošću DP-a na jedvite jade izvojevana pobjeda.

Ali čuda kao ono 10.3.2024. se ne događaju svaki dan i budite sigurni da malo ozbiljnija ekipa mafijaša i politike koja bi mogla ući u klub ako se ova aktualna priča raspadne ne bi nikad dozvolila da im se dogodi ono što su dozvolili Barišić i Hanžel.
  • nemapredaje
    4.8k

Naivni su bili oni koji su mislili da ćemo odmah na prvim izborima izabrati ljude koji će odmah sve savršeno posložiti i da neće biti problema.

To što smo došli do demokratizacije kluba na znači da će sve odmah kao pokretom čarobnog štapića biti tip-top. Biti će još tu promašaja i frustracija dok ne nađemo dobitnu kombinaciju.

Ali ključno je to da imamo mogućnost svakog za koga mislimo da ne radi dobar posao maknuti. Za to smo se borili i to smo ostvarili.
  • Dino
    3.5k
    Ali ključno je to da imamo mogućnost svakog za koga mislimo da ne radi dobar posao maknuti. Za to smo se borili i to smo ostvarili.nemapredaje

Naravno, zato velim, ispred rezultatskog uspjeha mi je upravljačka stabilnost kluba. Kad je uloga svih sudionika jasno definirana i kad je nemoguće uspostavit diktaturu, nećemo morati imati nikakav strah oko politike i mafije. Međutim, dok još taj dio nemamo definiran, sportski rezultat nažalost ima veliku težinu jer svaki potop otvara vrata lešinarima koji tu vide svoju priliku. Mislim, u konačnici na taj način je i mafijaš kojeg smo se riješili ušao u klub, vjerujem da se povijest može ponoviti sve dok nismo zaštićeni papirnato.

Jedno vuče drugo i strah od treće strane je po mom mišljenju opravdan iako ne vjerujem da bi sad netko pokušao iskoristit priliku, ali za budućnost nikad ne znamo.

Zato, statut, stabilnost, financije, rezultat.
  • Purgeri
    1k
    https://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/zajec-za-jutarnji-macia-se-povukao-cannavaro-ce-biti-na-klupi-protiv-osijeka-sprema-se-senzacionalni-povratak-na-maksimir-15571646

Zajec opet razgovara s Krušeljem, govori da Cannavaro ostaje, da će "za dva dana imati sportskog direktora" (ali to nije Murcia), govori "složni smo, imamo podršku navijača", pa jedno od pitanja Krušelja glasi: "je li normalno da vam neki padobranac od sportskog direktora vodi kadrovsku politiku? Zašto to ne učinite Vi i predsjednik Uprave u tandemu?. Evo ne znam kaj reć, možda bolje ništa.

Cijeli tekst:

Premda živi na posuđenom vremenu, Fabio Cannavaro vodit će Dinamovu momčad protiv Osijeka (subota, 18.45) jer klub još uvijek nije pronašao sportskog direktora koji bi predložio nasljednika 51-godišnjem Talijanu. Ova je potraga ušla u posljednji krug, službeni Maksimir važe između dvojice kandidata za fotelju sportskog direktora, ali niti jedan od njih se ne zove Eduardo Macia, doznaje Jutarnji u blic-razgovoru s Velimirom Zajecom.

- Macia se sam povukao iz utrke. Pregovori traju, imamo dvojicu kandidata, i u sljedeća dva dana imat ćemo novog sportskog direktora - otkrio je Dinamov predsjednik.

Još u ponedjeljak Eduardo Macia figurirao je kao favorit u toj priči, ali samo dok nisu otkrivene mrlje u biografiji nekadašnjeg šefa Liverpoolovih skauta. Spezia ga je otpustila pa su poslije završili na sudu. U Bordeauxu je španjolski stručnjak odradio izvrstan posao, barem za sebe, jer je ‘žirondince‘ nakon još jednog sudskog procesa napustio bogatiji za otpremninu od dva milijuna eura.

