• gaTeDZG
    617
    Dvotjedna reprezentativna stanka je iza nas, slijedi nam završna četvrtina sezone zgusnuta u nešto manje od dva paklena mjeseca.

Prvi od deset velikih ispita 'Modri' će polagati u Varaždinu, bivšem glavnom gradu Hrvatske, baroknom "malom Beču" uz obale Drave. Protivnik je sljedbenik Varteksa, s kojim smo od 2019. g. odigrali 18 utakmica, slavili 14 puta uz tri neriješena ishoda i jednu pobjedu Varaždinaca uz gol razliku 37:12, dok idući protivnik kao domaćin protiv Dinama ima omjer 1-2-6 (6:17).
    Ekipa Nikole Šafarića trenutno je mjesto iza nas na tablici, kao četvrtoplasirani skupili su 35 bodova, s omjerom 8-11-7 uz gol razliku 20:17.

Vrlo teško i tvrdo gostovanje nas očekuje u nedjelju, na to će nas podsjetiti i sljedeće činjenice:

- u posljednjih pet susreta na Herjavecu slavili smo tri puta, zadnja dva gostovanja završena su minimalnim pobjedama (0:1), bodove su golovima donijeli Cordoba ove i Vidović prošle sezone
    - u tih pet susreta spadaju i dva remija istim rezultatiom (1:1), bod nam je donio Emreli u 94.-oj i Špikić godinu ranije krajem prvog poluvremena. Pobjeda od 1:3 upisana je sredinom veljače prije dvije godine kada je sve do 73. minute bilo 0:0, onda se ukazao Ivanušec s dva gola u svega 6 minuta
    - što se tiče ove sezone, Varaždin je kao domaćin u 12 utakmica primio samo 5 golova, u šest od tih susreta su na kraju upisali pobjede, uz četiri remija i dva poraza. Padao je po jednom i trenutno vodeći dvojac lige, oba puta bilo je 1:0, tu valja izdvojiti i remi s Rijekom bez golova na samom startu sezone
    - Zelenika na golu predvodi drugu najbolju obranu ovosezonskog prvenstva, primajući u prosjeku pola gola po utakmici uz čak 13 'clean sheetova'
    - valja istaknuti i da je sljedeći protivnik statistički drugi najbolji u ligi kada su u pitanju oduzete lopte po utakmici (17.5) te treći po prosjeku presijecanja (9.2) i otklonjenih opasnosti po utakmici (24.3)
    - da ne bude sve u tonu obrambenih rekorda, Varaždinci drže sami vrh po broju uspješnih driblinga po utakmici (10) te su drugi u ligi po broju pogođenih okvira gola (11), pogađate, odmah iza Dinama koji je okvir zatresao ukupno 20 puta
    - da još malo opjevam nešto što nije obrana, to je konverzija njihovog napada koji je zabio 20 golova pored 34 stvorene velike prilike, s tim brojem šansi su na samom dnu lige ove sezone

Prvih 11 koje je Šafarić odabrao za prošlu utakmicu kod Osijeka (0:0) su:
    Zelenika - Boršić, Ba, Mladenovski - Vuk, Marina, Sierra, Maglica - Mamić, Latković i Antunović.
    Slično je bilo i kolo prije protiv Istre, također susret bez golova. Tada su lijevu stranu činili Škaričić i Boršić te Duvnjak i Poldrugač u sredini, u napadu bi mogao startati i pomalo razbuđeni Dabro. Trkački izuzetno spremna i taktički disciplinirana momčad, pri posjedu je to najbliže formaciji 3-4-2-1, bez lopte se pretvara u 5-4-1 u srednji blok uz visoki presing.

Najbolji strijelci u redovima Varaždinaca su Mitrovski i Mamić sa po tri gola, dok je drugonavedeni dodao na svoj konto i četiri asistencije.

Za ovaj susret Cannavaro ne može računati na kartonirane Torrentea, Cordobu i Galešića koji odrađuje posljednju utakmicu suspenzije, po dva žuta imaju Moharrami i Ademi, dok domaćini nemaju problema s izostancima.

