• Ludovic IX
    8.2k
    Manenici je jedino bilo bitno da dinamo ne može pravno odgovarati ako se nešto promijeni i FIFA zabrani transfer. i tu je taj odvjetnik napravio posao i dinamo se osigurao od bilo kakve tužbe Porta i sl.
  • BluePhone67
    4.7k
    Napokon u klubu, ZM kojeg volimo... Poštenje i znanje prije svega.
  • Kujtim Shalla
    4.1k
    pa i to pakazuje kakav je frajer. I da nije bez veze na funkciji koju obavlja. Nije tu da se smjesa i kurči, nego ide prvi i završava stvari. A ne pravi ugovore koji štete Dinamu dugoročno , a ide na hype i sebi pravi jeftine poene kao njegovi prethodnici. U svakom slučaju,po meni on je najveće pojacanje na duge a bogami i kratke staze
  • Izet Hajrović
    4k
    u kontekstu ovih 3 mjeseca više sam mislio na kraj sezone kada ćemo podvući crtu i vidjeti je li Belcar za otkup ili nije. Histeričnosti nakon svake utakmice će biti ako rezultat nije dobar, to je ovdje normalno, ja sam isto takav, a drugačije je kada se malo razmisli hladne glave.

Moja polazišna točka je da on jednostavno nije igrač za Dinamo i ako dokaže suprotno, odlično, moja greška. Jako mi smeta licemjerje. Svaka čast Malenici na svemu, imam odlično mišljenje o njemu i mislim da on mora ostati predsjednik Uprave bez obzira na rezultat na kraju sezone, ali glorificirati ovaj posao na način da se zakopava Marića lažnim argumentima je baš licemjerno. Ajmo ovako, Belcar je dogovoren kao transfer za 1.5 mil. jer je imao otkupnu klauzulu. Neš ti pregovoaračkih sposobnosti za platiti klauzulu. Ovo što je na kraju ispala posudba nije bio nikakav plan nego se dogodilo igrom slučaja zbog problema s liječničkim pregledom i tu je Varaždin doveden pred gotov čin i logično je da su popustili. Na kraju je ta posudba s opcijom otkupa najbolje rješenje za nas. Ako Belcar ispadne kao što većina forumaša tvrdi, odlično, idemo u otkup i svi sretni, ali ako ispadne flop kao što ja tvrdim, onda ne idemo u otkup i nismo ništa izgubili. Ali zamislite samo da nije bilo tih problema na liječničkom pregledu i da smo odmah platili 1.5 mil. za transfer, a on na kraju ispadne flop u rangu Čabraje, Štefulja i ostalih dobro nam poznatih transfer bisera, kako biste onda euforično gledali na taj posao? Onda bi po Manenici sipali drvlje i kamenje, a jučer se glorificira taj posao.

