• IceMan
    2.6k
    Ispostavlja se da je sva ta situacija u klubu u zadnje vrijeme dost slična kao i u samoj državi početkom 90-tih.

Oni koji su hvala Bogu donijeli demokraciju nisu očito najbolja opcija kasnije bili na vlasti. Isto tako mogu i mamićevce poistovjetit sa jugonostalgičarima, kao “prije je bilo bolje” a realno, bilo je moj da ne velim šta, i to svi jako dobro znaju.

I nesmijemo brkati kruške i jabuke, demokracija mora biti i moramo imati sami izbora.

A trenutni izbor koji smo izabrali, DP - mislim da je veliku većinu jako razočarao.
  • modri-kibic
    265
    Svi spominjete samo Dinamovo proljeće kojem je dano naše povjerenje. To je 25 skupštinara koji su izabrani demokratskim putem. A kaj ćemo sa onih 35 koji su tamo voljom Barišića? Koji nisu mogli biti birani? Ni dan danas mi nije jasno kaj se događalo da ti skupštinari daju svoj glas za Zajeca. I tu je sada očito veliki razdor jer Zajec sjedi ajmo reći na dvije stolice. S jedne strane DP, s druge strane treba namiriti i podršku sa Mumijine liste.
  • Jurki
    16.1k
    A trenutni izbor koji smo izabrali, DP - mislim da je veliku većinu jako razočarao.IceMan

Dobro si napisal ne smijemo brkati kruske i jabuke.
    Klub nije zglajzal skroz i sve ljude iz DP-a trpati u isti kos je bezveze.
    Isto kak i u svakoj drugoj firmi, imas sposobnih i nesposobnih ljudi.
    Mene Manenica nije razocaral, dapace mislim da radi jako dobar posao u klubu. Vidi se da zeli taj trend usranih odluka promijeniti.

Razocaral me jedino sportski sektor i tocno se zna koji su to ljudi. Zajec se pogubio u toj prici i za dobrobit Dinama ga treba iz kluba maknuti.
    On nije vlasnik kluba i izletati sa izjavama s kojima je izletel moze samo vožd koji vlada celicnom rukom. Da bum maliciozan, stavlja se iznad Statuta i ima neke svoje fix ideje koje ocito zeli nametnuti. Ideja Šimića kao SD-a me tjera na povracanje i takve nebuloze treba sasjeci u korijenu.
    Ok, stavil se kao frontmen DP-a da se dobije vecina u Skupstini, ali mu to ne daje za pravo da se stavlja iznad Statuta.

nazalost tih Mumijinih preletaca se nebumo rijesili prije novih izbora.

Mislim da bi trebali dati potporu Upravi jer jedino Uprava moze sprijeciti da odemo totalno u kurac.
  • Bosskovitz
    15.3k
    S jedne strane DP, s druge strane treba namiriti i podršku sa Mumijine liste.modri-kibic

Nemojmo vrijeđati te ljude i pakostiti klubu lažnim tezama o namirivanju ikoga. Nije na meni da pričam o tome pa ni neću, ali ako ikada bude napisana neka knjiga o svemu što se događalo tih nekoliko povijesnih mjeseci, bit će vam žao što ste insinuirali ovako ružne stvari.
  • modri-kibic
    265

Napisao sam rečenicu prije da ni sam ne znam kak je došlo do toga. Ovo kaj si citirao je moje mišljenje, ne znači da je tako bilo i da je tako sada. A zašto sam to napisao? Poznavajući prilike u Hrvatskoj i kako se dolazi i opstaje na pozicijama to se samo po sebi nameće kao odgovor. Nitko sretniji od mene da sam u krivu i ako se netko našao uvrijeđenim nije problem mi se ispričati.
  • Purgeri
    998
    Najlakša stvar na svijetu je nešto ovako insinuirati i onda se vaditi generaliziranjem. Ništa se ne nameće, ti si nametnuo
  • Crni86
    8.5k
    Poznavajući prilike u Hrvatskoj i kako se dolazi i opstaje na pozicijama to se samo po sebi nameće kao odgovor.modri-kibic

