• sarenicvjetic
    29
    osim sto volis nagađati,rade sudjeluj u raspravi a ne da sarkastičnim upisima bez pokrića radis nemir.
  • deda
    35.4k
    Što ti znači to điberimo, što ti znači to "što požele"? Možeš to potkrijepit brojkama.
  • scooniepenn
    3.9k

Imaš li i jedan dokaz za ovu svoju teoriju ili samo lupaš ko' Max po diviziji? Misliš li da mu je Porto ponudio 400.000 po sezoni da ne bi prihvatio? Zasigurno bi. Misliš li da portugalski klubovi ne bacaju sulude klauzule ko' kamenčiće na plaži? Imaš milijun takvih primjera, tako da uopće ne sumnjam kako su vrhunskom talentu to isto ponudili. Ako mu je tata tako pohlepan zašto je pristao na rizik da mali nakon tri godine u Dinamu propadne i realno ostane bez ičega? Kakva on s ovakvim ugovorom ima jamstva da će mu sjesti lova s kojom su mirni barem 10-ak do 15 godina? Nekada je samo potrebno uključiti logiku i zdrav razum, ništa drugo.
  • sarenicvjetic
    29
    Iznosim svoje mišljenje,osim sto je priča užasno glupa i mutna i prošla cijeli svijet. Osim sto menađer koji radi to je mutan u najmanju ruku.
    Dijete igra u Portu i porto mu daje ugovor xy i stavlja klauzulu o prodaji. Zapelo je di? U tome da je Andy Bara prodao priču roditeljima da vise mogu uzeti sebi ak odu negdje drugdje,i doveo ih u Dinamo.
    Tu su dobili to sto tamo nisu ,40% od potencijalne prodaje sto je legitimno.
    Mali je dobio ugovor ranga Pavić,a da pritom nije odigrao niti jednu utakmicu niti pokazao ništa,štoviše u jednoj utakmici protiv Ponikva je pokazao da je Horvat za njega TV u boji.
    Igrati u17 euro i na temelju toga napraviti hype je skroz neozbiljno.
    Kao sto smo imali sada situaciju Mikić,gdje je igrač zahtjevao nešto pa se pljuvalo. Sad kad nam dolazi igrač koji se nije dogovorio u Portu,sada je to prihvaćeno.
    Uvijek pljujemo svoje a wunderkindima iz Portugala držimo svijeću. Eto to me smeta.
    Ne vas komentar nego to da je mali za ništa dobio nešto za sto naši klinci krvare godinama,a pri tome je prosječan.
  • Haza
    8.6k
    Mali je dobio ugovor ranga Pavić,a da pritom nije odigrao niti jednu utakmicu niti pokazao ništa,štoviše u jednoj utakmici protiv Ponikva je pokazao da je Horvat za njega TV u boji.
    Igrati u17 euro i na temelju toga napraviti hype je skroz neozbiljno.
    sarenicvjetic

Šta je pokazao Olmo prije nego je dobio ugovor, o čemu ti pričaš. Mali je najveći talent generacije ti pričaš šta je pokazao. Ne zaslužuješ odgovor, ali toliku si glupost izvalio, da sam jednostavno morao odgovoriti.
    Napisao si da nije odigrao niti jednu utakmicu, a mi smo ga doveli jer je kao 15-godišnjak bio ponajbolji igrač Eura u17. Konstatirati da je igranje finala Eura u17 kao 15-godišnjak neozbiljna referenca je na rubu gluposti/trolanja/spamanja i samo zbog ovog upisa bi te banirao da sam moderator.
  • sarenicvjetic
    29
    pa nismo ga mi doveli,nismo ga mi gledali doveo ga je Andy bara jer mu je to potencijalni “Olmo”.
    Olmo nije imao 40%,olmo je pokazivao igračku kvalitetu i bio kapetan najbolje omladinske škole u Europi u to vrijeme.
    Varela nije odigrao ništa da bi se moglo baratati da je dokazan igrač. Evo igrali naši klinci u kost s Barcom,jel tko dobio ugovor ranga Varela? Nije..
    A tvoja referenca bez gledanja je logična..igrao je finale..bravo
    A ostalih 15 igrača iz Portugala nije igralo?
    Niste čuli pa ni ja za Varelu dok nije krenuo cirkus sa Barom.
  • Maximo
    713
    Priča oko dolaska Varele u Dinamo je trajala....

- Kad je Vareli FIFA odbila registraciju za Dinamo iz Odranskog Obreža jer je Porto napravio pritisak, rekao sam ljudima u Maksimiru da ga po svim pravilima i zakonima mogu registrirati. No, kako se Dinamo nije odmah u prosincu 2024. godine odlučio za igrača, Cardoso je na kraju skoro otišao iz Zagreba. No, tada se u priču uključio član Nadzornog odbora Saša Pavličić-Bekić, koji mi je kazao da se izravno obratim predsjedniku Uprave Zvonimiru Manenici. Manenica i ja smo posao završili u pet dana! Predsjednik Uprave Dinama je sve odradio vrhunski jer bi inače Varela bio izgubljen za Dinamo. Također, odvjetnik Davor Radić u suradnji s Dinamom je odradio sjajan pravni posao, pripremio kompletan slučaj i na koncu nitko ništa nije mogao kazati. Bez posla koji je obavio Radić kao odvjetnik GNK Dinamu, dolazak Varele u Maksimir ne bi bio moguć, ne bi se mogao završiti - kazao je Bara.

