• Keyser Soze
    13k
    Bilo je i prije Bjelovara pa smo čupali živu glavu :lol:
  • Crni86
    9.1k
    Koliko smo ove sezone uprskali prilika da se priblizimo prvom mjestu na samo koji bod? Jedno sigurno 4,5 puta od 11. mjeseca.

U psihi ekipe ocito nesto ne stima, nemamo taj sampionski gen kao prosle sezone. Kad znas da dolazis na 3 boda od prvog mjesta umjesto da izgaras na terenu mi zgledamo ko da nas je netko natjero danas na tekmu…. Nedopustivo.

Ostaje nam mala nada da ce se u ovih par dana nesto promjeniti u glavi igraca ali iskreno to bi bilo jedno jako veliko cudo. Ove propustene prilike su ocigledni obrazac koji vise nije slucajan.
  • NB86
    16.3k
    Ne znam zasto se ne proba 3 5 2 protiv ovih "slabijih", i vrti spice dok jednom ne pođe, mi jucer nismo postene sanse slozili, naguraj naprijed igraca i ubacuj
  • OBIGB
    824

OK. Ajmo sad ispočetka. Prvenstveno, razdvojimo uloge/pozicije IO-a I Uprave.

IO je izabran kako je izabran. Do proljeća 2024e, nikad prije nismo imali takav slučaj/mogućnost. Znači, svi su do tada dekretima vožda bili pozicionirani u pozicije koju su trebale odlučivati, a u ralnosti nisu. IO nije operativno tjelo kluba I sukladno tome, nije bilo nužno da ti ljudi imaju dugogodišnju stručnost vođenja nogometnih kolektiva. Neki od njih imaju isustva rada u sportskim koletivima, ali ne u HNL vodama ili negdje vani. Postoji razlog zašto u trenutnom IOu nema visko pozicioniranih HNL operativaca s iskustvom. Ono sa čime se mogu složiti je potreba da u takvom tijelu kluba imaš više ljudi s iskustavom rada u nogometnom kolektivu, ali u datom trenutku slaganja price očito to nije bilo moguće. Zašto? Smatram da nije bilo ljudi u datom trenutku koji bi popunili takvu poziciju.
    Moje tumačenje, ne nužno činjenično stanje. Jedni su čekali da DP kihne, jedni su čekali da vide što će bit pa da se dogovore s tada vladajućom garniturom koja je vjerovala da će opstati, jedni nisu zadovoljavali tehničke uvjete itd..Nije jednostavno sastaviti listu (ne samo IO, već I ekipu potencijalnih skupštinara), u onom trenutku stani pani situacije, kada je u većini te stručne javnosti tj struke na koju se ti pozivaš čekao da ta DP priča ne uspije- propadne. Stručnost IOa je bazirana ja bi rekao na njihovim CV evima I stvarima koje su radili do samog ulaska u klub. Mogu se uspoređivati karijere tih ljudi (stari IO I novi IO), što su radili I kako su radili kada su došli na neke pozicije, prvenstveno kad su zasjeli u stolice IOa GNK-a. Ja ne vidim kako bi stara garnitura dobila prednost pred novom, s obzirom na stvari na koje su žmirili godinama. To je što se tiče IOa.

