• Enco
    91
    Počela su propitkivanja !
    Dajmo im odgovor danas i u nedjelju :strong:

"Dinamovi navijači diče se "demokratskim promjenama", koje su nakon pustih godina raznih autokratskih režima ipak stigle u maksimirski klub. No, pojam "vladavine naroda", odnosno njihovih deputata, u konkretnom je slučaju vrlo fluidan. Na stranu Statut, - tko uopće upravlja Dinamom? Je li to profesionalni predsjednik Velimir Zajec? Ili šef Uprave Zvonimir Manenica? Koliki je utjecaj u odlučivanju Izvršnog odbora? Što može Skupština, kao vrhovni organ kluba? I najvažnije - tko će od spomenutih preuzeti odgovornost za loše rezultate i eventualni neuspjeh kluba na kraju sezone?

Čini se da je revolucija i borba za tzv. demokraciju završila demagoškim plasmanom isprazne floskule: "imamo Dinamo"!"

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/dan-odluke-za-dinamo-smaknuce-fabija-cannavara-nece-rijesiti-problem-je-li-ovo-nova-maksimirska-realnost-15557184
  • Jaro
    9.2k
    A jbg, propitkivanja su ocekivana - pogotovo od "novinara" naviklih na tiraniju i hranu od "mrvica s gazdinog stola". No, dijelom je tu i klub kriv - jer stvarno su izlazile (polu)informacije o podjelama odgovornosti za sportski dio kluba koje su u tim trenucima bile u sivoj zoni statuta. Pogotovo kod dolaska Bjelice - gdje je krenuo narativ da SD nije htio Bjelicu, vec Zajec i IO - a uprava se nije ni spominjala.
    Niti potvrde niti demantija takvih odnosa nismo dozivili iz kluba - jbg - kad nemas vijesti s izvora, krenut ce kojekakve price, bajke i u slucaju nasim novinarima basne...
  • Sajla
    7.4k
    za one kojima se ne otvara članak, Mladen Bariša se hvali da ne zna pročitati i razumjeti Statut. "na stranu Statut" piše heroj novinarstva i krojač javnog mišljenja... O, Bože, pomozi!
  • sport
    4.2k
    Taj članak želi "pomoći" da se međusobno pokoljemo a znamo kome je to u interesu.
  • mali M
    6.9k
    i bez otvaranja članka sam točno toliko mogao i shvatiti. ne zna pročitati statut..
  • deda
    35.6k
    Ne zna čitati, ali je novinar. TOP.
  • Enco
    91

Moj dojam je da zna.
    Po meni ovo su malo perfidnije postavljena pitanja.Ovo je paljenje vatre, a biti će toga još u slučaju daljnjih posrtaja.
    Zato ih već večeras treba "ušutkati" na zelenom terenu.
  • Bosskovitz
    15k
    Na stranu StatutEnco

Odličan pristup. Idemo komentirati neki zakon ali "na stranu Ustav", objaviti Barišinu adresu i broj telefona ali "na stranu Zakon" ili pak tumačiti njegov odnos s poslodavcem ali "na stranu Ugovor o radu".

Kad razum i elementarnu logiku stavimo "na stranu", onda možemo bulazniti o svemu.
  • Mathiasovi Chageri
    3.9k
    Fenomenalan članak apsolutno ničega od strane Mlađana Barišića, na stranu njegovo pravo ime.
  • The Undertaker
    6.9k
    Jedno je Statut a drugo stvarne procedure odlučivanja. I Statut je dovoljno rastezljiv da ga se može različito interpretirati. Marić je po Statutu bio pod ingerencijom Uprave, Zajec je u Rovinju izjavio da je pod njegovom, pa je novom sistematizacijom opet bio pod Upravom. Ne zna se tko je odgovoran za otkaze Bjelici i Jakireviću.
    Drugo je pitanje da li se treba znati (ja mislim da ne treba odnosno da je PU odgovoran za sve).
    Što se tiče transparentnosti, nema razloga (barem ih ka ne vidim) da nova sistematizacija bude tajna kao i organizacijska shema. Mene osobno ne zanima specijalno ali ako ljude veseli...
  • Jurki
    15.8k
    Marić je po Statutu bio pod ingerencijom Uprave, Zajec je u Rovinju izjavio da je pod njegovom, pa je novom sistematizacijom opet bio pod UpravomThe Undertaker

