• jedan u nizu
    10.5k

odlogiraj se, pricekaj 15min i probaj ponovo
  • Mali dioničar
    16.5k
    Problem je u tome što sad mi sustav neda da se učlanim pošto “Je kupac u procesu kupovine”, a taj kupac sam ja koji je bio slučajno izašao s stranice. Zna li netko kako da to riješim? Hvala.Ijayi Atiemwen

Imao sam taj "problem" prošle godine. Sam Dekodov sustav me maknuo iz "procesa kupovine" nakon nekoliko sati. Pisao sam im, ali mi se čini da su me maknuli sami.

U sustavu s kojim radim neke druge stvari podešeno je da se 15 minuta nakon ulogiravanja poništi rezervacija ukoliko nije plaćena. Onda su se neki kupci žalili pa samo produžili na sat vremena.

Sigurno i ulaznice imaju podešenje, samo ne znam koji je vremenski period.
  • GZomanid
    688

Meni su rekli kroz mjesec dana ali probat ću ranije otići.
  • Bosna86
    11.9k
    Sutra je u Zepcu veliko učlanjenje u Dinamo… Pozivam sve iz okolice ali i one koji se vraćaju s godišnjeg da navrate… Hrana i piće su osigurani svim ljudima, dakle navijačima Dinama
  • ivanzg
    262

Veselje je kratko trajalo, nažalost trebat će nama još puno vremena da stignemo na približan broj članova koji oni imaju.
  • NitkoBitan
    21.4k
    Ne mozemo ni teoretski imat broj clanova kao i oni jer oni ne zahtjevaju OIB za clanstvo.

Bio je ovdje vec neki prijedlog kako bi se omogucilo uclanjivanje ljudima bez OIBa. Tipa da se organizira uclanjivanje u loyalty program koji omogucuje sve pogodnosti osim prava glasa.
  • Rex Ramae
    2.8k
    Oni su 10ak godina ispred nas što se toga tiče tako da se ne treba ni uspoređivati s njima a energiju trebamo usmjeriti na educiranje ljudi o članstvu i poticati na učlanjivanje.
  • criticus
    2.9k
    Oni su 10ak godina ispred nas što se toga tiče tako da se ne treba ni uspoređivati s njima a energiju trebamo usmjeriti na educiranje ljudi o članstvu i poticati na učlanjivanje.Rex Ramae

Točno to. Ja bi ove godine smatra velikim uspjehom da imamo jednog člana više nego lani. A još većim od toga da se članska prava konzumiraju i odgovornosti pokazuju.
  • Toni90d
    1.1k

Učlanjivati babe, dide, bebe bez njihovog znanja i potpisa, pa onda pase, mačke, Japance, Korejce, Skandinanvce, itd. bez OIB-a. Neka hvala.

I btw, oni se ne učlanjuju u Hajduk, nego u njihovu reketarsku udrugu, koja posuđuje Hajduku 75% od uprihodenih članarina (25% zadrže za sebe na osnovu "troškova" udruge), a Hajduk knjiži 100% od njihovih uprihodenih članarina.
    Usput priče kako se ne mogu učlaniti direktno u Hajduk, su priče za malu djecu, kako u Rijeci i Osijeku funkcionira, i oni su sportsko dioničko društvo.

Ne želim da nas uspoređuje sa mafijaškom organizacijom sa juga.
  • ivanzg
    262

Ne uspoređujem nego pišem činjenice.

S oib-om bi im se broj smanjio ali i dalje bi bili dosta brojniji, ne treba glumiti baju i reći da smo u ovom segmentu bolji i jači jer nismo i nećemo biti još dosta izgledno vrijeme.
  • barbax
    199

Samo malo, meni nije jasna ta priča sa njihovim članovima. Znači oni ne moraju dati OIB kod učlanjivanja, ali moraju platiti 20 ili koliko već €?

20 € x 120 000 članova = cca 2,5 mil. €.
    Jel moguće da je to onda neka vrsta pranja love?
    I kako je to uopće moguće? I kako provjeriti koji članovi su učlanjeni bez njihovog znanja, bez OIB-a, ili su psi i mačke? :rofl: Mislim, ne djeluje mi to legalno i normalno.
  • Toni90d
    1.1k

Jbg, država šuti, ne provodi nikakvu inspekciju, ali to me ne čudi. Ako nemaju OIB, onda upišu 8x0 i to je to. Još se na službenim stranicama hvale sa time.

