• Tom Hanks
    3.4k
    "Rukomet se opet vratio Hrvatskoj, i to na najbolji način. Hrvatska je igrala finale Svjetskog prvenstva, no protiv Danaca se nije moglo, ali tako ne misli iskusni Lino Červar.

Proslavljeni hrvatski izbornik komentirao je taktiku za Dance, mišljenja je da Dagur Sigurdsson to sve skupa nije do kraja dobro pripremio. Uvjeren je da se moglo opasnije zaprijetiti Dancima."

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ostali_sportovi/cervar-opleo-po-sigurdssonu-i-taktici-protiv-danaca---894947.html
  • Mali Zeus
    15.6k
    Samo Badel, uvijek Badel.
  • Tongo Doumbia
    5.5k
    Svaka čast Lini za sve do sada, pa taman da i nema pojma i da mu je sve omogućio Pipe Smajlagić, kako se uvijek špekulira (u što nikako ne vjerujem jer ni on nije odmakao dalje od Borca). Ali mislim da on trenutno nije kadar govoriti o ovakvim stvarima.

Meni je želja bila rukometni izbornik stranac, jer za razliku od nogometa, gdje stvarno imamo lijepi broj dobrih trenera i nekoliko prilično potentnih, mi u rukometu nemamo struku koja radi na iole ozbiljnijoj razini. I bio mi je pun kufer priča da nemamo ekipu, da nismo vrh, da ovo i ono. Hrvatska ima bazu od barem trideset igrača koji su nositelji u Bundesligašima, klubovima Lige prvaka, te u “najgorem slučaju” u Zagrebu ili Nexeu. I s tom bazom nije moguće da te svako prvenstvo ošamari Austrija, Brazil, Egipat zakuca s 10 razlike ili da se nemaš snage oduprijeti jednoj Mađarskoj ili Argentini. Da stvar bude gora, Danska koja je tek gradila ovu generaciju 2021. ga je ponizila s onim dvoznamenkastim brojem razlike. Zašto tada nije iskoristio famoznu 5-1?

Dagur je napravio što je nužno, prilagodio je i podredio sve našim kapacitetima. Ne možemo vući tranzicijski u leđa, okej. Ne možemo svesti igru bez ikakvih promjena obrana - napad, opet okej. Ali ono što možeš je maksimalno zategnuti obranu (a to se naziralo još od one prijateljske sa S.Makedonijom), a da pri tome ne šlepaš iz mirovine nekakvog Gojuna, Vorija ili Musu. I da u napadu napraviš barem dva šablona, bilo s igrom dva na dva s pivotom ili vanjskim šutom (kojeg smo dobili nakon par prvenstava posta). S tim da bih nadodao da smo trčali i prilično lijepu kontru ovaj turnir.

Dakle, čovjek je u par mjeseci unaprijedio par bazalnih stvari, stvari na kojima počiva naš rukomet i sve silne medalje koje imamo. A Lini hvala za sve učinjeno, ali zaista ne znam kome se više slušaju floskule poput “mi trebamo brže igrače” ili “moramo razvijati mlade da brže razmišljaju”. Te populističke izjave koje može bubati svaki profesor tjelesnog ne doprinose ničemu. Pogotovo kad sam vidio ingeniozan savjet da mali Šimić iz Bundeslige treba doći u Zagreb osjetiti ritam Lige prvaka.

Lino, neka tebe na promocijama knjiga.
  • Mali Zeus
    15.6k
    Lino, neka tebe na promocijama knjiga.Tongo Doumbia

Tak si i ja mislim, kao zna ključ kako smo trebali dobiti Dance i onda se opet vrati sam na sebe, ja sam to uveo, ja sam to smislio, ali meni je igrao taj i taj itd..

S tim da smo imali konačno i brzi centar kojeg godinama nismo imali, ako i ikada.
  • gledatelj
    692
    Japajakalo, teski egomanijak koji ni u ovom trenutko nije mogao, a da ne okrene sve na sebe i kako bi on bolje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.