• Hrc-Vg
    577
    Na Bilom kutku se sprema državni udar…Zašto nama daju 50%, a njima samo 20 milja za obnovu?
  • Mladi Starac
    266
    Ne znam što si konkretnije očekivao. Dobili smo:Bosskovitz

ma sve to stoji što si nabrojao. uistinu! i dobro si sve sročio...
    i velim, navijam za taj stadion, toliko to želim da ne mogu riječima opisati...

ali kak prolazi vrijeme sve sam više i više skeptičan. pogotovo kad uzmemo u obzir prošlost i podneblje di živimo... ak me kužiš :)

ovakav sastanak je trebao biti prije tipa 2 godine... a danas smo trebali već imat neke radove... nešto..
    ovak imamo plan za plan i provedbu...

al dobro...
    tu smo di smo. tak i onak jedva čekam sljedecu tekmu na našoj ruini :D
  • Dino
    3.3k
    Ne znam za vas, ali ja ovim ljudima vjerujem!
  • Mladi Starac
    266
    ja vjerujem samo dinamu :)
  • rioda
    7k
    Na Bilom kutku se sprema državni udar…Zašto nama daju 50%, a njima samo 20 milja za obnovu?Hrc-Vg

Njima će obećati naslov da ih smire :rofl:
  • Paggini
    39.1k
    Nisam toliko uključen u ovu temu, nekad pročitam raspravu, ali imam neko vjerojatno laičko pitanje:

Kranjča se financira od javnog novca, troškovi će vjerojatno otići u kurac, gradnja će vrlo vjerojatno biti kao porađanje, ali ćemo ga dobiti kroz dvije, tri godine. To će se, s pravom, slaviti, divit ćemo se, uživati.

I šta onda s Maksimirom? Odmah nakon keširanja za Kranjču, grad i država bi trebali odmah pokrenuti gradnju "još jednog stadiona" (da se izrazim riječnikom laika kojima se jebe za stadione)?

Nema šanse, apsolutno nema šanse da će se to dogoditi. Vjerojatno puno ljudi ovdje iritira donošenje definitivnih izjava, ali ne vidim apsolutno nikakav način da nakon 30-40 milijuna eura za Kranjču osiguramo još 100+ za Maksimir.

Jel postoji ikakva alternativa? Jer kad se sagradi Kranjča dobrih deset godina ćemo slušati "imate kranjcu, sta sad hoćete?". Jasno je meni da Dinamo treba 30-35k stadion, ali jebe se apsolutno SVAKOME u vladi šta Dinamo treba. Nezz, ne želim upasti u negativu, ali kao laik oko svega toga, jednostavno mi ovo ne ulijeva nikakvo povjerenje.
  • NORTE
    13.7k

Prije svega pogledaj snimku današnjeg predstavljanja.

Što je Hrvatskoj i Gradu dati po ~90 milijuna eura... i to kroz idućih 5 godina?!

Jel vi mene stvarno zajebavate da je to neki problem?

Pričamo o gradskom i hrvatskom arhitektonskom simbolu.
    I to jedne uspješne sportske i nogometne nacije.
    Stadionu koji će se koristiti i za vrhunske svjetske koncerte.
  • Jurki
    15.8k
    kuzim tvoj skepticizam i u Hrvatskoj je stvarno svasta moguce.. pa i taj scenarij koji si napisal.
    Nadam se da u Klubu razmisljaju da kad dojde dan D da odlazimo iz Maksimirske da ce se potpisati ugovori kojima se daju garancije klubu da stadion jednostavno mora biti napravljen i da nebu Kranjca postala nasa "Rujevica".
  • rioda
    7k
    Ako sam ja dobro shvatio, ovih 175 milijuna je procjena za gradnju, i to bez PDV-a, a također i bez troškova rušenja Maksimira. Ako uračunamo i neki vjerojatni porast cijena, na kraju to neće ispasti manje od 300 milijuna.
  • Dudu9
    1.4k
    Ovo predstavljanje novog stadiona nema veze sa Bandićem i njegovim skicama stadiona kojima je zavaravao da će nešto gradit tj samo je obećavao, mislim da nikad na predstavljanju novog stadiona nije bio gradonačelnik grada zagreba, premjer vlade, hns i dinamo, i sami su rekli da su pregovori trajali godinu dana, do sad se nije tako radilo, tako da treba imati vjere da će krenit gradnja, vjerojatno uz kašnjenja radi žalbi itd ali napokon imamo investitora a korisnik i koji će imati koristi bit će dinamo
  • NitkoBitan
    23.1k
    i sami su rekli da su pregovori trajali godinu danaDudu9

Godinu dana im je trebalo za dogovorit ce da ce se novi stadion gradit na istoj lokaciji i bit skoro istog kapaciteta kao i postojeci. Ajde, valjda im je trebalo neko vrijeme za mozganje formule podjele troskova koja je na kraju pala na simbolicnih 50/50. Detaljnije od toga se nista ne zna...

Pa to sam mogao i ja na kavi dogovorit. Imam i frenda koji slaze odlicne ppt prezentacije (svakako bolje od danasnje prikazanih).

Ja sam danas vidio samo floskule uz neke glave koje bi kakti trebale ulit povjerenje.
  • vjeko1701
    12.4k
    Godinu dana im je trebalo za dogovorit ce da ce se novi stadion gradit na istoj lokaciji i bit skoro istog kapaciteta kao i postojeci. Ajde, valjda im je trebalo neko vrijeme za mozganje formule podjele troskova koja je na kraju pala na simbolicnih 50/50. Detaljnije od toga se nista ne zna...NitkoBitan

Izvališ ovako nešto i onda očekuješ kaj? Normalnu raspravu?
  • SAS1987
    16.2k
    Pa to sam mogao i ja na kavi dogovorit. Imam i frenda koji slaze odlicne ppt prezentacije (svakako bolje od danasnje prikazanih).NitkoBitan

Blago tebi kad sa prijateljima uz kavu dogovaraš poslove od 200 milja € :lol:
  • Bosskovitz
    14.9k
    Ja sam danas vidio samo floskule uz neke glave koje bi kakti trebale ulit povjerenje.NitkoBitan

Onda nisi dobro gledao, jer ja sam vidio da su se država i grad obvezali na gotovo 200 milijuna eura investicije u stadion, a uz to je predstavljen i hodogram za narednih cca dvije godine te model upravljanja tim stadionom.

Time je riješen jedan - očito najveći - od tri ključna problema koji su se morali riješiti bi se uopće moglo krenuti pričati o nekim natječajima, arhitektonskim rješenjima, gradnji stadiona i svemu onome što slijedi u nekom više-manje redovnom slijedu stvari. Preostala dva bila su zemljišnoknjižne zavrzlame koje su već riješene i naprosto nedostatak stvarne volje za izgradnjom stadiona koja sada izvjesno postoji.
  • Mali Zeus
    16.2k
    Nisam baš shvatio što želiš reći i koje je tvoje mišljenje o svemu ovome, možeš nam malo bolje svima objasniti?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.