• vlatkomarkovic
    464

Pa ok, ali vjerujem, možda suludo, ali vjerujem da bi ljudi koji su demokratski izabrani pošteno podržali pobjedničku listu. Jer, ako ne bi, onda nemamo slobodan Dinamo, onda imamo isto što smo imali samo s novim licima.
  • vlatkomarkovic
    464

Imaju veze s vezom jer čim se njihovo ime spominje znači da su nekim kombinacijama. Ne vjerujem da ja mogu nazvati index ili sportske i reci im ja sam Vlatko Marković čuo sam da je među kandidatima za SD-a Zvone Boban, pa da to puste kao eksluzivu. Reci da "samo" rezultat šteka je otpr kao da za neku kompaniju kažeš sve je super samo posluju u minusu. No ja se tu ne referiram na trenutni rezultat kao što ti insinuiraš, nego se referiram na to da izgleda da nitko u upravi nije u stanju, jer nema znanja o nogometu, razaznati tko bi bio dobar SD. Sama činjenica da je Marić bio prvi promašaj je prva indikacija, ova imena su potvrda. Možda i broj smijenjih trenira isto može biti indikacija da tamo nema osobe koja razumije u nogomet.
  • Sajla
    7.6k
    ako ne dozvolimo kritiku, onda smo na istom kao i prijevlatkomarkovic

možda je jednostavno stvar u tome kako definiramo kritiku?
    kad napišeš u jednoj rečenici "ako je istina ...." pa onda na to nadovežeš teksta za popuniti enciklopediju i u tome razradiš svakakve scenarije meni je to jako teško nazvati kritikom. "ako je istina da Mikić i Branco" = izbori, ključ u bravu, svi nekompetentni je na razini "boli me glava, sigurno je rak mozga, umirem do vikenda, što će biti s djecom?".
    mogu se 100% složiti s tobom da Mikić i Branco nisu dobre opcije, to nije upitno. ali na temelju glasina i članaka medija koji ne propuštaju prigodu pljunuti u našem smjeru razrađivati teorije... čemu? super su mi postovi kad netko uzme ime koje se pojavljuje u medijima, analizira njegovu karijeru, uspjehe i neuspjehe i zaključi zašto taj jest ili nije dobar kandidat za SDa. to je informativno, korisno, zanimljivo, čak i ako se ne složim sa zaključkom. ali se temelji na argumentima i činjenicama. "što ako" i zazivanje drastičnih poteza na temelju teoretskih ishoda je ništa drugo nego histeriziranje. sorry, ali tako je.

Ne vjerujem da ja mogu nazvati index ili sportske i reci im ja sam Vlatko Marković čuo sam da je među kandidatima za SD-a Zvone Boban, pa da to puste kao eksluzivu.vlatkomarkovic

na zoni se redovno pojavljuje popis imena igrača koji se u medijima povezuju s Dinamom, jedan od sto zbilja dođe, a s možda nekolicinom se zbilja pregovaralo. zašto misliš da je drugačije kad se radi o SD-u?
  • The Undertaker
    7.2k
    Ne kontam. Trenutno je IO zapravo lista Dinamovo proljeće. Oni će na novim izborima izabrati 35 kandidata za drugu izbornu jedinicu, sve iz DP. Sve drugo je nerealno. Čak i da u prvoj izbornoj jedinici pobjedi neka druga lista opet imaš manjinu u Skupštini i nećeš promijeniti vlast (naprotiv, možda je i učvrstiš).
    Dok ne dobijemo novi Statut ova vlast se može promijeniti samo ako se uruši iznutra. Zato je, između ostalog, bitno da novi Statut dođe što prije.
  • Papastrumf
    14.8k
    Pa ok, ali vjerujem, možda suludo, ali vjerujem da bi ljudi koji su demokratski izabrani pošteno podržali pobjedničku listu. Jer, ako ne bi, onda nemamo slobodan Dinamo, onda imamo isto što smo imali samo s novim licima.vlatkomarkovic

Nema nikakvog smisla da se na izbore ide po postojećem Statutu. Mislim, za postojeću garnituru je to idealno, ali to nije ono za što su se ovi ljudi zalagali.