Tako je treba sve u isti kos… Zato nam i je tako kako nam je.
  • El Madrigal
    169
    Znate kaj, jako ste nezahvalni sto se tice Zajeca ali ja cu Vam rec jedno! Da Zajec nije stao svojim imenom i prezimenom uz DP mi izbore ne bi dobili, mi slobodnog Dinama ne bi imali ni naredne 4 godineOrc123

Potpuno si u pravu, ali očito ga je ekipa dovela da im donese izbore, sada im smeta. Iskoristili su njegovo ime i ljubav prema Dinamu.
    Znali su Skender, Nauković, Globan i Omazić... da bez jakog imena DP ne može uspjeti. Kada su uspjeli, Zeki su oduzete ovlasti. Smatram da s pravom. Ali činjenica je da se drugačiji narativ stvarao prije godinu dana.
    Nk, bez obzira na novu ili staru stematizaciju, svo to upravljanje izgleda i dalje zbunjujuce i nedorečeno. Iskreno, trenutno me nije briga za marketing, za broj članova, za dinamovštinu, jedino što želim jest novi sportski direktor s ovlastima koje su potrebne da klub u sportskom smislu bude moderan, konkurentan, s vizijom, planom i programom. Ako je ta stavka odlična, onda je i sve drugo lakše. Financije, marketing, brendiranje....
  • El Madrigal
    169

E baš to, nitko ne govori kako se 7 ljudi privuklo na stranu DP - a. Je li Zajec ili netko drugi, pitanje je sad?
    A i nadam se da će se to u statutu promijeniti ili da je već promijenjeno. Kako ekipa kojoj mandat istječe može sebi priskrbiti većinu u Skupštini i time zauvijek teoretski vladati. Neće uvijek biti preokreti kao prije godinu dana. To je za mene pokazatelj diktatorstva, a ne demokracije.
  • Jurki
    16.1k
    Potpuno si u pravu, ali očito ga je ekipa dovela da im donese izbore, sada im smeta.El Madrigal

Kome ne smeta parkiranje Oliverasa i Cannavara u Dinamo?
    Zahavijevih pulena, a gle vidi vraga.. on je Zekin prijatelj.
    Samo idiot moze dovesti igraca koji ima 21 godinu i ni utakmice za seniore.
    Cannavaro trener koji je treniral samo čingčong klubove po kineskim vukojebinama.
    Predsjednik koji se igra Football Managera sa klubskim novcima.
    Prvo kaze da je sukreator transfer politike, a sad kad su stvari otisle u 3pm ... oprao Poncije Pilat ruke sa Upravom.

Halo, on je bio dio sportskog sektora mimo Statuta kluba. I sad bi on delal nekakve rezove opet mimo Statuta.

Bome se lijepo ocituje ta ljubav sa prek 5 tisuca eura place mjesecno.

Dinamo pripada onima, koji ga vole bez interesa? Ja tu vidim svega, i interesa i koristi .... a najmanje ljubavi prema Dinamu.
  • El Madrigal
    169
    Kada su uspjeli, Zeki su oduzete ovlasti. Smatram da s pravom.El Madrigal

Rekoh odmah iza te rečenice da je s pravom, ali malo su ga i iskoristili. Ne branim ga i nemam pozitivno mišljenje o njemu još od početka.

ocituje ta ljubav sa prek 5 tisuca euraJurki

Mislim da se radi o 8000 €!
  • Ali
    2.5k
    Zeko je skuzio da je posluzio kao durex. Trebalo je neko ime istaknuti , no Zeko dragi imas dovoljno godina da znas da ce upravo zvucno ime prvo otpasti kad masa pokaze nezadovoljstvo.
    Siroj javnosti neki Susnjar, Pojatina, Omazic, Kovacevic ne znace bas nis. Dok Skender i Manenica i Španović su vec nesto poznatiji siroj javnosti i oni su ti koji bi u slucaju dublje krize prvi casno napustiti kormilo.

