• The Undertaker
    7.2k
    aravno da bih. Da je Barišić “na vlasti”, onda bi “na vlasti” bio netko bez demokratskog legitimiteta članova jer članovi za njega nisu glasovali. Sada su “na vlasti” ljudi koji su izabrani od strane članova kluba i njihov legitimitet proizlazi iz toga.

Ne znam je li se možda negdje putem zaboravilo da je na Skupštinu Zeko došao kao kandidat za predsjednika kojeg je izabralo preko 90% članova na demokratskim izborima, a Barišić kao kandidat desetak ljudi koje je on sam postavio na funkcije s kojih su ga birali.
    Bosskovitz

Ne može legitimitet predsjednika kluba ovisiti o tomu tko je izabran. Znači, na istim ''izborima'' jedan predsjednik je legitiman a drugi nije. Indirektno, osporavaš i legitimitet Skupštine jer je tamo većina koja nije izabrana glasovima članova. U konačnici, osporavaš i legitimitet Zajecu jer on ne bi bio predsjednik da za njega nije glasovalo 6 ljudi iz ''nedemokratske'' izborne jedinice. Ali, pustimo sada to, bilo pa prošlo.

Trenutni Statut je čudnovati kljunaš nastao kao posljedica pregovora i kompromisa. Vjerovatno ne postoji sličan primjer na svijetu. Mislio sam da postoji konzenzus svih u i oko Dinama da se taj Statut treba mijenjati, da je to jedan od prioriteta i sad sam malo začuđen što imamo odbore za sve osim za novi Statut. Očito se o tomu ozbiljno ne radi (dozvoljavam da griješim) a prošla je već prva godina od izbora.

Ako će sve teći normalno, onda su sljedeći izbori krajem 2027. ili početkom 2028. i do tada ima vremena za kompletnu proceduru donošenja novog Statuta.
    Pitanje je što ako sve ne bude normalno.
  • Bosskovitz
    15.6k
    Ne, to nije definicija uhljeba, to je tvoja konstrukcija koju si stvorio kako bi nekoga proglasio uhljebom. Ne mislim ići niz tu spiralu spinova i gluposti, petak je navečer i provest ću ga u boljem društvu.

Sve je već napisano i nema potrebe ponavljati.
  • Crle
    818
    To je ključ, Statut se niti ne spominje od kad su došli na vlast i to je ono što meni smeta

Prije 9 dana:
    ...

Prije 4 dana:
    ...

He he.
  • LM1995
    2k
    Statut treba mijenjati, da je to jedan od prioritetaThe Undertaker

https://gnkdinamo.hr/izbori/prva-izborna/dinamovo-proljece/dinamovo_proljece_plan_rada.pdf

To je samo jedna od više točaka plana rada dostavljenog uz DP kandidaturu.
  • mali M
    7k
    nastao kao posljedica pregovora i kompromisa. Vjerovatno ne postoji sličan primjer na svijetu.The Undertaker

Doslovno sva korporacija svijeta tako funkcionira, sva politika svijeta, zapravo skoro svaka situacija gdje se pregovorima i kompromisima dvije strane pokušava doći do zajedničkog rješenja. Pa situacija oko Dinamovog stadiona je riješena pregovorima i kompromisima čak tri strane.. nema tu ništa čudnovato... Ovo ti nije neka kritika nego samo skrećem pozornost da ne radimo "čudnovatost" od nečega što je svugdje oko nas normalno.

Mislio sam da postoji konzenzus svih u i oko Dinama da se taj Statut treba mijenjati, da je to jedan od prioritetaThe Undertaker

To i je konsenzus svih u Dinamu i nas koji smo glasali na ovim izborima. Ja doslovno nisam nigdje pročitao od foruma do portala da je netko rekao da nam netreba novi statut.

Očito se o tomu ozbiljno ne radi (dozvoljavam da griješim) a prošla je već prva godina od izbora.The Undertaker