Dolaskom nove vlasti, Maric je prvo bil pod IO (koji ga je i postavil na to mjesto), da bi kasnijom sistematizacijom bil pod ingerencijom Uprave. I to je jedino kaj je tocno.
    Zajec je sam izjavil da je njegova uloga savjetodavna i da nema nikakve izvrsne ovlasti prema sdu.
    I ovo je jedino kaj ima smisla da je Sd pod Upravom, te da on odgovara direktno Upravi.
    Znaci Uprava-SD-trener.
    Isto tak novom sistematizacijom su ovlasti predsjednika srezane na protokolarnu razinu.
  • mali M
    6.9k
    Ne zna se tko je odgovoran za otkaze Bjelici i Jakireviću.The Undertaker

nisam te baš shvatio Under, zašto je ovo bitno? Da li želiš osuditi te odluke i smatraš ih krivima ili te samo zanima tko može dati otkaz treneru? Gledajući neku logiku, rekao bi da je SD tu imao riječ, naravno uz konzultacije sa upravom. Logikom hijerarhije... Da se razumijem ja i dalje mislim da je Bjelica tu popio metak jer nije htio šutiti što se vjerojatno šikaniralo sve njegove želje i prijedloge, ali strategija kojom se odlučio riješavati tu situaciju je apsolutno pogrešna, ono stavljanje obrambenog u napade, arlaukanje po stadionu.. Neznam što je htio, valjda otić "s praskom"
  • The Undertaker
    6.9k
    Kao prvo, Zajec je u Rovinju izjavio da on i Marić biraju pojačanja. Kao drugo, po Statutu (i prije i sad) SD nije u ingerenciji IO već Uprave. Kao treće, po Statutu (koji je iznad bilo koje sistematizacije) Predsjednik nije i ne može imati protokolarnu funkciju jer je član IO.
    Ovo samo pokazuje da ljudima dosta toga u funkcioniranju kluba nije još uvijek jasno.
  • Jurki
    15.8k
    Bjelica je trebal dobiti otkaz minutu nakon kaj je Perica uvel u špicu na Poljudu.
    Svaka cast na njegovom prvom mandatu.. ali me zanima koji kurac moras imati u glavi da kod negativnog rezultata uvodis stopera na mjesto špice?
    Isto tak je dobro pitanje kaj on nije videl od prve utakmice da Rile ispada ko ratkapa, da nemre pogoditi jedan jebeni centarsut?
    Ademi da vise nije za 90 minuta.. doslovno je ubio Misica, Stojkovica je samo iz njemu znanih razloga drzal u frizideru.
  • mali M
    6.9k
    sve se slažem bez brige. Taj dio ti meni niti nije jasan. Ako držiš do sebe, i vidiš da te se minira (nazovimo to tako) iz sportskog sektora, ja bi na njegovom mjestu sam dignuo sidro i rekao da su neozbiljni i da se tako ne vodi klub i ne bi htio bezveze sebi rušiti rejting jer se jedan SD išao igrati direktora svemira i sve fulao. Sve pet Jurki, ali sad vidimo da je Bjelica s razlogom bio frustriran, ali ponavljam, strategija kojom je odlučio pokazati nezadovoljstvo je bila katastrofalna i zaslužio je da leti. A čuj za ove senatore, ide se linijom manjeg otpora sa onima s kojima je ušao u legendu. Pa šta je Jakir bio bolji? Bišćan? Pa i Canavaro je krenuo sa svima njima.. Jednostavno nemamo kadar za ništ.. zato se svi nadamo da će ovo biti dobra škola
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.