Uprava. Ulaskom novog IOa je zatečeno shizofreno stanje s Tomačićem kao namjesnikom Hanžela (zadužen bio za terene itd., članove/navijače…), Vlatkom Peras kao PU , Podanrom kao nekim radnikom iz nogometnog okruženja. Eto, molim da se prouče CVevi tih ljudi, pa neka se donose zaključci. Doveden je Maneninca kao dio DPa na poziciju gdje krenuo raditi koliko je mogao sukladno situaciji koju je zatekao (nije dobra, teško neprijateljsko okruženje). Smjenjena Peras, smjenjen Tomačić, Podnar se zadržava valjda kao netko tko razumije te operacije koje se odvijaju u nogometu, I trebao bi biti zaleđe/savjetodavac Manenici pri odlučivanju (valjda je okrenuo kaput do kraja I radit za dobrobit kluba). Doveden je Puhalo za marketing. Stručnost Manenice I Puhala, nisu upitna po meni, kada govorimo o menadžerskom odlučivanju I snalaženju u dinamičnom poslovnom okruženju. Zasigurno puno bolje od ekipe prije.
    Normalno je da u sportskom kolektivu, sportski rezultat je primarna stvar pri ocjenjivanju rada sportskih djelatnika, ali kontekst se isto mora uzeti u obzir, a kontekst nije bio dobar. OK. Neko će se sad povest frazama, koliko smo prodali, koliko smo razvili, koga smo dovely itd.. Sve je to legitimno.
    Kada uspoređujemo nekoga s nekim, moramo ih sve svest na istu mjeru, a smatram da je to onda barem približno isti vremenskim periodom, kad pričamo o analizi rada. Fraza koju si naveo “učiti se poslu”, potrebno je definirati koji je to posao. Smtram, da stvari koje su se zajebale nisu sve u domeni npr. PUa (skautska služba, dovođenje igrača, medicinska služba itd.). Kada je PU dobio okvire za rad, dao je pedalu SDu koji nije tadovoljio. Na drugoj temi sam napisao da ne sporim priliku koju su dali MM-u zbog zatečenog stanja na proljeće prošle godine. Micanje vd-a sa zakašnjenjem je problem, I tu bi rekao da je problem sportskog neiskustva gdje se nije prepoznalo problem I dao se još jedan rok sd-u da se vadi, a on je ujebo još više I onda je smjenjen.

IO je riskirao kada novom PU Manenici nije osigurao možda novu osobu iz sportsog okruženja u upravi (Podnar je li la) kao zaleđe u odlučivanju na sportskom planu, pa bi možda neke stvari bile odrađene intenzivnijom dinamikom. Osobno, do sada, ne vidim veliki krimen PUa u potezima koje je proveo. Vidim puno problema npr. S jebenim terenima, pa se sjetim Sakomana koji je I danas u klubu I to je pitanje za upravu I onoga ko je zadužen za to (bio je Tomačić prije).
    Ono što javnost nema uvid, možda I ne treba imat, su neke stvari koje se dešavaju u klubu a ključne su za njegovu krvnu sliku npr. Zašto je N. Mikić ušao u zadnjih 6mj, pa je njegov menadžer krenuo zajebavat klub preko medija itd.. Jednostavno, ne mogu donosit ocjene I uspoređivat ljude izostavljajući specifičan kontekst Dinamove svakodnevice. Svi se ponašaju kao da je prošlo proljeće nulta točka, a sve prije I zatečeno stanje nisu doprinjeli ovom sranju u kojem se svi nalazimo. Ne amnestiram nikoga, smatram da je glavni krivac maknut, ali forumi, fejsbuci, bdede I denisi žele još, još, još. Legendarno preuzimanje odgovornosti. Jednostavno, neka se kaže, gade nam se ovi koji jesu (razlozi razni) I to je to. I sad je prilika da se skidaju glave. Smatram da se to ne treba desit.

I dalje stojim kod toga da nije bilo te “sposobne I iskusne ekipe” koja je mogla ući u klub I da fercera od prve minute. Mogu ljudi pričati što god žele, nije bilo te ekipe.
    S vremenskim odmakom…
    Kašnjenje sa smjenom Jakira , dovđenje Bjelice, micanje vd MM-u. Kontekst samih odluka I tazvoj situacije ne znam, I ne želim bubat dodatne ocjene oko navedenih stvari. Vjerujem da su sada ruke slobodnije upravi, situacija čišća nego prije 6 mj, I ako je to cifra koja se mora platit u gubitku prvenstva, da se krenu slagat kockice, I sa kašnjenjem ako treba, jbg. Opcija smjene IOa bez novog statute ili ove uprave, na temalju zadnje godine dana po meni nije nikako dobra opcija.