Koeficijenti:
    Pobjeda Varaždina - 4,80 / Neriješeno - 3,60 / Pobjeda Dinama - 1,70

IGRAJ DINAMO, NAPRIJED DINAMO, AJMO DINAMO, HRABRO DINAMO!
    1. Koji ishod očekujete? (165 votes)
        Pobjeda Varaždina
        12%
        Neriješeno
          5%
        Pobjeda Dinama
        82%
    2. Idete li na gostovanje? (165 votes)
        Da
        40%
        Ne
        60%
    3. Vjerujete li u obranu naslova? (165 votes)
        Da
        92%
        Ne
        8%
  • Marley
    3.4k
    bit ce opet slucajnih krivih odgovora u anketi, stavi "pobjeda Dinama" na vrh kao prvu opciju :wink:
  • gaTeDZG
    617
    Ne mogu mijenjati, vodio sam se logikom domaćin-X-gost... Čitati, čitati, kad već netko piše :grin:
  • sarenicvjetic
    59
    Gurnuti Jakirovića, ispred Mmaeea i Ristovskog, bilo bi u tom potezu puno simbolike, ali bila bi to i jasna poruka aktualnog trenera da je spreman dati šansi mladima, čak i u ključnim utakmicama sezone. Uostalom, tko kaže da Jakirović ne bi odigrao bolje od dvojice iskusnih braniča? U svakom slučaju, iščekuje se Cannavarova odluka, koja bi mogla imati snažne posljedice na blisku Dinamovu budućnost. I odrediti neke smjernice...

meni to zvuči ak mali neće igrat da odlazi iz kluba ubrzo ili?
  • deda
    36k
    Očekujem invaziju na Varaždin. Gospodo purgeri, dižite se na noge!
  • kajsitilud
    581
    Trebo bi uslugu nekog kolege forumasa da mi uzme ulaznice za istok. Ako ce neko ic kupovat tamo ulaznice ak nije bed da mi se javi pa se dogovorimo. Naravno dobije pivu tamo :grin:
  • tp1997
    1.1k
    Pitanje za ljude koji su vec bili - jesu li na istoku dopustena obiljezja gostujuce ekipe?
  • Droljo
    13.8k

Ja koliko vidim i na zapadu se nađe...
    Screenshot-20250324-132746.png
  • deda
    36k
    Apsolutno, ali što kolega kaže i na zapadu se može samo stavite ispod jakne.
  • NitkoBitan
    24.2k
    Vjerujem da ce bit karata za istok i na dan utakmice tamo.
  • kajsitilud
    581
    a vjerujem i ja, al opet ne bi volio ni izvisit :lol: ako nekom nije bed, a ici ce tamo nek se javi.
  • Brusa
    2.5k
    mene i maloga su "skinuli" prošli put na zapadu. Mali je imao majicu ispod jakne, a ja majicu kratkih rukava koje je ožjusko dijelilo na proslavi 2023 , ispranu i izbljedjelu ispod jakne i majice (opće sam zaboravio da ju imam na sebi). Brata i drugog sina koji su bili isto obučeni su pustili bez problema. Tako da istok ovaj put.
  • FrenchMontana
    1.1k
    Dvije brige: 1. Oporavak Sucica nakon 120min jucer.
    2. Nece valjda Mmae startati :meh:
  • Izet Hajrović
    4.6k
    znali su tražiti da se otkopča jakna pa pogledaju.

Ako idete na zapad, ne vidim potrebu za nošenjem obilježja Dinama. Zašto bi si stvarali probleme ako ne trebate?

Btw, Varaždin više nema "organiziranu" skupinu navijača. Baroqsi su se uvrijedili jer su prekasno poslali podatke za neko gostovanje pa im klub nije sredio autobus tako da su odlučili napraviti prebijeg u White Stonse. :lol:
  • nemapredaje
    4.6k
    1. Oporavak Sucica nakon 120min jucerFrenchMontana

Mislim da je tjedan dana i više nego dovoljno
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.