• mali M
    7k
    Malo selektivno gledaš. Postoje parametri za ocjenu sezone koji nisu samo konačni plasman.vjeko1701

doslovno sam izvukao više parametara za ocjenu sezone u prethodnim postovima. i po broju osvojenih bodova i po razmaku od drugog i trećeg, i po kupu i europi.. u zadnjih 5 sezona prošle smo osvojili najviše bodova. ne, lažem, drugo najviše bodova u pet sezona. i to samo prvu od tih pet smo imali 3 boda više. ostalo sve manje nego prethodne. čak su i suparnici bili bliže u nekim sezonama nego prošle.

Ovako Vjeko, ja neću sad ulaziti u raspravu parametara za ocjenu sezone. Dečko je rekao da imamo tendenciju pada rezultata pa sam argumentirao zašto to nije istina. O dojmu mi možemo pričati, ali to je sve neki pojedinačni dojam. Doslovno smo već navikli da ostatak lige pokušava nakupiti prednost dok Dinamo igra Europu, jer kad se Dinamo fokusira samo na ligu tu natjecanje prestaje. Tako je bilo i prošle sezone. Ove sezone smo zbilja loši ali zbog drugih stvari, onda tu nema "tendencije pada" jer bi značilo da već godinama padamo, a to nije istina. Ako pričamo o padu REZULTATA, to znači o krajnjim brojkama. Rezultat ne mjerimo po dojmu nego po činjenicama. Tu se valjda možemo složiti.. I Hajduk ima tendenciju rasta po njima ali nekako im to ne potkrijepljuju niti rezultati, niti trofeji, niti pobjede..
  • vjeko1701
    12.6k
    Opet kažem. Prošle sezone smo prvi put zasjeli na prvo mjesto u zadnjem krugu prvenstva. Maksimalan zaostatak za prvim mjestom od 12 bodova je također bio najveći u ohoho godina.

Ako tako želiš, ne pričamo o tendenciji pada rezultata ali možemo pričati o tendenciji pada uvjerljivosti tih rezultata.
  • mali M
    7k
    nije to ako želim, ali ok, razumijemo se.

btw. tendencija pada "uvjerljivosti" je zapravo što sam i rekao, pričamo o "dojmu". Ja sam prošle sezone kad smo krenuli sa nizom pobjeda imao dojam da samo rastemo i rastemo i da ćemo osvojiti i ligu prvaka kako smo uvjerljivo nizali pobjede. Ova sezona me demantirala, ali očito "pad" kreće sa ovom sezonom, nije nastavak ničega.. ,

Dok recimo ako pričamo o sportskim politikama u vidu transfera, nogometne škole i razvoja igrača nakon te škole tu definitivno imamo "tendenciju pada" i tu se mogu složiti sa svakime tko to tvrdi..
  • i more je plavo
    1.2k
    kako smo uvjerljivo nizali pobjedemali M

Mislim, pobjedjivali smo, ali ni Rijeku, gdje se prvenstvo prelomilo, a ni Hajduka nismo uvjerljivo pobjedjivali.

Pogledaj kako je izgledala utakmica u Rijeci gdje nas je Hoxha spasio u 89.minuti i prelomio, a ni u Splitu nije bilo znatno bolje.

Tako da su rezultat i pomalo sreca prekrili dojam, pa nas uhvatila euforija u kojoj nismo zeljeli vidjeli da nije bas sve tako dobro.
    A kada prefarbas hrđu, nisu je se riješio, nego si ju sakrio da na miru ždere sve što je ostalo zdravo, pa kad opet izbije imas samo veci problem.
  • Dinamo-SB
    138
    Tako da su rezultat i pomalo sreca prekrili dojami more je plavo

Sreću treba zaslužiti.S razlogom smo prošle sezone imali u nekim utakmicama sreće. Jer je vladalo zajedništvo i međusobna potpora. Medijsko silovanje Dinama je bilo na visokoj razini također. Ove godine nemamo sreće,ali nismo ju realno ni zaslužili kao što prošle sezone jesmo. Želim vjerovati da će se od nedjelje to promjeniti.
  • pjetlić
    38
    Istina je da klub nije korporacija, ali puno je stvari primjenjivo na gotovo identican nacin. I dalje se radi o kolektivu ljudi s velikim egom koji su strucnjaci u svom podrucju.
    I mislim da nemamo tolko problem s ekipom po kvaliteti kolko po koheziji. Treba im netko tko ce ih povezat i stvorit od njih ekipu.
    Da kad neko onak polomi Pjacu ne izade s terena.
  • Cosey
    582
    Vidim da mi je izbrisan jedan post.
    Jel postoji razlog, osim da je moderator debil ?
    Ili, kao i uvijek, smetnja su oni koji talasaju.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.