Mali osvrt na tvoj komentar o bakljama…
    Baklje su tu stalno, nisu Dinamu naštetile kako ti to prezentiraš…lovili su pobjedu, nisu je ulovili, baklje su zadnje na listi razloga/krivaca za kiks…a ti likovi, od kojih sam I ja jedan, godinama su se borili da klub napravi iskorak u nekim stvarima dok su neki drugi likovi pjevali ode vođenju kluba načinom ZMa I slične gluposti… Trenutni IO je ušao u klub na krilima podrške grupe BBBa ali ne zanimarimo I šire članstvo….isti ti likovi I šire članstvo će ih smjeiti kada dođe trenutak I potreba za to…a to bude I po nekoj procedure napravljeno…
  • bbb medimurje
    3.8k
    slazem se! Ima puno bitnijih stvari u životu za molitvu od jedne utakmice i nogometa
  • Praskaton
    4.1k

Bilo je i prije Slavena i prije Lokomotive pa smo dobili.Znam da nekima smeta molitva al šta ćeš stari izdrži...
  • Keyser Soze
    13k
    Ja sam katolik i molitva mi nikako ne smeta, ne znam kako si to zaključio, ali dobro.
  • Navijač Dinama
    9.5k
    puno rečeno, sa dobrim djelom napisanog se slažem, sa djelom i ne. Ne treba mješat babe i žabe, odnosno mješat rad PR-a, marketinga, članstva i ostalih sektora koji rade napokon dobro(napokon, iako i to može biti sasvim bolje odnosno ima sasvim mjesta za napredak, kao što je shop naprimjer) e sad dolazimo do terena, trenera, igrača i odluka za iste.

Prvo. Bjelica je doveden u situaciju na minus 4 sa potpuno zdravim igračima, ali očito sa upitnim stožerom i sinom koji je radio kao psiholog, uhljebitog znanja, znanja za to ima kao teta žicaroška na kolodvor da vodi državu, što može krenuti po zlu..

Od utakmica osim one Lokomotive i Varaždina u gostima ništa nije uradio, bunker i senilnost protiv Celtica, Hajduka, Rijeka također(koja je bila bolja drugo poluvrijeme)pa šamaranje od Lokse, Dortmunda bez ispaljenog metka itd itd, guranja Petkovića pod ozljedom na njivi u Turopolju itd itd... monaci ne računam.

Kao i što smo odigrali 2-2 gdje nam je teren pomogao, zbog toga smo ispali iz kupa, isti kurac je bio.

Možemo govorit da smo bili kočeni igranjem Lige Prvaka, odnosno dvije utakmice tjedno, međutim sad ovaj Mister
    " Senti che fuzza" nema toga problema, ako je problem to uopće bio, pa još više ne briljiramo, dobio je samo Belupa u gostima, jmali smo šansi ali smo i štrepili, izgubio je od 3x slabije Rijeke, najveća sramota ove sezone( izgubit od Bayerna 7 razlike je isto domena sramote, međutim taj je Bayern još dva puta veća razlika naspram nas nego mi naspram Rijeke) namazao je oči puku sa dvije neke šablonske prijateljske utakmice koje je mogao komotno vodit pijani brk Ilije Lončarevića pa bi ljudi govorili mehanizmi automatizmi i ostale proljev argument pričice za birtije i konobe.

Recimo Jakirović kojeg si spomenuo gore je u baš ovo vrijeme prošle godine dobio tovare 2x( kup +liga) kad smo uspjeli prebacit sve u svoju korist, a i nadoknadio -7 zaostatak, dok recimo ovaj "Mister" ulijeva nadu da bi mogli biti treći.

Ono što mene muči što te odluke koje taj "sportski sektor" donosi su sve lošije od lošijeg, od kadrovanja ekipe, do odluka za trenere, gdje se prvo Jakirovića smjenilo nauštrb predsjednika i SD koji su htjeli da ostane, pa onda i recimo Bjelice, nazvalo ga se, dala podrška, dan poslje noga u guzicu...

pa onda taj sektor koji nam dovede Cordobu, polovnjake iz kolumbije, druge francuske, ove one, ine, Galešica platimo milju više nego što smo ga mogli dovest za ljeto itd itd... na kraju se dadne noga Marku Mariću i eto naši su problemi magično završili...