Znači radi se o tvojoj definiciji vremenskog perioda po kojoj određuješ da li je nešto "u roku". S druge strane, mene ovdje izudaralo sa svih strana kad sam rekao da je obećana Kranjča na početku mandata, a evo nas četiri godine kasnije i ima se strpljenja jer se gleda kompleksnost i dugoročnost takvih projekata... Sve se radi o definiciji razumnih rokova. Po meni je sasvim logično što momci govore da izmjena statuta automatski povlači nove izbore i nema smisla sada to raditi dok se hrvamo na deset drugih strana. I btw. mi ne znamo dal postoji neki Pero Perić koji već lagano kucka po tipkovnici i priprema članak po članak...
  • Sajla
    7.7k
    Kako možemo govoriti o tome da "postoji konzenzus svih u i oko Dinama da se taj Statut treba mijenjati" ako u Skupštini ne postoji dvotrećinska većina koja bi ga trebala izglasati?
  • Brusa
    2.5k
    kako znamo da ne postoji? Stvarno me zanima. Kako se zna da nitko od onih sa "barišićeve" liste ne bi glasao za promjenu statuta? Jesu oni to negdje rekli ili bar između redova ili je to samo pretpostavka? A ako je pretpostavka na čemu je utemeljena.
    I da se ne povuče ona, ako dođe novi statut, onda trebaju novi izbori, a onda bi njima sigurno prestao mandat jer sigurno ne bi bili ponovno izabrani. Ne govorim o sad ili za mjesec ili godinu, govorim o vremenu pred redovne iduće izbore.
  • sport
    4.3k
    "Kako se zna da nitko od onih sa "barišićeve" liste ne bi glasao za promjenu statuta?"
    To ti je kao u Saboru,nitko iz opozicije ne želi nove izbore jer ih je strah ili znaju da neće biti ponovo izabrani.
  • Sajla
    7.7k
    ja s tim ljudima ne komuniciram pa ne mogu znati pouzdano, ali mi logika govori da oni koji su imenovani (a ne izabrani) nisu skloni stavljanju svog mandata na volju članova ako to baš ne moraju.
    s obzirom da na zoni imamo nekoliko skupštinara iz DPa koji pišu kako je najbolje vrijeme za novi Statut upravo pred redovne izbore (kad svima ionako istječe mandat), rekao bih da su njima "barišićevi" ili direktno rekli ili dali naslutiti da sad ne žele raspravu o novom Statutu.
  • The Undertaker
    7.2k
    Poanta je da mi trenutno nemamo ništa. Nemamo ni prvi draft Statuta, ne znamo da li je netko (i tko) zadužen da radi na njemu, ako jest ne znamo smjernice, nemamo agendu kad, što i tko, samo znamo da bude. Kako se netko uopće može izjasniti oko statuta kad nema barem nešto na stolu?
    Ovdje se, po meni neutemeljeno, traži veća transparentnost u klupskom poslovanju a nismo informirani o nečemu gdje je transparentnost poželjna i obavezna. O čemu bi članovi trebali biti pravodobno informirani i uključeni ako ne u izradu novog Statuta?
    Za početak bi trebali što prije znati tko, što i do kada, koji su osnovni principi, pa da startamo štopericu.
  • Dinamo-SB
    183
    Svaka čast na postu. Čovjek je pogodio u srž i dao realnu i konstruktivnu kritiku što ga smeta u Dinamu bez ikakvih teorija zavjera. Moje mišljenje je da se ogroman broj članova slaže s ovim napisanim koji su glasali bas za Dinamovo proljeće i koji su bili za promjene. Drago mi je također da ni ostali ne idu više s napadima "mamićevci" i klasičnim sprdanjem. Svi smo za to da u Dinamu bude bolje. Nema veze ako postoji problem, to je normalno. Pravi problem je ako se svako ukazivanje na problem smatra napadom i nečim lošim. Uvijek ce ih biti i nitko nije nepogrešiv. Ali isto tako problemi su tu da se riješavaju,a ne stavljaju pod tepih i relativiziraju. U svakom slučaju,drago mi je da je konačno komunikacija na zoni krenula teći oko nekih pitanja ipak puno konstruktivnije što je za svaku pohvalu.
  • blubach
    853
    Kako možemo govoriti o tome da "postoji konzenzus svih u i oko Dinama da se taj Statut treba mijenjati" ako u Skupštini ne postoji dvotrećinska većina koja bi ga trebala izglasati?Sajla

Ovo je meni recimo zanimljivo. Ako ne postoji sada dvotrećinska većina za izmjenu Statuta, tko kaže da će je biti za 3 godine?
  • Papastrumf
    14.8k
    Ljudi, daj procitajte prvo postojeci Statut prije nego sto se upustate u razgovor o istome.
  • Sajla
    7.7k
    Koje su opcije?

Mijenjamo Statut danas, sutra izbori. Dragi članovi Skupštine, jeste li za da vam sad završi mandat iako imate još 3 godine?

ili

Mijenjamo Statut neposredno prije isteka vašeg mandata i idemo na redovne izbore po tom Statutu. Ako niste za novi, mi prema važećem Statutu imenujemo 35 članova gdje vas neće biti, a za izbore formiramo listu za ostalih 25. Šanse da ćemo tada imati 40 ruku su prilično velike. Ako ste protiv, imat ćemo izbore 2 puta u par tjedana. Jeste li za da to odradimo odjednom?
  • emilperska
    9k
    Barišićevih 35 ruku - prebjezi ekipa nemaju šanse biti ponovno izabrani po novom statutu gdje IO + Zajec bira 35 skupstinara, a 25 vjv DP na na ovakvoj vrsti izbora.

Tako da ne kuzim taj narativ "oni nisu za novi statut".
    Da li je itko pricao s njima?
    Da li postoji plan/ideja kako treba izgledati novi statut?
    Oformljen je odbor za članstvo, a ne odbor za novi statut. Posto u klubu postoje zaposleni ljudi koji se brinu za clanstvo, taj odbor i nije baš toliko potreban, a onaj za statut ipak je..

95% nas na Zoni je glasalo za DP. Ali ta poanta DPa nije bila u samom osvajanju vlasti nego u nastavku sportske izvrsnosti, promjeni statuta kako bi se klub zapravo demokratizirao i otvaranje članstvu. Po pitanju novog statuta vidim neku minimalnu zelju u teoriji i odgađanje svega do novih izbora. Ja početno prije godinu dana nisam tako shvatio plan i program.

Nadam se nekom skorom djelovanju..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.