• Peškaman
    6.5k
    Jednostavno, Zajec nakon izjava da je kreirao sportsku politiku s Marićem pa naknadna demantiranja,davanja izjava/intervjua u kojem je još više zbunio navijača Dinama treba dati ostavku na mjesto predsjednika.
    Odmah ili nakon završetka sezone,nebitno,sezona je za nas gotova i treba se okrenuti totalnom remontu prve ekipe.
  • Odani Zgd
    228
    Odmah,nikakav kraj prvenstva....onda smo mogli ostavit i Marića do kraja prvenstva.Za onu blamažu od sinoć i oproštaj od naslova netko treba odgovarat već danas,a ne za mjesec,dva
  • Felip
    398
    Zajec je svoje napravio. Poslao je Barišića u ropotarnicu povijesti što je otvorilo vrata za slobodniji klub, a sada vidimo i za nestabilnost i krizu upravljanja koji se odražavaju na rezultat. Oprostite, ali nismo sanjali naš Dinamo s kojim će se sprdati jedna Istra i koji će gaziti svatko kom se digne na nas.
  • Efes Pilsen
    10.5k
    Idealan trenutak za novog SD da krene s ciscenjem, prvo trenera pa onda dalje. Samo SDa nema u jos jednom baloncicu sapunice zvane odlucujemo dugo, ali zato krivo.
  • Olmic
    4.3k
    to bi bio Mihael Mikic, a prema info nije on tak da ima nade da imaju malo sportskog znanja
  • ZgDLions
    920

I kaj bi se točno desilo da Zeko danas da ostavku?
    Ono glupo pa nije ni bio na predstavljanju Fabia, nego gledao košarku u Grčkoj pa mu valjda nije ni bio napet.
    Iskreno, mijenjala se trava, marketing direktor, igraci, tri trenera, sd, prehrana igrača nemam pojma kaj sve ne i dalje smo u banani.
    Još malo nebu imali kaj mijenjati nakon Zeke i statuta, osim stadiona.
  • Olmic
    4.3k
    Ova Uprava bu ostala sve dok ima podrsku BBB, a mislim da je tu vec problem polagani
  • Teofil Kateran
    2.1k
    Pogubio sam se već od jučer u svim temama, ali netko je dobro napisao - mi nismo doveli pojačanje od Mišića i Ristovskog 2021. Od onda je svaki prijelazni rok bio u najbolju ruku prolazan, ali nismo imali niti jedan u kojem se ekipa stvarno pojačala. Jedini igrač koji bi od tada mogao biti pravo pojačanje je Pjaca koji je reprezentativac.

Sve se to kuhalo i kuhalo, nije se riješio problem lijevog beka, nemaš pravu zamjenu za Petkovića koji je sve češće ozlijeđen i eto sada je taj balon puknuo, a Marko Marić je uspio nadmašiti sve te prijelazne rokove od prije i dovesti nas do ovog kadra kakav sad imamo. Dio je svakako i do igrača i to je nažalost velik problem, jer neobjašnjivo je da sa lošijim kadrom prije 3 mjeseca gdje su npr. još ozlijeđeni Petković, Sučić i gdje nemaš registriranog Galešića i Kangu zasluženo dobiješ i nadigraš Milan 2-1, i onda svega mjesec dana poslije dobiješ 4 komada od Rijeke, a 2 mjeseca poslije 3 komada bez ispaljenog metka od Istre.

Ono jučer je bila teška sramota za klub i jednostavno vrijeme je da netko odgovara. Do sada sam vjerovao da ćemo okrenuti sve u svoje korist i uzeti naslov i da se može ovako dalje, sa novim SD-om i remontom. Vjerovat ću ja i dalje u naslov, sve dok smo u igri matematički, jer moja priroda mi ne dopušta da se sada oprostim, ali nakon svih ovih sramota poput Istre i Rijeke netko mora odgovarati odlaskom iz kluba.

Možda sam u krivu, ali najveću odgovornost vidim kod Marića koji je otišao, Zajeca koji je sam rekao da je vodio sportski sektor s njim i u Izvršnom odboru, koji je trebao reagirati pravovremeno i smijeniti Marića na vrijeme, a ne da se čeka do veljače kada je to pod nadležnosti Uprave i kada Manenica to napokon i čini. Imamo sposobne ljude u IO, ali činjenica je da je u istom premalo ljudi koji imaju ikakve profesionalne veze sa nogometom što su određeni forumaši i govorili već.

