• masacusec
    4.4k
    I kaj vas boli kuki kaj sanjin radi u klubu?!? Ne vidim ikakav drugi motiv sraćkanja po njemu izuzev zavisti.
  • OBIGB
    672

Kak ide ona neka pjesma, Pedro, Pedro, Pedro, Pedro Pe…
  • masacusec
    4.4k
    kćerkina omiljena stvar, btw
  • Papastrumf
    13.6k
    Mislim da vecina dinamovih navijaca nije shvatila jos uvijek demokratizaciju kluba na pravi nacin.
    Demokratizacija ne znaci to da vam vodstvo kluba mora objasnjavati ama bas svaki svoj potez. Dakle, imate demokratske izbore (nadamo se da ce sljedeci biti i puno demokraticniji sto se tice novog Statuta) na kojima odlucujete je li postojeca garnitura ispunila vasa ocekivanja ili mislite da je vrijeme za nekog drugog.
    Necija ocekivanja su iskljucivo sportska izvrsnost, nekome je bitno da je klub otvoren i povezan s navijacima, trecima je mozda bitan nekakav miks jednog i drugog. To je stvar pojedinca.
    Je li Uprava zaposlila direktora marketinga, strucnjaka za PR, strucnjaka za kontroling, voditelja sigurnosti, voditelja skladista ili koga vec, a kako bi dosla do svog nekog cilja i koliko te osobe imaju placu nije nesto sto cime bi se svi mi kao clanovi i navijaci trebali opterecivati.
    Naravno, druga je stvar ako tu postoje jasne indicije da se tu mozda radi o nekakvom izvlacenju novca iz kluba, raznoraznim rikvercima i slicno, u tom slucaju naravno da svaki clan treba reagirati.
    Sto se tice samog Sanjina, za pocetak, koliko je meni poznato, ove cifre koje se spominju nisu istina.
    S druge strane i da jesu istina, Sanjin svojim radom zasluzuje svaki cent, koliko god da zarađuje, a 18 godina radnog iskustva mi je valjda dovoljno da procjenim je li radni kolega radi ili ne.
    To sto ste vi popusili price koje su krenule od Zorana Mamica i Lesickog dovoljno govori o vama, a ne o Sanjinu.
  • masacusec
    4.4k
    Ove špekulacije o njegovoj plaći su isključivo instrument kreiran od strane protivnika Dinamovog proljeća i nostalgičara za starom, nedemokratskom vlašću u Dinamu.
    Općenito, kroz analogiju državnosti, osnovni parametri demokracije jesu mogućnost glasanja i interpelacija.
    NK Dinamo s novom upravom, izvršnim i nadzornim odborom upravo je to omogućio kroz:
    a) neposredno glasanje na izborima (2. ožujka 2024.)
    b) kroz članski dan (14. prosinca 2024.) kada si mogao „rešetati“ vlast u Dinamu.
    Ali, očito, ni to nije pojedincima dovoljno……
  • Kujtim Shalla
    3.7k
    Mene ne zanima politika , samo demokraciju želim u klubu. To smo izborili. Vjerujem izabranim a one koji se zalažu za stari način poslovanja i njih će se polako izbaciti. Ljudima u klubu vjerujem. Nije lako sve to ukomponirati. A što se tiče objava koliko tko zaradi i ovdje prenošenja ,to mi je jadno. Stvarno jadno a i nije uopće relevantno. Ako neko radi ,ako je u poslu puno radno vrijeme i ima značajnu funkciju pa onda naravno da će mu se i platiti . Pa neće živjeti od zraka . Iskreno pojma nemam ko je Sanjin , i ne zanima me. Ako je onaj na koga mislim imao je jako puno dobrih upisa ovdje na forumu. Dinamovca teški a ne uhljeb. Ajmo se mi držati tema i dobre vibre na zoni. A glasati i pokušati nešto promjeniti ako mislimo da nešto ne valja kad dodje za to vrijeme. Ugodan dan svima. Posao zove ,nadam se dobrim vijestima danas
  • deda
    34.5k
    Elementarni problem ljudi je što miješaju demokraciju i anarhiju tj. ulicu. Ulica nikad neće vladati Dinamom. Dinamom trenutno vladaju ljudi izabrani na demokratskim izborima. Oni imaju legitimitet kakav nikad ni jedna uprava od 45 nije imala. Ukoliko se neki od njih pokažu nedovoljno kapacitiranim za svoj posao bit će zamijenjeni. Također nemojmo miješati transparentnost sa potrebom ljudi da im se baš na svaku primjedbu, prigovor i kritiku daje promptni odgovor. U tom slušaju trebamo zaposliti jos 10 Sanjina, a neki i ovako prigovaraju na njegovu funkciju. Još jedna stvar. To što se nekome ne sviđa nečiji karakter ili pedigre ne znači da može osporavati vještine istog. To su dvije različite stvari.
  • blubach
    720