Zašto se ne moze dat SD-u sve ovlasti kadrovanja, da on u suradnji sa trenerom dovodi igrače, a ne da se u svaku odluku moraju mješat još nekoliko ljudi... zašto predsjednik kao takav nema ovlasti i da mu riječ ne vrijedi, odnosno ispadne da je postavljen tu kao maskota..

Zašto ne može SD(nek bude xy pero perić npr) imat sve ovlasti koje svaki SD ima, zašto mora.odlučivat više ljudi, i ne ovo nije priča o nekakvom zazivanju Mamića i familije menadžera i sličnihn to je prošlost u smislu takve osobe i usko povezanih i neka tako ostane.

ali jedan čovjek kao centralna figura toga sveg procesa, gdje mu se neće nitko mješat i govorit to može, taj ne može, taj ima jebenog menadžera ucjenjivat ce nas, daj ovog dovedi u Dinamo djelit cemo postotke.. itd itd. j
    edan čovjek koji će kao Perez, kao onaj u Barceloni, Bayernu biti postavljen i gdje će on odlučivat za sportski sektor, gdje će on se brinut, ali isto tako on dobija cijelu odgovornost kad loše krene i kad krene dobro, a ovako mjenjat cijelu strukturu i bit ove Bauer price o toj nekoj demokratiji di više ljudi može upravljat procesima i odlučivat mi je sektašenje iskreno.

Pa makar to značilo Manenica da nam bude SD i centralma figura ovog kluba, neka bude, dyjte mu sezonu, ali onda ne trebaju se razni Knežija bojsi, Podnari, Pojatine, Šušnje, ovi oni u upravi, Skenderi i slični mješat i propitkivat u ikakvu odluku koju taj čovjek donese kao SD, ako ne bude valjalo, sačekat ce se kraj sezone, dat ce mu se noga, i traži novog SD, pa ćemo ispočetka, pa opet ako bude trebalo i opet ćemo.
  • Praskaton
    4.1k

Onda ne razumijem tvoj komentar,pogotovo što sam naletio već par puta na to kako komentiraš istu stvar vezanu za molitvu prije utakmice.

Netko ima amajliju za sreću netko prakticira molitvu.Vjerujem kako veliki dio nogometaša Hrvatske i Dinama to prakticira pa ne vidim zašto bi to bio problem kod navijača istih.
  • FelceAzzurro
    284
    Subota, Pula. Suncano i lijepo vrijeme. Prilika za sve žugatore da iskažu nezadovoljstvo na stadionu ili podrže ekipu. Prilika za sve one koji su ostali bez karata u Bratislavi,Minkenu i Londonu. Sunčana Istra ljepša od Pariza.

Trofej nije upitan, on ce doci ili ove ili iduce godine. Ono sto je upitno i sto ce trebati jos dosta vremena je promjena mentaliteta kod dinamove publike koji su promatrači( "ne bum se htel mesati" ekipa), a ne navijači. GDJE vam je INAT i PRKOS!? Evo prilike pokazati ga u Puli. Ako niste u moci da promjenite nesto na terenu ili u upravi, tribina vam je najbliže tome! Internet kuknjava sigurno ne! Pobjeđujemo u Puli!
  • Keyser Soze
    13k
    Neka moli čovjek, samo mi je zapelo za oko da smo se dosta mučili u utakmicama nakon tog, naravno da to nije glavni razlog već samo zapažanje.
  • Brusa
    2.5k
    Moli se iz krivih razloga. A posebno jer je ta molitva tu poprimila i notu praznovjerja, pa su zato posebno krivi razlozi.
    Bar ja tako shvaćam.
  • NKDZ86
    3.3k
    vezano za dinamo 24/25 rekao bi puno baba, kilavo dijete.
    previše ljudi odlučuje (donosi odluke za koje nisu stručni), mi ni ne znamo ko, šta, kako i eto ti onda formula nisam ja, on je i evo ti jogurtu titula.
  • OsamŠest
    4.6k
    U 5. mjesec ući ćemo kao lider prvenstva, 100%.

Ajmo Dinamo!
  • Noel
    9.7k

Sused,opet te prehitilo..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.