Ovaj Dinamov probni balon se, ukratko, ispuhao prije nego što je poletio u atmosferu, jer klub se već u prosincu rastao od Nenada Bjelice i najmanje što mu u podjeli budućih uloga treba jest novi kralj otpremnina. U međuvremenu doznajemo da je u klub stigao i životopis Branka Ivankovića (71), aktualnog izbornika Kine, koji također "pikira" na funkciju sportskog direktora.

Nema nesuglasica i klanova
    Ali vratimo se još malo Velimiru Zajecu. Predsjednik se autoru ovih redaka javio nasmijan, sa željom da opovrgne vijesti o razbuktalom ratu klanova u klubu. Ako je u njegovu odnosu sa Zvonimirom Manenicom u prošlosti bilo nesuglasica, one su, uvjerava nas Zajec, u međuvremenu otklonjene.

- Znam da novinama uvijek nedostaje vrućih naslova, ali zaista promašujete metu s pričama o strujama i frakcijama. Nas dvojica zajedno svaki dan najnormalnije komuniciramo, po pola sata razgovaramo o potencijalnim rješenjima. I ne samo nas dvojica, sudjeluju u tim razgovorima i naši suradnici. Evo, večeras (utorak, nap.n.) ćemo zajedno na večeru. Znaš da sam iskren te kako sam u svojim stavovima jak kao stup, nemam potrebu kititi stvarnost niti se bilo kome dodvoravati. U nezahvalnoj smo situaciji, ali nitko ovdje ne pomišlja na predaju. Sve dok postoje matematički izgledi, ne odričemo se borbe za titulu. Složni smo i imamo podršku navijača - dodaje Zajec.

Uskočivši u vatrogasno odijelo, predsjednik je djelovao uvjerljivo, ali nije danas lako lokalizirati maksimirske požare koji su se oteli kontroli. Jedan si jedva ugasio, a već gori na drugom mjestu. Dok smo razgovarali, portale je osvojila vijest kako je Bruno Petković preskočio jutarnji trening jer, navodno, više ne želi surađivati s Fabijem Cannavarom.

Dinamo se oglasio
    Informaciju smo kasnije pokušali provjeriti kod Petkovićeva agenta Ivana Cvjetkovića, ali do zaključenja izdanja nismo dobili ni potvrdu niti demantij vijesti. Ubrzo se službeni Dinamo oglasio priopćenjem u kojem potvrđuje da je Petković zaista preskočio jutarnji trening, ali uz dodatak da ‘apsolutno nije točno kako Petković odbija trenirati‘. Pojašnjavaju da je napadač ‘plavih‘ u dogovoru s trenerom bio oslobođen jutarnje vježbe te kako je popodne najnormalnije odradio trening.

U kratkom razgovoru sa Zajecom nismo mogli pobjeći od pitanja - je li normalno da vam neki padobranac od sportskog direktora vodi kadrovsku politiku? Zašto to ne učinite Vi i predsjednik Uprave u tandemu?

- Sportski direktor pomoći će nam da kristaliziramo sportsku politiku, ali ne može računati na odriješene ruke. U ugovoru će imati klauzulu da je s nama do kraja sezone te kako ćemo onda procijeniti trebamo il nastaviti suradnju.

Razgovor smo završili u uvjerenju da Maksimir danas možda i nije poprište žestokog frakcijskog rata, ali svakako jest poligon na kojem se sudaraju različite vizije.

