• Peškaman
    5.4k
    Netko je napisao da ovi valjda nisu dinamo , misleći na zajeca i marica.. ne, dečki, vi niste dinamo. Ako t
    Će neki otići odavde, sa tribina, prestati pratiti dinamo nakon što budemo drugi, treći ili ne igramo Europu, onda možda i bolje.
    Ludovic IX

Nitko nije napisao da se Dinamo neće pratiti ako budu drugi,treći,ispadnu iz prve lige,ne igraju Europu.
    Ako netko kritizira dio uprave,u ovom slučaju potpuno opravdano sportski sektor,ne znači da neće dolaziti na utakmice i pratiti Dinamo već da neki ljudi nisu dovoljno sposobni za klub kao što je Dinamo.
    Ako su ostali sektori kao što je marketing,financije udvostručili/poboljšali svoje djelovanje, znači da su sposobni i takvim ljudima treba stisnuti ruku i nastaviti suradnju .
    Ako je istina da je Zajec zajedno s Marićem krojio sportsku politiku u tekućem vremenskom roku, objasniti Zajecu da jednostavno nije više za taj dio posla nego da nastavi s obnašanjem funkcije predsjednika i da ne sudjeluje većim dijelom u donošenju sportskih pitanja na tom nivou nego da se to prepusti ljudima koji su mlađi,kvalificiraniji.
  • Pacho
    80
    Za ove koje ne brine rezultat, jer sad imamo klub kakav zelimo - mozda ne bi bilo lose da se smisli i neki slogan. Mozda "Rezultat je trend, ideal je vječan"?

Kao da ne mozemo imati klub kakav zelimo i istovremeno ocekivati da sportski sektor isporuci ono sto se postiglo u 18 od 19 zadnjih sezona.
  • NitkoBitan
    20.6k
    U sezonama u kojima su Osijek, Hajduk i Rijeka bili raspadnuti do temelja. Rijeka i Osijek bez stranog kapitala, Hajduk pred bankrotom.

Cisto da se shvati neki kontekst. I uz to je Mamic trebao surovat sa sucima.
  • GaijiZG
    2k

Je, zajebalo se i što sad? Ajmo ih maknuti sve nakon manje od godinu dana i vratiti mamica možda.

Koliko otrovan i pokvaren moraš bit da bilo kakvi kritiku trenutne garniture izjednačavaš sa zazivanjem Mamića. Baš ono providno. Znači zapravo želis reci da je samo došlo do promjene režima, a modus operandi se nastavlja po starom? Ljudi postavljaju pitanja, a ti odma osuđuješ ljude da su mamicevci. Baš ono udbaške metode lol. Branio sam Marića do danas. I danas smo po meni dobro odigrali, i nismo imali sreće. Ali kada se primiš posla, ponekad moraju past glave i ako nisi direktni krivac. Il Marić il Bjelica moraju biti bivši, uz Ademija i Ristovskog koji spletkare protiv našeg navrjednijeg obrambenog igrača.
  • San Lorenzo
    17.7k

Mamića odavno nema i generalno nekužim potrebu da se prebacuje rasprava u njegovom smjeru.
  • GaijiZG
    2k

Nego što klub predstavlja?

Hrvatski nacionalizam i vjeru u Boga, doduše njemu to ne predstavlja.
  • NitkoBitan
    20.6k
    Pa ljudi spominju niz titula i standarde, nek se zna kontekst price.
  • ZrnTSCHeZ
    512
    Nije to dobar narativ:

Demokratični smo, ali ako kritiziraš "našu" upravu onda nema druge nego da si prikriveni mamićevac koji time izlazi iz ormara.

Not good
  • ElDorado
    717
    Najgore što se radi je trpati sve u isti koš. Ajmo racionalno:
    - bivši trener je ljetos zazivao krila i rakete. SD je ispunio želje i dovodio krila ali očito nisu rakete
    - bilo je jasno da nam je potreban vrhunski stoper. SD je doveo Mmaee kao kapitalxa sa najvećom plaćom i zagarantiranim mjestom u 11. Pokazalo se očajna procjena i totalni flop. Galesic je bio preskup.
    - bilo je jasno da nam fali 6ca i čak je prvo pojacanje trebao biti Gnezda koji se izjalovio i u naredna dva mjeseca nula bodova. Zadnji pokusaj bio je brazilac iz Qarabaga ali su ovi trazili 5 milja
    - lijevi bek je od pocetka iskazivan kao pod obvezno. Na kraju je doveden razvojni igrac koji nije ni blizu 11.
    - prodajom Brodića bilo je jasno da nam je potreban još jedan napadač. O tome poslije niti riječi

Znači:
    - problem su bili novci kojih očito ili nije bilo ili se nije htjelo ići u rizike
    - problem je krivih procjena SDa oko kvalitete dovedenih igraca
    - problem je sto za određene pozicije nisu niti dovedena pojačanja
    - problem je što je precijenjena kvaliteta tj mogucnosti postojećeg kadra.

Pored toga isti SD sudjelovao je i u prethodnom prijelaznom roku koji se pokazao katastrofalnim.
    Nemam nista protiv lika ali on ocito nije dorastao ambicijama naseg Dinama niti ima dovoljno stručnosti.
    Optuživati ljude koji vode klub u poslovnom i financijskom smislu za greske SDa je potpuno neprimjereno.
  • Crni86
    6.4k
    problem su bili novci kojih očito ili nije bilo ili se nije htjelo ići u rizikeElDorado

Da je toliki problem novaca, uvjeren sam da se mogao bar jedan igrac dogovoriti na posudbu plus obvezni otkup. Pa eto ne bi trebao odmah imat milijune. Samo jbga za to moras bit dobro povezan i moras znat to ispregovarat. Uvjeren sam da se na taj nacin mogo dogovorit bar eto lijevi bek, a mozda i koje desno krilo.

