• jedan u nizu
    10k
    Cak su i poimenice naveli tko stoji iza svega toga i cija je to promocija i populisticki bodovi.

Pazi, oni bi stadion, jer drugi klubovi nebi gdje imali igrati utakmice dok se gradi stadion u Kranjcevicevoj i time je nanesena ogromna steta zagrebackom sportu.

Ovo ce biti jedna od udarnih tema za nadolazece lokalne izbore od strane Lovrica.
  • Mandelinho
    437

Na stranu sve, što bi falilo da se izgradi taj kompleks ako već postoji građevinska dozvola i ako je cijena izgradnje takva kakva je? Sigurno nije na odmet.
  • Kwedi
    3.9k
    Svi korisnici Kranjčevićeve (Lokomotiva i povremeni padobranci tipa Rudeš, Dragovoljac i sl) nisu zakupnici stadiona kao 99% gradskih klubova. U prijevodu, Dinamo ima zakup Maksimira, Trnje ima zakup svog stadiona, Dragonožec svog igrališta... Svi ti objekti su na zemlji u vlasništvu Grada. Kranjčevićeva je bila u zakupu od NK Zagreba do negdje 2014, 2015 i kako nisu brinuli o stadionu nije im produžen ugovor. Zakupi su po pet godina i redovno se produžuju ako se uredno vodi računa o objektu te nitko od zagrebačkih klubova nema problema.

Kranjčevićevu koriste svi kroz program javnih potreba odnosno satnicu badava dok gore spomenuti klubovi (Dinamo, Jarun, Trnje, Dragonožec... dakle skoro svi) imaju zakup koji podrazumijeva tekuće i investicijsko održavanje. Niti jedan zagrebački klub nije ugovorno vezan za nju kao objekt odnosno ugovor o zakupu.

Naglasak kad se kaže zakup - niti jedan klub u Zagrebu ne plaća taj zakup, odnosno nema najamnine ili rente već su ugovori definirani na način da samo troškove objekta podmiruju, održavaju ili zdravo seljački plaćaju režije, ak treba kaj zaštemati i zagletati no i ne najamninu.

Čisto da se stekne dojam odnosno razjasne stvari "ovo je naše i fajront".
  • jedan u nizu
    10k
    Na stranu sve, što bi falilo da se izgradi taj kompleks ako već postoji građevinska dozvola i ako je cijena izgradnje takva kakva je? Sigurno nije na odmet.Mandelinho

Najcesci argument koji se ovdje moze naci, kako nam Kranjca ne treba, jest da taj stadion ne treba nikome, niti Rudesu, niti Lokomotivi - nikome.
    Kako bi onda jos jedan stadion doprinjeo icemu osim sisanja love? Da jene Sesvete igraju na stadionu od 10k mjesta?
    Ako ikada budu igrali u HNLu, imat ce Kranjcu.
    Ne trebaju nam dva stadiona od 10k.

Ovaj gradski nam treba, jer ce koristiti vise klubova i jer se moze koristiti i za nesto osim nogometa.
    Taj drugi nebi sluzio nicemu osim da Sesvete igraju tamo pred praznim tribinama.
  • NitkoBitan
    20.6k
    što bi falilo da se izgradi taj kompleks ako već postoji građevinska dozvola i ako je cijena izgradnje takva kakva je?Mandelinho

Kako se zna cijena izgradnje ako nije dosla niti jedna ponuda izvodaca radova? Ne zna se niti cijena izgradnje Kranjce iako postoji neke preliminarne procjene.

Cifra od 10 milijuna eura iz 2017. za stadion od 8 tisuca mjesta je smijesna i za to razdoblje, a rast troskova za 20% u 7 godina je jos nerealnije uzimajuci u obzir inflaciju u gradevinskom sektoru. Te brojke doticni iz Sesveta spominju.

Ovo kaj gospoda iz Sesveta misli da ce kostat 12-15 milijuna eura zapravo bi kostalo 40tak. Ja i za Kranjcu mislim da na kraju nece proc ispod 55-60.
  • Mandelinho
    437

Pa dobro, ako barataju brojkama da obmame javnost radi političkih poena to je druga stvar. Nisam ekspert za građevinu i ne znam što bi koliko koštalo u izgradnji stadiona, samo sam mišljenja da stadioni ili stadiončići poput Bonifike u Kopru, SHV u Dugopolju nisu na odmet ako se mogu izgraditi za pristojnu cijenu.
  • miro
    4.9k
    Ne priznajem ovaj dopis ako se nisu potpisali Lovrić, Medić i Stojan...ok, ajde Stojan nek stavi križić
  • Mathiasovi Chageri
    3.3k
    Zašto naši klubovi misle da je od sportskog i nacionalnog interesa da postoji stadion na kojem bi oni igrali prvu ligu? Umjesto da se toliko gorljivo bore za jedan ili drugi stadion bilo bi im pametnije da su samo promil te volje i želje svih ovih godina potrošili na privlačenje svoje lokalne zajednice klubu, izgradnju svoje infrastrukture i sportske rezultate.

Građane Zagreba koji ne žive u njihovim kvartovima živo zaboli gdje će igrati Sesvete, Jarun, Dubrava, Kustošija, Trnje, Hrvatski Dragovoljac prvu ligu. Ako svi ti spomenuti klubovi nisu bili u stanju zadnjih 20 godina privući investitore i sponzore, privući ljude na tribine, stvoriti nekakvu navijačku bazu, nadograditi ili izgraditi svoju infrastrukturu i pokazati nekakvu vrstu sportske ambicije, zašto bi to trebalo zanimati gradonačelnika ili građane Zagreba?

