• sport
    4.2k
    Janko loše vodi loptu i zato želim nove izbore,Zdravko fulao šansu,želim nove izbore,ne sviđa mi se što nismo pobijedili i želim nove izbore.Nista mi se ne sviđa jer igrači koji su prije prvenstva bili najbolji kadar sada su najgori i hoću nove izbore.
  • Mathiasovi Chageri
    3.9k
    Jednostavno da jednostavnije ne može biti, loše se vodi.Cosey

Jednostavno nisi rekao ništa.
    Loše se vodi? Što točno? Sportski sektor? Marketing? Odjel za članstvo? Financije? Održavanje stadiona? Naplata parkinga ispred stadiona? Radno vrijeme ticketpointa? Trener? Nedostatak transparentnosti prema članovima kluba?

Dao si kritiku "demokratskog vođenja" bez da si konkretno kritizirao ili argumentirano kritizirao, a onda si nastavio sa

kaj ja ne vidim da budu stvari na bolje.Cosey

Kako mogu stvari ići na bolje ako nisi uopće naveo što je loše? Reći samo "loše se vodi" je poprilično općenito. Možeš li navesti konkretne primjere loših odluka ili propusta? Bez toga, kritika zvuči kao frustracija, a ne kao konstruktivna rasprava.

Ako demokratsko vođenje kluba ne funkcionira kako treba, što bi bila bolja opcija? Koji model upravljanja bi, po tvom mišljenju, bio uspješniji? Imaš li primjer?

Slažem se da članstvo i glasanje ne znače automatski prihvaćanje svih odluka, ali ajmo mi biti onda konkretni i prebaciti raspravu s emotivnog nezadovoljstva na konstruktivnu debatu, a ne samo reći "loše se vodi" što može značiti sve ili u ovom slučaju ne mora značiti ništa.
  • dmil
    469
    Gdje je novi sportski direktor? Marić je dobio otkaz prije skoro mjesec dana, a zamjene ni na vidiku.

Prijelazni rok počinje za točno 119 dana, a nama treba ozbiljna rekonstrukcija, treba promjeniti pola ekipe, ustrojiti skautsku slubzbu, pozabaviti se s Dinamom 2. Hoće li novi sportski direktor to sve uspjeti stići u 3mj? Jel moguće da je Marić dobio otkaz bez bar približno spremne alternative? Hoće li nas amaterizam vođenja sportske politike skupo koštati i na ljeto?
  • Papastrumf
    14.5k
    U slučaju izbora, Zajecova lista izlazi s 35 kandidata što im dodatno učvršćuje moć.Socrates

Isto ce se dogoditi i u slucaju prijevremenih i u slucaju redovnih izbora.
    Relano, postojeca ekipa moze ostati do kad zeli s ovim nakaradnim Statutom.
    Međutim, mi se nismo godinama borili za to da netko moze vladati klubom koliko zeli nego koliko to clanovi zele.
    Statut ce se sigurno mijenjati kad se bude imala potrebna vecina.
    Na tvoju zalost, morat ce biti puno demokraticniji.
  • NitkoBitan
    23.3k
    Da je rezultat u prvenstvu bolji nitko ne bi pisao da se klub lose vodi u niti jednom segmentu. Sadasnjem stanju na tablici je kumovao bolikurcinski pristup igraca pocekom sezone sa "lako cemo", ozljede najboljih igraca koje bi utjecale na najbolje klubove na svijetu a kamoli ne na Dinamo itd.

I sad treba kompletno sve resetirat jer u prvoj godini mandata nije dovoljan nikad bolji plasman u LP i nikad bolja financijska godina bez prodaje stozernih igraca.

Gdje ste bili 2017. godine kad nismo osvojili titulu? Vjerojatno ponavljali kao papagaji da je tata rekao kako drugi 100 godina poslije toga nece vidjet titulu i sve ok. Ajde, ajde...
  • Jurki
    15.9k
    kolega se vrlo vjerojatno osvrnul na sportsku politiku kluba.. i tocno je da su stvari lose.. nije nitko ni lud, glup ni slijep.. ali isto tak ljudi ne zele shvatiti da ovi nasi problemi nisu poceli jucer.. vec se to sranje polako kotura 5 godina..i ova je sezona kulminacija svih gluposti i glupih odluka zadnjih 5 godina.

Unazad 5 godina mi smo svake godine imali sve slabiju i slabiju momcad.. a naslovi prvaka i dupla kruna su zamaskirali lose prijelazne rokove.
    Ako i ove godine uzmemo naslov, to nebu znacilo da mi imamo dobru ekipu, vec da smo ipak bili najmanje losi. I da smo dobili jos jednu u nizu prilika da se napravi smjena generacije bez rezultatskog kolapsa.
  • Cosey
    582

Jesi ti svjestan da mi možemo imati najbolje financijske stručnjake i malo će to značiti ako nećemo promovirati mlade igrače i igrati LP (ne znam kolika je razlika EL i KL kaj se tiče prihoda)?

Kaj je loše? Npr. sportska politika. Užasan SD, promijenili tri trenera, titula upitna (a bila je velika prilika za stabilizaciju kluba). Kritizirao bih marketing, ali to sad nije bit problema.