Manjini u Skupštini novi Statut trenutno sigurno manje odgovara jer na novim izborima gotovo sigurno nitko od njih se tamo više naći tako da će se jako teško skupiti potrebnih 40 ruku do samog isteka ovog mandata. Ukoliko se ruke uopće ne skupe do kraja mandata onda se na izbore mora po postojećem Statutu. U tom slučaju postojeća ekipa će gotovo sigurno imati potrebne ruke kako bi odmah mogli mijenjati Statut.
  • vlatkomarkovic
    464

Apsolutno se mogu složiti s tobom. Moj inicijalni post koji je potegao lavinu, je bio samo da se ukaže na to da ova dva imena nisu za Dinamo. I detaljno sam objasnio zašto. Ključ u bravu je bila stilska figura s kojom sam pretjerao, ali želio sam ukazati da je stvarno problem što se ta imena u ikakvom svemiru vrte za poziciju SD-a Dinama i jer ova uprava je realno vukla dosad loše poteze po sportskom planu. Ono što je slijedilo nakon je niz na reakcije gdje vidim da me se proziva za sve kao što je bilo kada sam prvi put kritizirao Marića što je išlo, trajalo do otkaza Mariću i sada vidim isti modus operandi nekih članova. Ja ću se u budućnosti truditi smanjiti ton objava, no definicija kritike je stvarno drugačija kod mnogih.

Što se tiče svih tih igrača koji se nisu realizirali, nekako sumnjam da 90% njih nije bilo bar skautirano, sada realizirati transfer u nogometu je dosta kompleksnije nego li ljudi misle. SD je ipak bitniji od bilokakvog igrača i samo je jedan. Mediji se mogu razbacivati s imenima igrača jer Dinamo može u jednom prijelaznom roku dovesti 1 ili 10 igrača, SDa možeš samo jednog. Malo je bilo previše naslova i komentara drugih nogometaša da bi to bilo samo naklapanje medija.
  • BluePhone67
    4.8k
    Može link gdje se spominje Mikic i Branco ili tko već od tih stranaca.

Unaprijed hvala
  • Crle
    817
    A koje su to dobre opcije moguće sa novim izborima? Neka izvrsna lista će se stvoriti sama od sebe? Hrvatska vrvi pouzdanim nogometnim djelatnicima sa uspješnim i bogatim CV-evima koji se tu toliko zagovaraju kod svakog dovođenja bilo koga?

Jedina konkurentna lista je bila od lika koji se gura oko stadiona i od lika u pozadini, koji je već bio u klubu gle čuda, kojrmu nosu bile strane spletke radi svoje guzice, i koji je sam izjavio da su se učili poslu na pozicijama koje su obnašali, jer su se naravno probili po stranačkom principu a ne iskustvom. I to lik koji pazi mora biti u sjeni a ne javno nositelj liste.

I onda bi netko sada odmah izbore, iz razloga jer je sada navodno sve katastrofa. A sama ta izjava govori koliko je netko ne/realan i ne/svjestan situacije.
  • Jaro
    9.3k
    Ne vjerujem da ja mogu nazvati index ili sportske i reci im ja sam Vlatko Marković čuo sam da je među kandidatima za SD-a Zvone Boban, pa da to puste kao eksluzivuvlatkomarkovic

Tebi je jasno da suneke "ekskluzive" osvanule na portalima nakon kaj su ih kvaziinsajderi objavili bas ovdje, na zoni?
    Takodjer, jasno ti je da ti isti portali svaki prijelazni rok povezu dinamo sa 100+ igraca koje se kupuje, a dinamove igrace prodaju u 10ak klubova odjednom?
    Oni placaju po kliku, da dobiju klik moraju stvarati ekskluzivu. Kad je nema, izmisle, ograde se iza "visokopozicioniranog neimenovanog izvora" i to objave...
  • LM1995
    2k
    IMG-2868.jpg

jer ova uprava je realno vukla dosad loše poteze po sportskom planuvlatkomarkovic

nitko u upravi nije u stanju, jer nema znanja o nogometu, razaznati tko bi bio dobar SDvlatkomarkovic

