• Crni86
    8.4k
    da je igrao na bernabeu bi pucao svaku u aut. Lik je alibi igrac. Takvi stoperi prolaze u gorici i slicnim ekipama, u dinamu ne.

Mmae je defanzivno kriminalac, a torrente je s loptom kriminalac. Svaki je flop na svoju stranu.
  • luka modic
    749
    ne smijes po ovakom terenu vracat golmanu,jos da zapne lopta na pola puta u nekoj mocvari i da ti zabiju jeftin gol
  • Crni86
    8.4k
    pa on jedino sta zna uz izbit u aut je dodat golmanu. Covjek je alibi igrac koji veze s nogometom nema i to nema veze s terenom. On je uvijek takav. Naucen je igrat u manjim ekipama koje se brane kao sto je kod nas gorica. Izbi loptu i dobro je.

Pogledajte samo njegove duge lopte kad je danas izvodio faulove. Taj spanjoslke vidio nije. Nogometna lopta mu je strani pojam. Jedino sta zna sa njom je poslat ju na tribine.
  • luka modic
    749
    nije najpotkovaniji tehnicki slazem se ali toliko los nije,relativno je brz,ne boji se duela niti skoka,u ovome Dinamu sigurno ima mjesta za minutažu,u sredini imamo Roga,Sucica,Baturinu,Kacavendu,Ademija svaki od njih zna igrat nogometa i tehnicki su vrlo jaki ali opet vidimo kako izgledamo na terenu s bilo kojom kombinacijom
  • Crni86
    8.4k
    on u dinamu mjesta nema. Kao sto si reko tehnicki je limitiran. Da li dinamu treba stoper koji ne zna dodat loptu prema naprijed? Ili po novom dinamo bude gorica pa cemo igrat bunkercine i izbijat lopte samo da gol ne primimo? Izbroji kolko put ana utakmici loptu tak sutne u bunar ili u aut i vrati protivniku posjed. Pa onda mi objasni kako ces dominirat i stiskat momcadi u hnlu. Peric je za njega bio josko gvardiol.

Ljudi su u zabludi zato jer su nam stoperi opcenito uzasni pa torrente izgleda dobro jer eto on obrambeno nesto odradi za razliku od drugih. Ruku na srce osim galesica niti jedan od trenutnih stopera nije kvaliteta za dinamo.
  • Dzgšb
    1.4k
    Mmae zna igrat s loptom ,al zato je ogromna rupa u obrani , prelaze ga svi osim golmana. Torrente je bar koliko toliko čvrst u duelu i ne boji se uklizati i bar daje sve od sebe u svakoj tekmi.
  • Orc123
    10.8k
    Torrente definitivno nicim ne zasluzuje kritike i definitivno uz Galesica mora biti nositelj nase obrane!
  • Crni86
    8.4k
    nije to kritika vec su cinjenice. Decko je limitiran, ne mozes rec da mu nije stalo, da nije borben i ostalo ali nazalost profilom ne odgovara dinamu. On bi bio dobar za ekipe doljnjeg doma i to vrlo vjerojatno i lige 5. Ali nikako za klubove koji teze igri i zele se nadigravat.

Ja se iskreno nadam da od ljeta cemo uz galesica gledati novog stopera, a ne nekog od ovih koji su trenutno u kadru.
  • GeneralNapoleon
    989
    Lik je defenzivna verzija Bernauera. Ok rotacijski igrac.
  • Izet Hajrović
    4.2k
    dosta promašena usporedba. Imaju baš dosta suprotnosti, svaki svojih kvaliteta i nekvaliteta.
  • GeneralNapoleon
    989

Pa to mi je bila poanta? Obojica limitirani na svoje strane sa izrazitim jacinama na drugoj. Ali bas suprotnim. Obojica po meni nedovoljno dobra za prvih 11 ali ok rotacijski igraca i iskoristivi. Uz to veliki plus obojici za karakter.
  • Crni86
    8.4k
    Da jedan igrac ima 70% torrenteove defanzivne igre i 70% mmaeove igre s loptom bio bi dobar igrac za dinamo.

Nasi stoperi su ili dobri defanzizvno pa su s loptom na vi ili su pak dobri s loptom a defanzivno izgledaju kao da nikad stopera nisu igrali. Niti jedan niti drugi tip igraca nije za prvih 11 dinama. Od stopera se danas ocekuje mnogo vise od same obrane.
  • nemapredaje
    4.4k
    Zovite me staromodnim, ali stoperi su tu da igraju obranu i budu odlični u obrambenim reakcijama.

Jučer me jedna situacija oduševila. U drugom poluvremenu je jedan Osijekov igrač od centra krenuo sam, Torrente je krenuo u trk za njim i uspio ga nekak stići do šesnaesterca i onda ga doslovno samo naslanjanjem tijelom na njega izgurao skoro do korner zastavice, bez ikakvih riskantnih poteza. Da je Mmae bio u istoj situaciji vjerojatno bi primili gol.

Vidi se da je Torrente školovan branič koji dobro razmisli što napraviti u datom trenutku.
  • grba
    136
    Tako je, i ja sam uvijek za stopera koji je odlican u obrambenim reakcijama, ako ima igru nogom, otvaranje i iznosenje lopte to je samo plus. Primarno je obrana.
  • Crni86
    8.4k
    Zovite me staromodnim, ali stoperi su tu da igraju obranu i budu odlični u obrambenim reakcijama.nemapredaje

Nisi staromodan vec zato jesu obrambeni. Prva zadaca im je obrana, a sad ovisno o tome kako ekipa igra ovisi kakvog tipa stopera trebas.

Svaki tip stopera mora bit dobar obrambeno, ako ne tezis nadigravanju stoperi koji nisu pretezito u igri s loptom ce biti tvoj tip stopera te ce time i manje kostati. Ako pak zelis tezit igri, pritisku, moras imat stopera koji je uz to sta je obrambeno dobar biti i jak na lopti. Samim time taj stoper je skuplji i cjeni ga se vise na trzistu.

Zamisli sad npr reala ili barcu sa stoperima koji nisu jaki na lopti. Barca i real kao i mi u hnlu u napadu stoje dosta visoko, stoperi su na centru te diktiraju igru. Zamisli sad da tamo igra igrac koji nema dobru kontrolu lopte i na sta bi to licilo? Da li bi barca i real mogli igrati i dalje takav napadacki nogomet kada bi ti stoperi odigravali alibi paseve na dva metra ili vracali loptu golmanu. Gdje bi svaka duza lopta bila pogresna i prijetio bi kontranapad?

Torrente je dobar stoper, ali nije tip stopera kakav dinamu treba. Jedan Lauritsen je imao bolju igru nogom od njega. Peric, josio sutalo, dilaver, ktc koliko god nije jak s loptom svejedno je bio i dalje je bolji na lopti od torrentea. Sve su ovo igraci koje sam nabrojao koji su bili obrambeno dobri ali i jaki na lopti. Upravo takve tipove stopera mi i trebamo. Upravo tako ces i smanjit broj gresaka i smanjit broj kontri suparnika.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.