Mi smo nekad bili poznati po terenu, sad smo čak i na tom polju otišli u regresiju.
  • Cosey
    582
    Gdje ste bili 2017. godine kad nismo osvojili titulu?NitkoBitan

Na istočnoj tribini. Gledao još gori nogomet od ovog. Legendarne Lecjaksa, Tonga Dumbiu (ili kak već)...
  • Cosey
    582
    ali isto tak ljudi ne zele shvatiti da ovi nasi problemi nisu poceli jucer.. vec se to sranje polako kotura 5 godina..i ova je sezona kulminacija svih gluposti i glupih odluka zadnjih 5 godina.Jurki

Ovo je velika istina. S tim se slažem. Samo i sad se donose odluke koje će imati odjeka u budućnosti.
    O tome ja govorim.
  • Jurki
    15.9k
    Mi smo nekad bili poznati po terenu, sad smo čak i na tom polju otišli u regresiju.Cosey

Teren odrzavaju isti ljudi ko i svih ovih godina.. i tu se nije promijenilo apsolutno nist.
    I kak moze Uprava koja nije promijenila apsolutno nist kaj se odrzavanja terena moze biti krivac za lose stanje istog?

Ako je Sakomanova firma zajebala nekaj onda treba prestati raditi s njima.

Opaska za teren bi imala smisla da je klub prestal surađivati sa Sakomanom i da se angazirala tvrtka Lopata d.o.o. koja je na nestrucan nacin odrzavala teren.

Samo i sad se donose odluke koje će imati odjeka u budućnostiCosey

Za loseg sportskog direktora je odgovorna ova vlast i to je jedini minus po meni.
  • Cosey
    582

Nisam ni rekao da je ova Uprava kriva. Ali je činjenica da je teren lošiji nego prije.
    Netko je valjda odgovoran.
  • Crni86
    8.4k
    Vec sam pisao kada dode do velikih promjena normalno je da se pojavljuju i problemi pri implementaciji. Mi smo trenutno u toj fazi.

Problem je sto se napravilo previse vecih gresaka u kljucnom sektoru zbog cega se sad sve dovodi u pitanje. I zbog toga je normalno da se dovodi u pitanje . Umjesto da se fokus u pocetku stavio na sportski sektor i financije kako bi se napravilo zdrave temelje za sve ono iduce, mi smo u fokus stavili otvaranje prema clanovima, transparentnost i sl. jer smo toliko godina za svime time cekali da nas je povuklo. Ne ljude u klubu vec i obicne navijace (da se razumijemo lijepo je to, ja sam ponosan zbog toga, ali redoslijed prioriteta je trebao biti drugaciji iz aspekta vodenja kluba. Mnogi ce sad rec da ali to ne rade isti ljudi. Ne ne rade isti ljudi, ali vodstvo se fokusiralo na te sektore te si u pocetku tamo zaposljavao najkvalitetnije ljude, vjerojatno se najvise vremena o promisljanju trosilo upravo na te sektore i sl). Vjerujem da se sada na zimu i uvidjelo da se mozda pogrijesilo i sasvim je normalno grijesiti, kljucno je te greske na vrijeme primjetiti i ispraviti.

Ljudi su ljuti, zalosni, zivcani jer ne vide viziju, ne vidimo gdje to idemo. Prosle godine u ovo doba nisu bili toliko negativni jer su imali novu nadu, dolazio je novi vjetar u vidu dinamovog proljeca i to im je pobudilo neku pozitivu. I to je upravo ono sta nama treba i to moramo dobiti sto prije u vidu sportskog dirketora koji ima dovoljan renome za dinamo. Uz to vec imamo jako dobre rezultate na polju clanstva, marketinskih aktivnosti i slicnk sto znaci da se napravio jako dobar posao u klubu, uz jos neke pravovremene korekcije i sve ce biti dobro.
  • Jurki
    15.9k
    Netko je valjda odgovoranCosey

Odgovoran je Sakoman koji odrzava taj teren. I treba ga odjebati pa nek Rudesu i Kustosiji ubuduce odrzava travnjak
    Ima tvrtki koje se uspjesno bave tim poslom dugi niz godina.
  • dmil
    469
    Pa dobro jel kontrolira netko njegov rad? Jel ga netko pitao poslije Monaca zasto je teren bio pod vodom i zasto drenaza nije radila? Ne očekujem da Uprava/IO operativno rade stvari, ali krajnja odgovornost je na njima da upravljaju drugim odjelima u klubu.
  • Jurki
    15.9k
    to ti je isto ko kod gradnje kuce.. imas radnike i nadzor .. i ti kao investitor ne trebas imati pojma o građevini.
    Tak je i Sakoman nadzorni svojim ljudima koji rade na odrzavanju travnjaka.
    Ja ne znam kaj se desilo sa drenazom.. i kaj god da se desilo taman da je sjebana skroz.. to se nije moglo popraviti od utakmice s Monacom.
    Isto tak ne vjerujem da bi iz kluba islo priopcenje da je teren razjeban do kraja. I cemu.. a vjerujem da se sigurno pitalo zakaj je teren takav kakav je.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.