Od “Uprava je zakon, ni ne treba na SD” do “Uprava nema pojma” u 20-ak dana.
  • vlatkomarkovic
    464

Pa tada se činilo da zna, kažem sada iz ove perspektive ne. Viditi ćemo tko će na kraju biti SD...
  • masacusec
    4.8k
    Pa i ja sam vrlo nezadovoljan aktualnom sportskom politikom kluba i mišljenja sam da Mikić nije adekvatan izbor, iako sam uvjeren da je riječ o novinarskom spinu i nasumičnoj licitaciji imenima. No, i dalje dajem potporu ovoj upravi, jer je klub transparentan i financijski stabilan do te mjere da će biti financijski održiv i solventan i dogodine ukoliko izostane titula (LP i uefa).
    Jedna kiks-sezona nije mi dovoljan razlog za rušenje uprave i proljeća.
    Meni osobno (malo ću biti patetičan) Dinamovo proljeće donijelo je više sreće, emocije i zadovoljstva u ovih godinu dana nego li klub općenito u periodu od bojkota do negdje 2019.

Ukoliko su bivše uprave suvereno i nedodirljivo vladale gotovo 20godina, uz pravno dokazani enormni kriminal i direktno nanošenje štete klubu, uz blamiranje na europskim pozornicama, onda je i jedna sezona gubitka titule jest kap u oceanu naspram navedenoga...
  • Neron53
    1.3k

Nije tocno da postojeci statut tj postojeca izborna pravila igre odgovaraju manjini u Skupstini. Dapace, po postojecem statutu oni vise nemaju sanse uci u Skupstinu i nemjenjanje statuta odgovara samo poziciji
    . Stvarna demokratizacija izbora tj sansa svakome da participira u Skupstini proporcionalno dobivenim glasovima je (valjda) ono za sto smo se borili, ono sto bi novi statut trebao ponuditi.
    Koliko god velika vecina clanova Dinama podrzava sadasnju garnituru u odnosu na proslu, nije dobro sto se do sada nije niti pokrenulo korigiranje nakaradnog statuta. Isprike tipa " za 3 godine su izbori pa glasajte" ili " ne moze se mjenjati statut jer se nema 40 ruku" ne mogu i ne smiju ici "ruku pod ruku" sa demokratizacijom kluba.
  • Papastrumf
    14.8k
    Nije tocno da postojeci statut tj postojeca izborna pravila igre odgovaraju manjini u Skupstini. Dapace, po postojecem statutu oni vise nemaju sanse uci u Skupstinu i nemjenjanje statuta odgovara samo pozicijiNeron53

Upravo to sam i napisao.

Koliko god velika vecina clanova Dinama podrzava sadasnju garnituru u odnosu na proslu, nije dobro sto se do sada nije niti pokrenulo korigiranje nakaradnog statuta. Isprike tipa " za 3 godine su izbori pa glasajte" ili " ne moze se mjenjati statut jer se nema 40 ruku" ne mogu i ne smiju ici "ruku pod ruku" sa demokratizacijom kluba.Neron53

Prica se o tome konstantno. Vjerujem da ce i na ovoj Skupštini biti nešto o tome.
  • vjeko1701
    13k
    Apsolutno se mogu složiti s tobom. Moj inicijalni post koji je potegao lavinu, je bio samo da se ukaže na to da ova dva imena nisu za Dinamo.vlatkomarkovic

Jel onda to teško napisati bez drame koje se ne bi posramila prosječna turska sapunica?

Probaj.

"Mikić i Branco nisu za Dinamo! Iskreno se nadam da su ovo samo novinarske škrabotine!"

Evo, nije teško, a dodatak dva uskličnika naglašava ozbiljnost mišljenja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.