• Carrasco
    4.4k
    Ako uzmemo u obzir broj osvojenih bodova u HNL-u ove godine i činjenicu da Dinamo praktički živi od transfera mladih igrača ovo je baš tragična statistika. 20241212-164804.jpg
  • Ijayi Atiemwen
    1.5k
    IMG-1417.jpg
    Psg protiv Juventusa prije dvije godine, sankcije 0 :monkey:
  • Dzoni
    840

Generalno, sve ispod 10-12% minuta je tragedija za hrvatski sport.
    HNL mora biti razvojna liga, a ne kopija ciparske lige.
  • Bosskovitz
    13k

Znam da su oni znali placati kazne po 100.000€ zbog baklji i prolaza, ne znam za koje tekme. Volio bih kad bi bilo moguće, a to bi njemački klubovi mogli inicirati, da se pokrene inicijativa prema UEFA-i s ciljem pametnije regulacije pirotehnike.

Ne vidim nikakav razlog za kaznjavanje kluba zbog pirotehnike ako ona nije ubacena u teren ili zbog nje prekinuta utakmica. Kao kaj je u Bundesligi moguce definirati tribinu kao navijacku tribinu koja je stajanje (pa nema problema ni s tim jebenim prolazima), tako bi se trebalo moci definirati i za UEFA-ina natjecanja navijacku tribinu s posebnom regulativom. Samo standardiziras ono kaj svi vec znamo: ako neces blizu baklji, ako ne zelis stajati i navijati, ne ides na navijacku tribinu i za sve ima mjesta. Zaista mi to djeluje kao razumno, logicno i odraslu razmisljanje u kojem nitko ne gubi, svi su na dobitku.
  • GaijiZG
    1.9k

Zaista mi to djeluje kao razumno, logicno i odraslu razmisljanje u kojem nitko ne gubi, svi su na dobitku.

Tražiš logiku i razum iza pravilnika, bez da shvaćaš motivaciju. Cilj je feminizacija i sterilizacija navijačkih tribina, jer su jedno od posljednih javnih okupljanja gdje testosteron nije u minusu.
  • The Undertaker
    6.1k
    Tko je u tom slučaju kriv (kazneno, prekršajno, odšteta, itd...) ako netko nastrada na tribini zbog baklje? Samo počinitelj ili i klub i/ili UEFA i/ili država kao organizatori i zaduženi za red na javnom skupu? Što kaže EU/HR pravo u tom slučaju i kako to riješiti?
  • Bosskovitz
    13k

Joj daj ajde. Cilj je sto veca zarada i pretvaranje navijaca - koji su po svojoj prirodi buntovni i kriticni - u poslusne konzumente kao u SAD-u, Španjolskoj, Engleskoj… ali s druge strane, postoje ti Nijemci koji razumiju “dušu” nogometa i pokazuju da nogometna kultura i navijaštvo mogu koegzistirati kad se nogometni navijači odreknu manjeg dijela svoje filozofije, a nogometna elita manjeg dijela svog profita.

Zato velim - može se. Njemačka je primjer da se može i da to odlično funkcionira. Samo se treba htjeti.
  • Bosskovitz
    13k
    Tko je u tom slučaju kriv (kazneno, prekršajno, odšteta, itd...) ako netko nastrada na tribini zbog baklje? Samo počinitelj ili i klub i/ili UEFA i/ili država kao organizatori i zaduženi za red na javnom skupu? Što kaže EU/HR pravo u tom slučaju i kako to riješiti?The Undertaker

Nista se tu ne mijenja, odgovorne su iste osobe koje su odgovorne i danas, baklje i dalje mogu biti ilegalne prema zakonima, samo UEFA ne bi kaznjavala za njih dok god ne prekidaju utakmice. Kao recimo trava - ilegalno je prema zakonima, ali UEFA ne kažnjava za jointe na tribinama.
  • The Undertaker
    6.1k
    Ok, to mi se čini razumnim.
  • din
    498
    u subotu prvo kranjca i onda arena prljavci :strong:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.