Možda je Marić dobio ozmeđu ostalog dobio pedalu jer nije znao završit ovakav poso...ne kužim kaj se imaš ne odlučit za takvog igrača...
  • Paggini
    39.2k
    Olmo je bio puno nebitniji igrač kad je dolazio od Varele, usporedba je fkt smiješna.

To što je Olmo postao nije to što je bio kad je došao. Nitko za Olma nije ni čuo kad je dolazio, većina navijača ga je zaboravila dok nije krenuo halati u juniorima pa je bilo "e da da onaj mali, oce bit sta od njega?"

Ne kažem da će Varela biti i 10% igrača koji je Olmo, ali dolazi u puno snažnijem dojmu i "hajpu" nego Olmo
  • Mathiasovi Chageri
    3.9k
    Igrati u17 euro i na temelju toga napraviti hype je skroz neozbiljno.sarenicvjetic

Na temelju čega je klinac od 16 godina trebao napraviti hype? Nastupom na Olimpijskim igrama na konju s hvataljkama? Pa igrao je na najvećoj razini na kojoj je klinac u njegovoj generaciji mogao igrati.

Mali Varela je unisono proglašen jednim od najvećih talenata od strane svih. Njegove predstave u mlađim kategorijama Porta i Portugala to potvrđuju. Bara je samo ulovio zlatnu koku u trenutku kad je prepoznao jako dobro situaciju u trokutu talentirani klinac - pohlepni roditelji - klub i iskoristio ju.

Sad će, ako se Varela pokaže kao dobar igrač i proda iz Dinama opet jahati hype kao nakon Olma i moći uvaljivati svoje igrače. Nije Bara glup, zna i on jako dobro da mu uzimanje provizija na temelju "dumpinga" zbog radnih dozvola u Kustošiji može samo dugoročno biti štetno, pa se mora ipak angažirati tu i tamo da nađe nekog novog Olma. Faye mu je u nekom trenu ipak morao igrati, Baye Coulibally se nije uspio uvaliti velikanu na hype pa ga je poslao u Charlotte, odnosno njenu USL2 ekipu, Dino Klapija je majstorski odrađen doduše.

Za Dinamo je to odlično, ako se mali pokaže kao talent, to znači da će nekog vraga i odigrati, a sigurno će se na njemu zaraditi, ako se ne pokaže kao talent nek ga Bara uvaljuje kome god želi. Ono što je ključno u ovoj priči je da je Dani Olmo kad je došao bio puno manji talent od Varele i da je La Masia tu bila veći faktor nego Olmo i da mi u mlađim kategorijama nemamo talent na razini Varele trenutno.
    Hoće li on to pokazati? Vidjet ćemo, na malom je sve.
  • GOAT
    2.2k
    Mali Burton je također bio kapetan u mlađim uzrastima Arsenala pa je od njega na kraju bilo nista, evo prema Transfermarktu on nema ni klub. Biti kapetan ne znaci biti najbolji igrac u ekipi.

Imamo talentirane domaće klince koji igraju ligu prvaka i zašto ne bi dočekali Varelu otvorenih ruku ako nam moze pomoci rezultatski? To su jos klinci i nitko od njih jos ne igra nogomet iskljucivo zbog para ali eto sva sreca imaju forumaša koji brine za njihov džep
  • Jos-Optimus
    4.5k
    Frajer je trol i to je to, svaki upis mu je obična provokacija
  • Droljo
    12.6k
    Jel horvat igrao protiv varele u toj zadnjoj tekmi sa portugalom i kakav je učinak imao? I kako je Portugal prošao na tom prvenstvu?Ili su ponikve jedino mjerilo?
    Frajer je trolJos-Optimus

Apsolut se slažem.
  • sarenicvjetic
    29
    ne kažem da je Bara glup. Slažem se sa tobom sa svime,nije meni poanta na tome.
    Meni je samo da pljujemo po svojima kad se bore za sebe,pljujemo menađere razno razne i smeta nam navodnih 30% baturine. A sada damo Barinom
    Igraču 40% za sto? Za kadetske utakmice na Euru..koje su koliko vrijedne u seniorskom nogometu?
    Evo cutuk je zabijao vise od Varele u slabijoj reprezentaciji. A kakav je ? Nikakav.
    Nadam se da kužiš sto želim reci..
  • Jurki
    15.8k
    kaj smo u poziciji odbijati svjetske talente i potencijalnu milijunsku zaradu?
    Nije bas da moremo vritnuti v svako šikarje i da talenti samo izlaze van.
    Kaj bu od njega to nitko ne zna.. al je cinjenica naseg rizika 0.
  • Droljo
    12.6k

Tak smo mogli kupiti ivanovića te gurnuti u prvu mikića i horvata. Niš ne znaš!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.