Slažem se s tobom apsolutno, međutim jedna stvar mi ne leži dobro, a to je da ako izabrani ljudi zbilja nisu sposobni voditi ovako velik klub kao Dinamo, a nažalost puno toga upućuje da nisu, gdje se mi vidimo sa njima za par godina? Hoće li nas srozati do te razine da ćemo biti u egalu s Hajdukom? Za ovu smjenu generacija mislim da su ovi ljudi top, ali ako se ovako nastavi...
  • Crle
    725
    Lako za ove koji tu puštaju svakakve informacije javno bez ikakve osobne savjesti i odgovornosti. Problem je što prosječni kibic jedva čeka neku takvu informaciju da može složiti neku priču koja naravno mora imati negativan smjer. I onda su konstantno pritisci za praktički banalne i izmišljenje stvari. A na kraju će doći do toga da nitko normalan i sposoban neće riskirati svoje živce i karijeru na nekoj bitnoj funkciji u klubu zbog stvorenog narativa da se treba odgovarati svakome osobno na bilo koje pitanje i konstrukciju koju je ta osoba složila. A imate primjer kako je teško naći konkretne ljude kada zavlada ludilo i masa visi nad vratom. Pa ćemo za jedini izbor imati liste sa arhitektima koji ciljaju biti što bliže izgradnji stadiona a uvrijeđeno se ne pojave kada se raspravlja o istom, a ne ljude sa koje imamo danas.

Smiješno je da se više vjeruje nekakvim insajderima, natpisima od Olivarija i Lesičkog, Blažičku, nekom Balkan Dedi (jbt), pa čak i Mamiću... Više nego ljudima ovdje koji su godinama išli protiv svega lošega, patio im je privatni život zbog nekih stvari i nemaju apsolutno nikakvu financijsku korist.

Čak i zonu ovu na kojoj pišete i koja je postala jedna platforma gdje se može konkretno i normalno komunicirati o klubu je omogućena od nekolicine ljudi o njihovom trošku. No ni to nije dovoljno. Samo da je kruha preko pogače.
  • emilperska
    7.7k
    To s plaćom su gluposti. Pogotovo što ljudi ne razlikuju bruto i neto. Uostalom ja da sam na njegovom mjestu ili nekog drugog na toj poziciji, radio bi taj posao preko svog obrta/d.o.o. i slao klubu fakture. Klub dođe isto ili manje, a čovjek primi više.

4000 EUR bruto može izać oko 2.500 neto. Ali preko obrta primiš dosta više, a klub košta jednako.

Uglavnom, ovdje se radi o poziciji koja postoji u svakom jačem klubu i boli me briga radi li se o 4,5,6 ili 7 tisuća bruto ako se posao odrađuje.

Ljudi svoje nezadovoljstvo katastrofalnom sportskom politikom ispoljavaju pitajući pizdarije oko administracije.

Tim više boli činjenica da se klub nakon demokratizacije i profesionalizacije jer su otvorene i popunjene brojne pozicije kojih nije bilo prije (tipa kontroling), sveo na tu razinu da ima najgoreg sportskog direktora u HNLu, najgori rezultat u HNL-u nakon 2005. i Lige za bedaka i da nam sportska politika ne postoji.

Opet ukazujem na to što sam pisao jučer. Može Sanjin biti veliki Dinamovac i sjajan čovjek, može Manenica bit u 15 CFO djelatnika u RH zajedno sa Skenderom, ali džabe im svima skupa to sve kad sportsku politiku vodi potkapacitirani svjetski putnik a.k.a. Dubravka Šuica o kojem ovisi 90% toga i koji će razjebat sve ono dobro napravljeno prije ožujka 2024, a pogotovo ono napravljeno poslije ožujka 2024.

Puhala su maznuli headhuntingom od jake poljske korporacije. Čovjeka gotive tamo u Poljskoj (provjereno). Ali smo ključni sektor, ključnu funkciju dali u ruke potkapacitiranom liku koji uz to očito i govori neistine.. Navodno će nas sutra usrećit crnom zviri Kangom. Tako vam je pritisak djelovao na našeg Marića. Džaba mu novci i sva podrška i rast u svim segmentima kad nije za to.

Tim više treba apelirati na ljude koji rade 12 sati dnevno u klubu da shvate o čemu se ovdje zapravo radi dok nije kasno..
  • Orc123
    9.9k
    Da je Sanjin ikakav peoblem u klubu trenurno, mi problema ne bi imali.
  • Jaro
    8.7k
    ja da sam na njegovom mjestu ili nekog drugog na toj poziciji, radio bi taj posao preko svog obrta/d.o.o. i slao klubu faktureemilperska

mislis koristio bi prikriveno zaposlenje sto nije bas legalna stvar?
  • emilperska
    7.7k

Ako radiš samo za 1 poslodavca onda je po poreznoj diskutabilno, ali ostaje na tome diskutabilno.
    Ako imaš nekad fakture i prema još nekome, onda nemaju osnove za lovljenje.

Svi nogometaši su zaposlenici preko svog obrta ili nekog d.o.o., najčešće obrta. Nijedan igrač nije direktni zaposlenik Dinama, ustvari možda ih ima par..

Iskreno sumnjam da 1 novinar ne odradi nekad neku promociju/kampanju/savjetovanje prema nekome da ne bio imao više subjekata prema kojim fakturira.

I tu pričamo za obrt. Ukoliko postoji d.o.o. porezna nema osnove za djelovanje, nema na temelju čeg. Ti si zaposlenik svog d.o.o. s kojeg ispostavljaš fakture drugom društvu. Porezi i doprinosi su plaćeni.
  • Crle
    725
    Mislim da je za obrt jedini problem ako si paušalist a imaš prihod od samo jednog klijenta.
  • Dudu9
    1.4k
    Vodeći ljudi kluba koji su vrhunski Ferrari dali klincu Mariću koji nema ni položeni vozački, da vozi i razbija skupocijeni auto nek sami daju ili dobiju otkaz jer svojim potezom nanose financijsku štetu klubu!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.