Velimir Zajec ne bi pogriješio da je još u Puli otkazom ispratio Fabija Cannavara, kojeg momčad očito ne prati - ili sve očitije bojkotira - ali blagajna je u rukama Zvonimira Manenice, a on je na rubu živaca suočen s prijetnjom treće trenerske otpremnine u jednoj sezoni. Dinamo se vrti u začaranom krugu, navijači su manje-više spremni oprostiti vodstvu jednu ispuštenu titulu, ali više nisu benevolentni prema ‘proljećarima‘. Traži se junak koji će brzo izvesti klub iz krize, jer još jednu sličnu sezonu šefovi kluba definitivno ne bi preživjeli na ovim pozicijama...
  • laznjakAndrejaKramarica
    202
    kakva škola idiota majko sveta. Daj nek dignu nekog s burze i kraj priče. Više ne mogu fulat niti nas iznenaditi
  • NitkoBitan
    25.1k
    Zeko, molim te, odi. Ili sa funkcije ili dalje od ikakvih sportskih odluka.
  • IstokKa96
    853
    Skupštinari, sazovite izvanrednu skupštinu i smijenite predsjednika, ovo je lakrdija.
  • Dragon1Warrior123
    4.1k
    Zajec mi sve više i više postaje rijetko ogavan tip... Doslovno niti jedan njegov potez (od možda samog dolaska) nije bio niti jedan jebeni posto pozitivan za Dinamo. Ne bi se čudio da namjerno sabotira jer ne vjerujem da je tako baš glup...
  • pencilneck
    832
    Meni sve ovo izgleda kao da Zajec namjerno buši kompletno Dinamovo proljeće iznutra.

Jednostavno je nemoguće da je netko toliko neinteligentan da radi onakve poteze, od kojih su zloglasni intervju s Krušeljem i kava s Vlatkom Peras samo vrh sante leda.
    pencilneck

Napisem ovo i doslovno pola sata kasnije izađe novi intervju Zajeca s Krušeljem.

Ljudi, ovo NIJE i NE MOŽE biti slučajno. Ovo je besprizorno bušenje projekta Dinamovo proljeće i projekta demokratskog građanskog kluba.

Lako za promašaje u transfernoj politici, ovo bušenje je dugoročno puno opasnije i puno gore po naš klub.

Velimir Zajec nakon ovoga više ne predstavlja ideju okupljenu oko demokratskog Dinama i kao takav mora otići.
  • recikaj86
    598
    Zajec odlazi!
  • Filip 91
    1.3k
    Zeko odskakutaj do Grčke!
  • masacusec
    5.1k
    Ok, i mene možda smeta intertno (ne)djelovanje Zajeca u čitavoj ovoj priči, no nije zaslužio da ga se pejorativnim epitetima časti ko kurve za šankom u baščaršiji.
  • Kujtim Shalla
    4.6k
    Dajte molim.vas neka bilo ko skloni Zeku dok je još imalo poštovanja i respekta ostalo. Provaljuje se sve više i više i već je postao predmet sprdnje. Pa idi sam legendo ,nije to za tebe
  • miro
    6.2k
    Ljudi, nisam ni ja zadovoljan kako se sve ovo odvija, još manje komunikacijskim sposobnostima predsjednika, ali molim vas suzdržite se od vrijeđanja i tjeranja Zajeca iz Dinama. Dinamo nema većeg igrača i veću legendu od njega. Da zezne 5 sezona za redom (a neće), još uvijek je puno više dao.
  • The Octopus
    251
    Zeko je igracka legenda kluba i osobno cu ga pamtiti kao osobu koja je stala ispred ideje i koja je prevagnula da se klub izuce iz ralja kriminala. Dao nam je mogucnost da u buducnosti imamo Klub kakav svi zelimo. To se ne bi trebalo zaboraviti. Ali isto tako, on mora sam sebe nagraditi i otici dok nije kasno da bi ga ljudi kao takvoga i mogli pamtiti. Ok, probao je voditi klub, nije uspio i osobno sam spreman progutati tu jednu sezonu zbog viseg cilja. Sada je ocito dosta i nema vise mogucnosti da vrati povjerenje ljudi koji su ga birali i iskreno bi volio da je toga svjestan ili da mu netko to objasni. Zasluzio je to.
    Slicno je i s Ademijem i ekipom ali to je neka druga tema.
    Ukoliko ovo bude sezona u kojoj cemo se restirati uvjeren sam u rast bez granica, a to je u rukama onih koji su nas najvise zaduzili. Na redu je pokazivanje morala i odgovornosti, a ne za medusobne borbe i prebacivanje iste
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.