Ako sa 70 mil € ne osvojimo niti jedmu kantu i ako nismo "prezimili" u europi , a titulu uzme ekipa sa nekih 10x manjim budgetom tada bi trebali ovi gore kao i Vlatkica otici bez otpremnine jer su prouzrocili izravnu stetu klubu svpjim odlukama.
  • Toni90d
    1.4k
    Je li sjednica IO gotova? Hoće biti neka izjava ili presica poslije?
  • ZrnTSCHeZ
    894
    Ajmo ovako...neki dan se spominjalo 13k glasova (tolko je bilo članova tada), sada se navodi 7.5k (tolko članova nije ni glasalo), a prava brojka je 5983 glasova za DP.

Ljudi su glasali:

a) protiv bivše vlasti
    b) za Zeku

Osobno smatram da je Zeko donio glasove široke mase, pogotovo starije generacije i da ti ljudi sigurno nisu glasali za Globana, Naukovića, dedu, Manenicu i ostale "no name" osobe u kontekstu dinama...oni su se identificirali sa Zekom i Zeko je u njihovim očima nositelj promjena

Ne velim da DP lista ne bi pobjedila i bez Zeke, ali sigurno je on donesel pa vjerojatno i 30% glasova...kaj znači da bi s nekim drugim nositeljem liste krajnji ishod bil puno tijesniji (ali to u ovom nakaradnom izbornom sustavu ne bi promjenilo činjenicu ulaska cijele DP liste u skupštinu)

Što se tiče "preletača", mislim da je tu legenda oko Zeke odigrala presudnu ulogu i da opet bez njega ne bi bilo ni njih u dovoljnoj mjeri što znači da vjerojatno ne bi ni došlo do konačne pobjede DPa.

Ono što je moje viđenje od prvog dana je da je Zeko od strane DPa "iskorišten" ili ajmo reći "obmanuti"...odnosno, mislim da Zeko sigurno nije proučio statut prije izbora i da nije bio svjestan ograničenih ovlasti već je očekivao da će kao prvo ime liste i kao demokratski izabran predsjednik ujedno biti glavni u klubu...a nekak mi je feeling da se kolege s liste nisu previše trudili razbiti mu tu iluziju bojeći se da ne odustane od kandidature.

Prvih pola godine vlasti mu je na neki način dopuštano da (djelomično) živi u tom uvjerenju i statusu (javno komunicirano da on vodi sportsku politiku)...međutim kada je DP skužil da im se može sasvim opravdano predbacivati kršenje statuta u takvom vođenju kluba, počeo se plasirati drugačiji narativ, Zajeca se počelo "vraćati" u statutarne okvire što je on lako moguće doživio kao marginaliziranje pa je počelo tinjati nezadovoljstvo u njemu jer se možda smatra izigranim.

Kada tome pridodamo rezultatski neuspjeh dosadašnjeg dijela sezone, otkaz njegovom pripravniku i razmimoilaženje u određenim pitanjima, izjave iz intervjua i nisu toliko iznenađujuće.

Sve počasti za igračka postignuća, sve počasti što je u prelomnim trenucima kluba izložio svoje ime i reputaciju...statua pred novim stadionom u aleji legendi

Ali Zeko ni u danima pune snage nije bio kapacitet za vođenje kluba, 25-30g kasnije uz nezaobilazni utjecaj biologije to je još manje...a nisam siguran da će se "pomiriti" s trenutnom "protokolarnom" funkcijom

Da li je on ključni problem kluba trenutno?
    Ne znam, sumnjam, ali svakako smatram da ne može i ne smije biti jedini koji u cijeloj upravljačkoj strukturi jedini ima doticaj sa sportskim sektorom u svom CVu jer posljedice toga svi vidimo iz kola u kolo.
  • CUCAK
    369
    realno nije postojala "barišićeva" lista, takav naziv je nastao jer većina novinara i "navijača" nije niti proučio kako se bira u drugoj izbornoj jedinici... ako sam zapamtio bilo je prijavljeno 80+ ljudi, biralo ih se 35+5 i birali su ih članovi IO (taj dio nisam 100%) i oni uz sve šalabahtere nisu uspjeli složit "barišićevu" listu, da li je to bilo iz nesposobnosti ili je razum prevladao, to ne znam... ali svakom normalnom je nakon objave tih 35 ljudi bilo jasno da tamo ima ljudi koji sigurno nece glasati za nekog tko je godinama blagoslovio kriminal
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.