Zajec je legenda kluba, donio je puno sreće dinamovcima kroz povijest, od 1982. do 2000., ali on za ovu poziciju nije. Vjerujem da je sigurno odgovoran dijelom za ovu situaciju, a komunikacijski nažalost nije razini da može biti predsjednik Dinama, mislim da smo u to svi ovdje upućeni i da ne moram detaljizirati.

Nije kriv Manenica, nije kriv sigurno ni npr. Globan, ali neki ljudi su krivi za ovo i oni moraju odgovarati i preuzeti odgovornost. Nadam se da Manenica neće pogriješiti u izboru SD jer je to jedina nada da se klub od ljeta vrati na stare staze, ako pak dođe do pogreške teško ćemo se regrupirat na ljeto za novu sezonu i neće biti dobro.
  • Peškaman
    6.5k
    Iskreno, mijenjala se trava, marketing direktor, igraci, tri trenera, sd, prehrana igrača nemam pojma kaj sve ne i dalje smo u banani.ZgDLions

Ta "banana" je rezultat sportske politike koju su predvodili/sukreirali ili su barem tako izjavljivali bivši SD Marko Marić i predsjednik Zajec.
    Jedan je bivši,drugi bi trebao podnijeti ostavku.
    Što će se i kako će se dogoditi, nitko nema odgovor ali od nečega treba krenuti, potrebno je da netko preuzme odgovornost.
  • IceMan
    2.7k
    Ja sam od nove uprave očekivao, ono što je i sam Zajec najavljivao i pokazivao, jedan veliki mir u samom klubu i oko njega. Pogotovo nakon 20 godina nemira, galame i seljačizma.

Znači - Mir, gospodština, naravno i stručnost.

U ovih godinu dana toliko je nemira bilo da bi se valjda i prošla uprava posramila.

Znači 3. trener na pragu otkaza, prva dva se otpustilo, ruku na srce iz vedra neba. Pogotovo Bjelicu.

Prvo nakon, pokazat će se manje blamaže u odnosu na nastavak sezone, riješimo se Jakirovića. Zajec je kad je stigao govorio o miru koji preferira i vremenu za trenere, kako nije za brze smjene, kako to neće biti kad je on tu itd itd.
    Sve one kasnonoćne objave, prvo treneri, sjetimo se kako je Bjelica izletio jedne nedjelje u kasnu večer, iz vedra neba, pa je onda i SD dva dana pred kraj prijelaznog roka, na sličan način, čak i aspurdno - i slično vrijeme.

Pa onda Zajec javno kritizira upravu (Manenicu) i bivše trenere i trenutne igrače, pa onda slušamo o klanovima u klubu i upravi. Ne nisu sigurno to bile samo “priče” nego očito i istine kad se javno kritiziraju.

Znači sve totalno jebeno suprotno od MIRA, od gospodskog načina vođenja, a evo rezultat je samo došao kao točka na i svemo onome gore. Previše se lutalo, i učilo očito na ovoj sezoni, a rezultat svega toga nažalost je i isplivao na površinu. Nestručnost vam još i mogu oprostiti, jer nitko nije savršen, pogriješilo se, al ovo ludilo i nepopularni “senzacionalizam” koji je unošen u protekloj godini, to vam ne mogu.

Mislim da ste totalno izgubili povjerenje navijača, i mislim da niste zaslužili novu priliku voditi naš voljeni klub.
  • San Lorenzo
    19.3k
    Nisam niti jednom tražio nove izbore ni odlazak uprave, nek odrade svoj mandat kojeg su dobili do kraja...ali da se osjećam prevareno, bome da, na papiru je sve izgledalo lijepo zapakirano, u stvarnosti nismo u stanju bili dva travnjaka održavati.
  • Kermit
    337
    Vodstvo kluba je pogubljeno, to i ptice na grani znaju. Već samo pisao da smo dali Ferrari u ruke ekipi koja je do sada vozila peglicu. E sad, puno se pitanja sada nameće.

Hoće li tko preuzeti odgovornost i odstupiti?
    Što ako ostanu pa i se i sljedeće sezone ponovi rezultatski neuspjeh?
    Hoćemo li čekati do kraja mandata pa da biramo nekog drugog?
    Ako proljećari odu jer eto probali su i ne ide, opet izbori, ko nam se nudi kao alternativa?
    Može li uopće pobijediti lista koja nema podršku BBB-a?