Kad bi im se oduzelo sve bez OIB-a i one koji ne znaju da su članovi, imali bi možda nekih 30-35 000 ljudi više od nas. Sto nije neka velika razlika, kad se uzme u obzir da smo mi godinama bili uništavani i navijači tjerani od kluba. (Uspoređujem brojeve iz 2024.)
  • ivanzg
    262

Možda mi imamo drugačije poglede na brojke ali meni tvojih 30-35 000 ljudi razlike za klub koji je u kurcu već 20 godina nije zanemariva razlika, ajmo mi polako dizati svoje brojke iz godine u godinu i šuljati se njihovim brojkama pa se onda možemo vaditi na oib,babe,dede,turiste,pse i mačke.
  • barbax
    199

Ispričavam se, ali po meni nije nikakvo 'vađenje na babe, pse i mačke' niti je zanemariva činjenica da se bilo gdje u današnje vrijeme može učlaniti bez OIB-a, a da se pritom daje novac. OIB je i uveden i služi između ostalog da se kontrolira plaćanje poreza i pranje novca.

A onda očito postoje neki koji mogu učlanjivati maltene izmišljenu osobu, pljunuti 20€ za svaku i na taj način oprati milijun €. Zašto sve druge udruge moraju imati OIB svojih članova inače im prijeti kazneni progon i sl.? Nije mi jasno to ništa i nije mi jasno da se na to tako olako gleda. Po meni su to ozbiljne stvari.

Da ja osnujem udrugu, učlanim 1000 ljudi od kojih pola nema OIB i ne zna se tko su, na taj način recimo operem neki ukradeni novac, siguran sam da bi me brzo čekala policija na vratima.
  • jedan u nizu
    10.5k
    Oni su 10ak godina ispred nas što se toga tiče tako da se ne treba ni uspoređivati s njima a energiju trebamo usmjeriti na educiranje ljudi o članstvu i poticati na učlanjivanje.Rex Ramae

Nije bas da su 10 godina ispred nas

2014. su imali manje od 12 000 clanova
    2015. su imali oko 15 000 clanova
    2016. su imali 43 000
    2017. su imali 37 000
    2018. su imali 37 000
    2019. su imali 31 000
    2020. su imali 29 000
    2021. su imali 33 000
    2022. su imali 76 000
    2023, su presli 100k

Isto kao sa prosjekom gledatelja

14/15 - 8 020
    15/16 - 9 246
    16/17 - 9 377
    17/18 - 11 999
    18/19 - 11 798
    19/20 - 11 837
    20/21 - 3 929 (korona)
    21/22 - 12 668
    22/23 - 15 345
    23/24 - 21 232

Ispred nas su u svakom slucaju, tu nema dileme, i mi mozemo samo biti ljubomorni (a i jesmo svakako).

Samo taj narativ javnosti je da oni oduvijek pune stadione i oduvijek imaju sto iljada clanova. I godinama prije su imali zavidne brojke gledatelja i sve, ali brate mili, nisu punili stadione, niti ih je cijela Hrvatska isla gledati u Varazdinu, Gorici, Osijeku i Puli.
    Imaju enormni skok zadnje 3 godine sto se tice clanova i gledatelja, i to je najvise povezano s tim da su namirisali titulu, jer su 21/22 bili drugi u HNLu prvi put nakon 11/12.
    Oni deset godina nisu bili na drugom mjestu domaceg prvenstva i prvi put kada su dosli na tu poziciju im je sve pocelo rasti.
    Vratio se razmetni sin, mesija i bog baluna, Livaja, i euforija je pocela rasti.
    Istovremeno su odjednom novinari poceli pricati o tom famoznom Hajduku jer su i oni sami sutili 10 godina jer su bili kriminalno losi. Cim su oni poceli govoriti da je to njihova godina, pocelo je medijsko svrsavanje jer su namirisali klikove u tome.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.