• Infinity
    17.5k
    Jel ja i ti moramo opet voditi pricu koju smo vodili vec nekoliko puta? De procitaj sta si napisao :roll:
  • Jaja
    19
    Nije ni nama. Jedino ak budemo imali najveci koef od svih prvaka onda idemo direkt u Ligu prvaka
  • Bosskovitz
    15.2k

Loša lova i problema za financije, ali prilika za ozbiljno napucavanje koeficijenta i potencijalno europski trofej i nek me ne lažu oni koji pljuju po Konferencijskoj ligi da ne bi voljeli da u vašem životu dignemo europski trofej, pa makar to bio i treći po vrijednosti.

Po ovim potovima (znam da stravično pojednostavljujem), Fiorentina i mi bismo bili glavni favoriti za finale na mnogima od nas poznatom stadionu u Leipzigu. A na jednu smo tekmu pobjeđivali i puno jače od Fiorentine, još pred koji tjedan.
  • vjeko1701
    12.7k
    Apsolutno mi ne bi bio mrzak europski trofej ali tu dolazimo do određenog paradoksa Dinama gdje bi ekipa Dinama koja bi ušla u KL vrlo vjerojatno bila ispod razine ekipe od koje možemo očekivati finale, bilo da je ispala dva put u pretkolima kao aktualni prvak, bilo da nije osvojila HNL. Mislim, vidi prošlu sezonu.

S druge strane ekipa od koje bi tako nešto bilo moguće očekivati je ekipa koja će biti aktualni prvak HNLa i koja će najmanje igrati EL. Pošto više nema ispadanja iz grupe EL u knockout KL. Ne znam. Teško.

Jedini scenarij koji mi pada na pamet je da popušimo prvenstvo ali u ljetnom roku sa limitiranim budžetom se odradi čudo, ekipa digne za 200% i krene na pohod po trostruku krunu.
  • rioda
    7.3k

Ali bi nam europska sezona predugo trajala onda, to bi se opet negativno odrazilo na prvenstvo :sweat:
  • Jaro
    9.3k
    Ajte ne trkeljajte o nabijanju koef i eurotrofeju - zadnji put kad se tak rezimiralo smo dobijali lekcije od Ceha i Kosovara. Ak nemremo spojit 3 pobjede protiv Gorice, Belupa i Osijeka - kaj bi u KL?
  • vjeko1701
    12.7k
    A kaj tebe svrbi kaj ljudi raspravljaju o tome? Malo smiri ponašanje koje pokazuješ ovdje zadnjih par dana.
  • Bosskovitz
    15.2k
    ekipa Dinama koja bi ušla u KL vrlo vjerojatno bila ispod razine ekipe od koje možemo očekivati finale, bilo da je ispala dva put u pretkolima kao aktualni prvak, bilo da nije osvojila HNLvjeko1701

Ekipa koja bi ispala do KL ne bi bila dobra (to smo već vidjeli), no realno mi je da - kad ne bismo bili prvaci - odradimo jako ljeto s novim SD-om sastavljajući ozbiljnu momčad koja vraća naslov natrag i ima kvalitetu za proći u top 16 u konferencijskoj ligi, a onda se možemo još i dodatno pojačati na zimu. Evo gledam opet gore potove, najteži set protivnika prema gornjoj tablici bi nam bio recimo Fiorentina - Bournemouth - Wolfsburg - Brest - Rakow - Brondby, a najlakši Slovan - Qarabag - Lech - RFS - KuPS - NOAH.

Tu imamo i potpuno drugačiji voljni moment - nismo poispadali iz kvala za LP i EL do KL nego smo od početka znali kud idemo i koje ciljeve imamo. To je čista psihologija, ne osjećaš se jednako dobro kad dobiješ povišicu od 10% koju nisi ni očekivao i kad dobiješ povišicu od 10%, ali ti je prethodno najavljeno da ćeš dobiti 30%, iako je tebi u oba slučaja plaća porasla jednako.

Ali bi nam europska sezona predugo trajala onda, to bi se opet negativno odrazilo na prvenstvorioda

Računaj da u slučaju da netko drugi bude bude prvak, gotovo sigurno će igrati EL/KL praktično do kraja siječnja - što će ih itekako oslabiti u HNL-u jer i nas to oslabljuje, a sigurno neće imati širi kadar. Širimo sad temu, ali meni se sviđa ovaj novi sustav jer svako natjecanje ima nekih svojih čari. Naravno da nam je cilj da svake godine igramo LP, ali ako nam se svakih par godina zalomi KL ili EL, manje je novca no prilika za neke druge dosege.
  • vjeko1701
    12.7k
    Ekipa koja bi ispala do KL ne bi bila dobra (to smo već vidjeli), no realno mi je da - kad ne bismo bili prvaci - odradimo jako ljeto s novim SD-om sastavljajući ozbiljnu momčad koja vraća naslov natrag i ima kvalitetu za proći u top 16 u konferencijskoj ligi, a onda se možemo još i dodatno pojačati na zimu.Bosskovitz

Nije nemoguće slažem se. Al bi trebalo jako dobrog SDa dovesti da od ekipe koja izgubi prvenstvo u jednom roku sa limitiranim budžetom pročisti momčad i značajno ju ojača.

Širimo sad temu, ali meni se sviđa ovaj novi sustav jer svako natjecanje ima nekih svojih čari.Bosskovitz

Iskreno da, al bi tu dodao da je EL nekako najgora. LP su pare i prestiž. KL mogući koeficijent i ulazk u samu završnicu turnira. EL po težini nešto ispod LP a po novcima nešto iznad KL. Skoro pa najgore od oba svijeta.
  • NORTE
    14k
    Oympiacosu je dovoljna još jedna pobjeda ili dva remija u ovoj europskoj sezoni da nas preskoče. :confused:
  • nemapredaje
    4.4k

Kaj si danas iz zatvora izašao ? :lol: :lol: :lol:
  • MM17
    257
    Osobno bih potpisao ovo kaj kolega @Bosskovitz veli, ukoliko se zaista desi da odemo u kl to je šansa za stvoriti novu generaciju koja će vladati Hnl -om sljedećih opet 10 godina i skupiti iskustvo igranja u Europi, napumpati klubski koeficijent i sljedeće godine napasti opet lp. Al idemo mi po naslov, to mi je opcija 1.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.