• plavosrce
    34
    Na temelju plasmana, po nekom sistemu da ce bolje plasirani klub igrat "teže" tekme kući, a "lakše" u gostima, ali ne znam točno niti mogu nać na netu
  • IvanPerić1945
    80
    Znači samo Opatija ima ambicije d side rang više
  • DrawTube
    6.5k
    Treba skresat prvu ligu na 8 klubova, mi nemamo 10 klubova u Hrvatskoj koji su jaki i funkcioniraju
  • The Undertaker
    7.3k
    Može se napraviti i da svaki prvoligaški klub od naknade za TV prava izdvoji 200k i da se ta 2 mil. eur daju novopečenom prvoligašu da složi ekipu.
  • Mali dioničar
    17.1k
    Generalno gledano, mislim da klubovi imaju problema s financijama i zbog nogometne struke koja je počela postavljati prevelike zahtjeve i raditi golemu filozofiju oko nogometa.

Svaki stožer broji puno previše ljudi. Sad kad zapošljavaš trenera u prva dva ranga, taj sa sobom uglavnom vodi hrpetinu ljudi. Daj mi pomoćnog trenera, daj mi trenera za kondiciju, daj mi trenera vratara, daj mi mog fizioterapeuta, daj mi analitičara.

Recimo stožer Vukovara...

https://hnk-vukovar1991.hr/squad-2/

Jasno mi je da se ljudi školuju i da žele raditi u nogometu, ali to je isti problem kakav nalazimo u obrazovanju. Svake godine novi učitelji za sve manje učenika.

Ista stvar događa se u nogometu - svake godine sve više trenera, a broj klubova u kojima je prisutan kapital se ne povećava i onda dolazi do razno raznih nezadovoljstava.

Prije 30 godina klub koji je igrao drugu ligu je imao trenera koji je bio profesionalac, pomoćnog trenera koji je radio neki posao i fizioterapeuta i liječnika koji su radili u lokalnom Domu zdravlja i bili na raspolaganju klubu.

Danas se od tolike filozofije napravilo od klubova ogromne mastodonte pa se tako od drugoligaškog kluba očekuje plaćati 25 igrača i 7-8 članova stožera plus trošak natjecanja.

Jednostavno previsoka očekivanja.

Klub druge lige bi, po meni, trebao imati 5-6 igrača koje ozbiljno plaća plus 15tak gladnih 18-22 godišnjaka koji imaju izvrsno nogometno obrazovanje, ali nisu na nivou Dinama ili Rijeke, igraju nogomet jer još uvijek vjeruju da mogu napraviti karijeru, a klub ne bi trebali značajno koštati.

Kad imamo ovakav nesklad, onda se klubovi zalete i shvate da za takve budžete kakve imaju trebaju svake godine prodati igrače za 2-3 milijuna EUR, a to nije nimalo lako usprkos narativu da je nogomet biznis u kojem lova leži na cesti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.