U teškoj smo situaciji. Oslobodili smo se robovlasničkih okova s jedne strane, a upali u glib s druge strane.
  • Mathiasovi Chageri
    4.4k
    Sve ove priče o sječama glava, smjenama, otkazima i skidanjem uprave su identične zapomaganjima navijača za Belcarima, Lawalima i Jurišićima.

Neće dati nikakve rezultate. Dobit ćete samo novi set ljudi koji će se idućih šest mjeseci boriti sami sa sobom da se snađu u upravljanju klubom. Zajec može sutra otići, ali neće nikakav Boban, Deus Ex Machina ili transcendentalno biće magijom učiniti sve boljim.

Sve ovo je rezultat jedne jedine osobe - Marka Marića, sportskog direktora, koji je GROZNE transfer periode Vlatke Peras koja je rukovodila nesposobnim trojcem, nastavio nakrcavši momčad lošim igračima uz zadržavanje starih, izgubljenih, ispuhanih, nemotiviranih senatora koji ne shvaćaju da je njihovo vrijeme prošlo, gotovo, završeno, bez da mu je to bilo jasno prošle godine kad je momčad jedva, uz ogromnu dozu sreće uzela naslov pred kraj sezone, uz teške blamaže u KL protiv albanskih provincija i čeških zaseoka. Umjesto da se tad napravila teška, ali potrebna čistka velike većine ekipe, dodalo se par upitnih prinova i za Dinamo nedostojnih HNL pridošlica.

Gospoda iz uprave, Dinamovog proljeća i IO mora shvatiti da je jedna stvar pričati po sastancima, pivnicama i restoranima i slagati prezentacije kako će Dinamo izgledati u idealnom svemiru kad oni dođu na vlast, a druga je stvar primiti se posla i preuzeti odgovornost kad se napravi loš posao. Izvolite, birali smo vas, dali smo vam povjerenje, sad se primite posla, ovo je idealan trenutak da se odabere kvalitetan SD, da se već sad krene s pripremom iduće sezone, da se udari temelje za naslov prvaka iduće godine i finale Konferencijske lige pred 20.000 Dinamovaca u Leipzigu iduće sezone i idućih 5 godina Dinamove dominacije.

Dosta demagogije, objava Sjevera na društvenim mrežama, plakanja po svlačionicama i kmečanja na novinare, suce i svemir. Naša sezona je gotova, nova se priprema DANAS. Krenite odmah. Inače ćete ući u povijest kao garnitura koja je uspjela uništiti desetljeća borbe za pošten, članski Dinamo i potpuno ljudima ubiti nadu u ovaj način upravljanja.
  • The Undertaker
    7.5k
    Osobno sam najviše razočaran i iznenađen kako se olako počelo sa snižavanjem kriterija, klijentelizom i lako ćemo pristupom. I to od samog početka sezone i famoznog dresa sa 36 pruga/titula (36. je za ovo tekuće prvenstvo). Ne mogu u Dinamu skauti biti Šokota i Džemo, ne mogu za Dinamo raditi nedokazane tvtke sa manjkom ljudi, ne mogu objave biti opetovano sa sadržajnim i formalnim pogreškama, ne možete dobre trenere smjenjivati zato jer su bili bliski prošloj vlasti , ne može šef akademije biti rodbinski povezan sa SD, ne mogu i točka pa da ih sam Zajec instalira, Taj virus kad se uvuče onda ga je teško iskorijeniti. Ovo je modus operandi državnih a ne privatnih tvrtki.

Međutim, najgore što bi nam se sad moglo dogoditi je da se ide u smjenu Uprave i traženje nekih novih rješenja upitne kvalitete. Osobno mislim da nije toliki problem u Upravi koliko u IO a njega se ne može promijeniti.
    Za razliku od većine ovdje, ne mislim da je izbor novog SD ključan. Ključno je da se upravljači konačno dogovore što je smjer, kakva će nam biti sportska politika u sljedeće tri godine. Tek kad se to dogovori, onda ima smisla dovesti SD i trenera koji su kompatibilni tim ciljevima.
    Kad se strasti smire, bez obzira na katastrofične članke, naša pozicija je i dalje miljama bolja od konkurencije samo se taj pad mora zaustaviti.
  • Mihaljević
    12.3k
    Nitko nije dao otkaz jučer, toliko o tim velikim Dinamovcima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.