Netko je jučer rekao nešto u stilu "Da je Marić obavio ovaj posao, bio bi potpuno drugačiji narativ." Da je to istina, potvrdili su neki forumaši koji argumentiraju uspješnost ovog posla na način da zakopavaju Marića tvrdnjama da bi "sto posto" odustao na prvoj prepreci. Kakav god da je Marić bio, to jednostavno nije istina. Potkrijepit ću to s nekoliko primjera. Oliveras. Negdje sredinom 6. mjeseca počelo se pričati o njemu, pisalo se kako ide negdje u transferu vrijednom 3 mil. i što se na kraju dogodilo? Došao je tek u 8. mjesecu na posudbu s opcijom otkupa, financijski najbolje rješenje za nas. Pregovaralo se mjesec, skoro dva, to znači da je Marić odustao na prvoj prepreci, a s transfera od 3 mil. je došao na posudbu otkupa? Jednostavno nije istina da je odustao na prvoj prepreci. Ajmo dalje, Mbuku. Sjećam se da je profil na Instagramu Dinamo Split najavio slikom Mbukua mjesec dana prije nego što je došao. Znači, pregovaralo se, bilo je prepreka i došao je na kraju u nikad čudnijem transferu s čudnim klauzulama otkupa-reotkupa, ali je to bio plod pregovora i prepreka te je na kraju izvojevan povoljan posao za nas. Želim naglasiti da ovdje ne ocjenjujem kvalitetu igrača i to da nisu ispali pojačanja, nego samo objašnjavam te prepreke kod kojih bi Marić navodno sigurno odustao. I treći primjer, Cordoba. Svi znamo kakva je trakavica bila oko njegovog transfera. Sjećam se kako je kolega @Omake radio istraživanja o mutikašama koji imaju pravo na transfer Cordobe, koji su vlasnici Cordobe, karteli, svašta nešto. Sjećam se da je netko od forumaša napisao nešto kao "Zamisli da moraš biti u Marićevoj koži da pregovaraš s takvim kriminalnim miljeom." i s tim smo se većina složili, je li i to bio posao bez prepreka? Naravno da nije i naravno da Marić nije odustao na prvoj prepreci. Manenici svaka čast, pokazao je odlučnost bez obzira na to što nije iz nogometnog miljea. Isto tako vjerujem da ćemo dobiti dobrog SD-a. Isprike na podužem upisu.
  • NitkoBitan
    23.1k
    Evo i Bara hvali Manenicu.

"Kako se Dinamo nije odmah u prosincu 2024. godine odlučio za igrača, Cardoso je na kraju skoro otišao iz Zagreba. No, tada se u priču uključio član Nadzornog odbora Saša Pavličić-Bekić, koji mi je kazao da se izravno obratim predsjedniku Uprave Zvonimiru Manenici. Manenica i ja smo posao završili u pet dana! Predsjednik Uprave Dinama je sve odradio vrhunski jer bi inače Varela bio izgubljen za Dinamo."
  • FrenchMontana
    905
    Sve te priče kako je Dinamo super za mlade igrače stoje, ali ni blizu ko u vrijeme Olma… nema Dinama II/filijale u seniorskom nogometu, a to je ključno za razvoj igrača.
  • Vedraca
    98
    hahaha ja nevjerujem
  • E46
    1.2k
    hvala Bogu pa je Maric bivsi, taj je definitivno radio protiv kluba.
  • ElDorado
    2.2k
    Ovo mi smrdi na Barin naručeni članak pogotovo jer ga je radio Olivari. Malo uliza Manenici, malo uliza Dinamu i tak. Ali ide u prilog onoga što sam već napisao: Marić je dobio otkaz i zbog ovoga sasvim sigurno.
  • dumitrumitu
    1.4k
    Ne znam tko može vjerovati ovim Barinim bajkama da je Olmo nagovorio Varelu da potpiše. Kao da se Varelu išta pitalo.
  • mrgud
    312
    Na Tribini nahvalili Belcara
  • IceMan
    2.6k
    Što se tiče Belcara, moja teorija je da imaju neki prešutni dogovor da ćemo ga sigurno otkupiti u ljeti…

Sve drugo mi nekak nema smisla, pogotovo da nije “zdrav” a igra redovno u Varaždinu.
  • don
    11.1k
    brzo dođe od zvijezdaDroljo

kakvih zvijezda? Ko ga je diza u nebesa? Ljudi su poželili novom igraču dobrodošlicu i to je to. Nitko nije napisa da će bit nova zvijezda Dinama ili slično.

opasno halucinirate.
  • javolimtebejako
    2k
    kompa ti haluciniras, procitaj upis opet
  • don
    11.1k
    šta da pročitan? "brzo se dođe od zvijezda do smeća". Zna se na šta se misli pod "zvijezda". Kako bi dočeka novog igrača onda osim "dobrodošao"? Nitko ga nije uzdiza ni ništa slično, već mu poželili sriću i to je to, a već par postova san pročita di se 'spušta' Leon.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.