Covjek je predstavio i jako lijep plan na ljeto. Na papiru to je sve izgledalo fenomenalno, ali od tog plana nije ostvario apsolutno nista.

Jos se poziva da je to za trajni ban :lol: zivjelo jednoumlje
  • ElDorado
    717
    Očito su mnogi ljudi željeli da Marić bude nešto što on objektivno ocito ne može biti.
  • Dudu9
    1.2k
    Htjeli smo promjene, izabrali smo Zajeca i ekipu smatrali smo da će se postavljati stručne osobe na odgovarajuća mjesta, i u većini uprave itd došli su visoko kvalificirane osobe ali u najvažnijem dijelu sportskom sektoru, dali su posao SD čovjeku koji nije radio taj posao, samo zato jer zna 6 jezika i ima dobru priču dali smo najvažniji posao u klubu, jednostavno nije mi jasan taj potez ili je Zajec mislio preko njega upravljati transfer politikom, ko god je radio na ovome treba dobit otkaz makar to bio i Zajec niko nije sveta krava, ima i drugih dobrih kvalitetnih ljudi koji mogu raditi taj posao
  • The Undertaker
    6.2k
    Kao prvo, svima u klubu puna podrška da nađu način da klub izađe iz krize. Nema ih smisla razapinjati kad i oni vide da igra i rezultat ne valjaju. Kritizirati ćemo kad bude dobro. Ne treba raditi panične poteze da bi se podilazilo histeričnoj masi ali se samo nadam da je detektiran uzrok svega ovoga. To nisu ozljede. Igrali smo loše i prije. Ne možemo očekivati da se Hajduk raspadne svake godine.

Ne vjerujem da će se bilo koga mijenjati prije kraja sezone.
    Međutim, ako se izgubi prvenstvo onda čitav sportski sektor (Marić, Bjelica) mora ponuditi ili dobiti ostavke. Zajecu također treba biti oduzeto bavljenje sportskom politikom. To je valjda svima jasno.
  • OBIGB
    616

Ovo je već ludilo. Kakav SŠ. Lika se proziva za nešto s čime nema veze. Al bitno da se napiše “prema insinuacijama”. Opet se vraćamo na neki od mojih ne tako čestih postova kad sam napisao da takvo korištenje terminolgije poput “priča se”, “to se zna”, “neko je reko”, “čuli smo”, “ljudi su rekli” itd. služi kao pogonsko gorivo za stvaranje slike koja ne odgovara čnjenicama, ali uz odredjeni broj broj ponavljanja postaje istina. SŠ je na tapeti od ulaska u klub, na intenzivnijem nivou, prije ga se znao dotaknut pandur i slični štakori, sa standanrdnim parolama “crvenog” kataktera.

Da se razumijemo, osobno smatram da SŠ ima kikseva zadnjih par mjeseci (prvenstveno mislim na tu njegovu pr struku kojomnse diči) kao npr. što je ikada kao osoba iz kluba išao pisat/odgovarat ovdje. Nit je ovo nekakav službeni kanal komunikacije, nit je iz taktičkih razloga to bio dobar potez ( ja to tako gledam). Unatoč tome, ne pada mi na pamet povezivat njega sa sportskim rezultatom kako pozitivnim tako i negativnim, no izlaganje u prvi plan kroz neke druge segmente i odredjeni “pr” potezi jsu doveli do povezivanja sa sportskim rezultatom, pa tako je i on na tapeti. To je kao na volej došlo odredjenim ljudima upitnog IQa kojeg mjesecima drve po bespućima interneta da je SŠ nekakav problem. Vjerujem da je SŠu ovo dobra škola, a svima nama pokazatelj da emocija lako nadvlada racio kada stvari krenu nizbrodo.

Što se tiče SDa i Zajeca, stvari su vrlo jednostavne. Zajeca stavit u okvire statuta kao predsjednika kluba, i to tako postavit za sva vremena, neovisno o imenu i orezimenu. Vjerujem da Zajec tu nije imo puno upliva ubsportsku politiku, možda se varam, al npr to je jedan od kikseva SŠa, što je dozvolio da se takav narativ stvori u javnosti- ako Zajec nema upliva u odluke.

Uprava mora razmislit o SDu, a gdje je dosta forumaša detektiralo neke probleme dosta dobro iz sportskog aspekta, i vidjet kako će dalje s njim i dal to ima smisla i do kada. Da je dobro nije dobro. Da sam za smjenu uprave ili napad na njih, nisam , nisam i nisam. Pa nek i to ostane zapisano.
  • Brusa
    1.8k
    Vjerujem da Zajec tu nije imo puno upliva ubsportsku politiku, možda se varam, al npr to je jedan od kikseva SŠa, što je dozvolio da se takav narativ stvori u javnosti- ako Zajec nema upliva u odluke.OBIGB

Nemoj...doslovno je Zajec sam nekoliko puta rekao da o sportskoj politici odlučuju on i SD...
    Više puta su tu na forumu citirane njegove izjave
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.