• znajdatevolimja
    190
    Drage kolege s foruma, imam kratko, ali čestim posjetiocima ovog topica, vrlo vjerojatno drago pitanje.

Krećem s igranjem football managera prvi put, igrao sam ga prije par godina i ta epizoda nije dugo trajala, stoga, pitam vas, koji su vaši savjeti? Pritom ne mislim samo na taktiku, čak na nju najmanje mislim jer bih volio sam nekako dokučiti što je dobro, a što ne u tom nekom taktičom pogledu, već mislim na cjelokupno igranje igrice

Unaprijed hvala svima na odgovorima!

Također, sve najbolje vama i vašim obiteljima!
  • Smotanihaker
    779
    A svi mi dugogodišnji igrači imamo neke svoje trikove.
    Pošto je sada lagano namjestiti prekide, imaš foru da na prvoj ostaviš jednog igrača koji ti je najjači u skoku a ostale makneš na drugu. Dosta golova možeš zabiti tako.
    Skauting ti je jako bitan, posebno slabije Južno Američke države jer su Brazil i Argentina jako skupi.
    Pošalješ dva - tri skauta da ti samo traže wunderkide.
  • nkdz
    935

Mozda prvi ali dosta bitan savjet je da kreneš s nekim klubom koji je u svojoj ligi nešto jaci dok ne pohvatas konce.
    Jer ak uzmeš neki slabiji klub iz recimo engleskog league one pa ti bude tesko i budes lose stajao na tablici pa da te to kao novog igraca ne izdeprimira i ne odustaneš od igrice.
    Probaj mozda krenuti bas s dinamom ili tipa u španjolskoj atletico ili mozda neki klub s lovom i na razini gdje mozda vec poznajes igrace pa da ti bude lakse savladati i scouting tek toliko da malo pohvatas konce igre pa se lako prebacis na neki manji i izazovniji klub.
  • znajdatevolimja
    190

Hvala vam obojici. Na koje kategorije igre bih se trebao više fokusirati, a na koje manje na početku?
  • BBBaranja
    2.7k

Dinamo je idealan izbor za tebe..
  • znajdatevolimja
    190

Prvo pojačanja iz druge francuske, pa ćemo za dalje lako...to je bar uhodan proces
  • BBBaranja
    2.7k

Naravno prije nego krenes igrati skini update sa najnovijim transferima.
  • nkdz
    935

Kad startas igru pogledaj si svoj "staff" tj.kakvi su ti treneri (fitness, attacking treneri, defence treneri, treneri golmana) i pogledaj da imas sva mjesta iskorištena za scoute što ti je jako bitno, a ko nemaš zaposli scoute.
    Kad tražiš scoute stavi si u filter tražilice cim veci judging player ability, judging player potential i adaptibility.
    Te tri karakteristike su ti najbitnije za scoute.

Uz to si odmah slozi neku taktiku kako bi volio igrati i pogledaj dal imas uopce igrace da izvedes takvu taktiku.
    Slozi par prijateljskih za pripreme pred pocetak sezone.

Kad ides scoutati igrace u scout centru si stavi da ti prikazuje samo igrace: interested i uz tu rijec imas odmah kotacic pa kliknes na doubtful.
    Tako ce ti prikazivati samo igrace za koje postoji šansa da ih nagovoris da dođu u tvoj klub ukoliko ti buđet to dozvoljava.
    Prvi transfer rok neces imat bas nesto ekstra love u vecini klubova.
    Svakog igraca mozes dodatno scoutat da ti prikaze sve njegove karakteristike ali onda moras jednog scouta poslat da ga gleda.

Osobno mi se neda zadavat treninge ili voditi press konferencije pa sam to stavio da mi vodi moj pomocni trener.

Edit: ovo gore što je kolega napisao update transfera je definitivno po meni dobro napraviti.
    Imas npr. fmscout stranicu pa pod data update imas
  • Smotanihaker
    779
    A prvo ti je uvijek da popuniš svoj staff. I gledaj da svakih par mjeseci pogledaš da li možeš tražiti još trenera i skauta, i naravno da stalno ulažeš u traning and youth facilitis.
  • Dzoni
    891

Meni su iz Čilea igrači bili cheat code. Kada god dovedem nekog klinca od tamo proda se za masne pare
  • Smotanihaker
    779
    Da, Ekvador, Bolivija, Kolumbija... Većinom iz tih zemalja možeš dovesti jako dobre jeftine mlada igrače. Ja sam iz Bolivije u Dinamo doveo jednog sa budućim potencijalom od 198.
  • Eduardo
    21.8k
    Jesam jedini kojemu je najzabavniji dio FM-a bio napucati igru grafički da to sve izgleda top, odraditi transfer period i potpuno izgubiti interes nakon toga?
  • OsamŠest
    3.8k
    Ma samo FM12..

Luis Guilherme na gol (vratarski Messi kroz par sezona), Xulu na stopera za 150k eura, Romario na desnog beka, u napadu Yaya Sanogo (malo jača investicija, ali vrati se), Komorski iz Lokse na free..
    Kad na to dodaš naše - Vrsaljko (sa Romariom najbolji tandem na igrici), Vida, Ibanez, Badelj, Sammir, Kovačić, Tomečak..

Kome se da razvijati Ivančić, Krama, Šimunović, Ademi, Pavičić, Šitum, Špehar..

Kroz koju sezonu ozbiljno konkurentna ekipa Lige prvaka :grin:
  • don
    8.5k
    baš to, kada krene liga par utakmica imam interes i posli toga ništa
  • brile86
    66

Ja bi ti svakako preporučio ukoliko te FM više zainteresira da uđeš na grupe po Facebooku gdje stvarno možeš dobit neke dobre ideje za klubove i za neke izazove. Svakako bi ti preporučio balkansku grupu FM Doktori gdje ima dosta zanimljivih objava i ponešto fanatika koji postaju oko ove igrice i čine grupu dosta zanimljivom. :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.