• Jurki
    16.1k
    svasta.. novinari jesu glupi, ali nebi isli tak daleko da bi to bilo isfabricirano.
    Netko je ocito Zajecu rekel da se prevec uneredil, a ovo je danas samo "damage control".

Al tesko.. cim je on izjavil za Mmaeea da je top stoper.. a lik među najgorima u ligi i to dokazano.. nist nije izmisljeno u tom clanku.
  • Nolifer
    9.9k
    Sam sebi šteti ovakvim glupostima.
  • Izet Hajrović
    4.4k
    nije izmišljeno, ali kad se doslovno napišu stvari kako je rečeno, onda se može krivo protumačiti što je "pjesnik" želio reći, pogotovo kad je u pitanju Zajec koji ima problema s izražavanjem.
  • The Undertaker
    7.1k
    Vjerovatno su mu na IO objasnili posljedice njegovih riječi odnosno kako se mogu interpretirati. Uostalom, mogao je i sam pročitati reakcije.
  • Nogo
    5.7k
    Sportski direktor

Uglavnom, kako doznajemo, na IO-u je rečeno da će se nasljednik imenovati kroz 10-ak dana. Mnoštvo se njih već javilo, što s obzirom na staturu kluba nije neobično, Uprava prebire po životopisima, a profilno se traži - stranac. Dominiraju, pak, oni s njemačkog govornog područja. Ipak, još jednom, bolje pričekati, nego se zaletjeti. Jer, nakon svega mjesta za još jednu pogrešku zaista - nema.
  • Filip85
    4
    A i da nas posere Rijekina dupla kruna i mi stignemo jogurt, opet treba proći 3 pretkola preko Europa lige jer tamo krećemo od 1.pretkola ove sezone. Ali bi tamo već s ulaskom u 4.pretkolo imali osiguranu KL.emilperska

Majke mi, zakleo bih se da sam negdje pročitao da imamo direktan ulaz u Europa ligu sljedeće godine, baš zbog klupskog koefa....:confused:
  • pencilneck
    757
    Ako EL osvoji klub koji ude u LP ili EL preko domace lige, onda hrvatski osvajac kupa/viceprvak krece od 2.pretkola EL. U suprotnom, krece od 1.pretkola.

Ako KL osvoji klub koji ude u LP ili EL preko domace lige, onda Dinamo ima cak sanse i izravno uci u EL ako bude viceprvak Hrvatske, a Rijeka osvoji dvostruku krunu.
  • emilperska
    8.9k
    Ako EL osvoji klub koji ude u LP ili EL preko domace lige, onda hrvatski osvajac kupa/viceprvak krece od 2.pretkola EL. U suprotnom, krece od 1.pretkola.pencilneck

Da, ali je poanta da mora biti u ovoj kvoti što ulazi izravno ili? Ako osvoji klub koji npr. ima osigurano mjesto u kvalama EL. Npr. netko iz Nizozemske ili Grčke tko nema direktan plasman, onda ovo vrijedi ili ne vrijedi?

Ako KL osvoji klub koji ude u LP ili EL preko domace lige, onda Dinamo ima cak sanse i izravno uci u EL ako bude viceprvak Hrvatske, a Rijeka osvoji dvostruku krunu.pencilneck

Sad si zbunio i mene? Ovo su 2 odvojena uvjeta ili se kumulativno moraju zadovoljit?
  • mali M
    7k
    ma sve oke Kermit, ali lik izjavi da ne kuži zašto je Zajec izašao sa tim trzavicama i negativnostima u javnost, i onda on izudara po treneru, igračima, školi, transferima i još više spljuje sve.. Jednaka logika u komunikaciji kao i Zajecova...
  • Sajla
    7.5k
    ako po nečemu pamtim Vlaka, to je da voli koristiti riječi poput reset, refresh i slične anglizme. vjerujem da je ovaj razgovor prenesen od riječi do riječi.
  • Mali dioničar
    16.9k
    Htio sam pronaći da je Vlak doveo Sylvestra i Slepičku, ali me google baca na HŽ putnički prijevoz.
  • Nolifer
    9.9k

Tolko je Vlak utjecao na Slepija; da je lik postao MMA borac
  • vlatkomarkovic
    404
    Kad je riječ o Mariću, pitanje koliko je imao ili nije imao slobode u svom radu uopće nije ključno – on nije dobro radio svoj posao i zato je otišao. Doveo je dosta igrača koji nisu na razini kluba, ali to se događa i boljim, iskusnijim sportskim direktorima. Međutim, ono što mu najviše zamjeram je potpuni izostanak vizije. Nije bilo sustavnog skautinga određenog područja, određenih kvaliteta ili mladih igrača. Čak ni teorija da su dovedeni igrači bili jeftini i da se igralo na kvantitetu ne drži vodu – dovoljno je vidjeti kolika je Mmaeeova plaća.

Jednostavno, čovjek ne zna taj posao. Ne tvrdim da je loša osoba niti da mrzi Dinamo niti da je imao loše namjere niti imam nešto protiv njega, ali sportski direktor nije funkcija za njega. A nije problem samo u kupnji i prodaji igrača. Problemi su se gomilali – od gubljenja trenera u juniorskom pogonu zbog plaća (i to ne zbog velikih klubova, nego zbog Kustošije!), do loših rezultata omladinskih kategorija, limitiranja stipendijskih ugovora i nepronalaženja filijale.

Što se tiče onoga što je Vlak rekao, iako je jasno da ima svoju agendu, nije on jedini koji je spominjao opstruiranje rada sportskog direktora. Ako se to događalo dok je Marić bio SD, pa dobro da je ispalo tako kako je ispalo s obzirom na ono što je uspio napraviti. No, što ako dovedemo ozbiljnog sportskog direktora, s plaćom od nekoliko stotina tisuća eura ili čak milijun, s dobrim rezultatima iza sebe i ozbiljnim CV-em? Takvoj osobi mora se dati povjerenje i podrška, inače je to samo bačen novac.

Ono što mene posebno muči je trenutni statut kluba, koji omogućuje da svatko svakoga može opstruirati. Razumijem da je cilj bio spriječiti ponavljanje Mamićeve ere, ali čini mi se da smo otišli u drugi ekstrem. Smatram da bi Dinamo trebao imati model izbora vodstva kluba sličan onom u Barceloni ili Realu – predsjednik bi se birao izravno, a on bi potom samostalno slao cijelu sportsku i operativnu strukturu. Tako bi bilo jasno tko je odgovoran za rezultate, bez prebacivanja krivnje i opravdanja tipa "glasao sam za DP unatoč Zajecu" ili "samo zbog Zajeca".

Takav sustav donio bi jasne planove i odgovornost. Jedna osoba sa svojim CV-om i jasnom vizijom bila bi na čelu, i ljudi bi birali na temelju toga. Tko će realno proučavati CV-e svih kandidata sa svih lista i koliko je uopće vjerojatno da cijela lista jednoglasno stoji iza svake stavke svog programa? Dinamu želim sve najbolje, a vjerujem da bi najbolji model bio onaj u kojem se predsjednik bira izravno i dobiva pune ovlasti, dok mu je kontrola – sljedeći izbori.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.