Nemate uvjete za prvu ligu ako sruše Kranjču? Poslušajte ovaj fenomenalan i revolucionaran savjet: nemojte ju igrati. Ionako vas nitko u Kranjči neće gledati jer nemate niti jednog navijača, ne privlačite nikakav interes za vaš klub i totalno ste nebitni.

Zašto bi mene doticalo išta iz ovog pamfleta Sesveta? Šteta zagrebačkom nogometu nije napravljena jer se zanemarivala gradnja stadiona u Sesvetama, štetu zagrebačkom noogmetu su napravili čelnici upravo tih klubova koji su dobro živjeli na temelju novca od grada i članarina klinaca, krkala se janjetina i vozili su se auti, a sad jadni plaču o promociji grada Zagreba i žrtvi koju ti "jadnici" prolaze kako bi djeca trenirala u humanim uvjetima? Da, veliku promociju grada Zagreba je imala utakmica Dubrave i Trnja u Sigetu prije dva tjedna, svi mediji su se raspisali o ambijentu na katastrofalnom travnjaku, spektakularnoj atmosferi koju su napavili navijači jedne i druge momčadi pred 50 ljudi i fenomenalnom nogometu koji je svoj vrhunac imao u jedinom golu iz penala u 90., a Max Sportu se već sad nude milijunske cifre za TV prava.
  • Infinity
    16.9k
    HNS ima stvarno niske infrastrukturne standarde i klubovi koji ih ne mogu ispuniti ne trebaju igrati odgovarajuci rang.

Sesvete imaju uvjete za ligu koju igraju, a ako zele imati bolje onda malo po malo sami sebi to mogu priustiti.

Lokomotiva na Kranjci? Meni nije jasno da klub koji je stvarno zaradio dosta novaca i uredno posluje do sad nije napravio svoj stadion. Ulozili su svoj novac u sminkanje Kranjceviceve. Sumnjam da bi im grad stajao na putu da su na Kajzerici odlucili dignuti stadion s 3000 mjesta. Tribina s nekih 7-8 redova pod krovom sigurno ne kosta puno, a sve sto trebas mozes tu smjestiti: vip, novinare, svlacionice... Imao bi oko 1000 sjedecih mjesta i to je za potrebe Lokomotive sasvim dovoljno. Dalje. Preko puta tribina s deset redova bez ikakvog sadrzaja i krova, poput istoka na Rujevici je nesto sto i nizeligasi mogu platiti. Ako je potrebno, pet redova iza jednog gola za goste i imas stadion. Svi sanjaju neke arene, ali ovako nesto da klubovi poput Lokomotive imaju bi bilo top i za te klubove i za samu ligu.

Da ne bude da serem samo po drugima. Dinamo ako sam ne moze napraviti stadion onda ga ne treba ni imati. Kredit je nesto za sto su u klubu sigurno culi. Gradnja po fazama je nesto cega se svi plase zbog proslosti, ali ja uopce ne bih bjezao od toga. Sad bih potpisao da na Maksimiru do 2030. imamo dvije nove tribine. Potrebno je napraviti plan i drzati ga se. Gradnja novog sjevera i dogradnja zapada nisu stvorili rugobu zbog fazne gradnje, nego zato sto se islo u dogradnju starog stadiona. Da se nije zadrzao stari zapad i da su se napravili novi zapad i novi sjever sad bi vjerojatno pricali o zadrzavanju te dvije tribine. Mozda bi to u konacnici licilo na St James park, ali sumnjam da bi se neki zalili. Rusenje cijelog zapada bi vjerojatno dovelo do toga da na sjeverozapadu nemamo zgradu, nego bi imali spojene tribine.

Da se vratim opet na ove male. Stadion u Sinju mi se uvijek svidjao. Imaju kapacitet i za prvi rang, a imaju jako puno prostora za dogradnju u slucaju potrebe. Ukoliko mali klubovi imaju visoke ambicije, ja pri gradnji uopce ne bih bjezao od toga da pravim stadion s dvije ili tri tribine, jer ce ostaviti prostor za prosirenje, pogotovo ako klub napreduje kroz rangove. Gradnja i prvi plan u Brodu mi se svidja, iako se tu odmah planiraju sve cetiri tribine. Dobit ce prvoligaski stadion s vec isplaniranim prosirenjem u slucaju potrebe.

Svi sanjaju arene i stadione koje realno ne trebaju i ne zasluzuju, ali skoro nitko ne poduzima nista, nego se moljaka i place okolo. I opet se ne place za nekim prvim korakom, nego se zicaju stadioncine. Kome?
  • Bosskovitz
    13.1k
    Sesvete ove sezone prosječno imaju 263 gledatelja na svojim utakmicama, odnosno 30 puta manje od famoznih 8.000 mjesta koliko bi primao taj neki novi stadion. Pandan tome bio da Dinamo traži stadion od 350.000 mjesta. To dovoljno govori o koliko suludim "planovima" se ovdje radi.

Sve je to politika, jako dobro svi mi znamo koja ekipa je gurala stadion u Sesvetama i koja će vrlo očito jahati po toj temi u predizbornoj kampanji za lokalne izbore.
  • Infinity
    16.9k
    famoznih 8.000Bosskovitz

Nisu oni planirali 8000, nego 7000. Placu okolo, a planirali su stadion na kojem Dinamo svakako ne bi mogao igrati Ligu prvaka.
  • Bosskovitz
    13.1k

Onda imaju 27 puta manje gledatelja od planiranog kapaciteta, a tih 1.000 razlike samo pokazuje koliko su neinteligentni uz to što su megalomani jer stadion od 8.000 mjesta se u nekoj priči i mogao opravdati umjesto Kranjče, ali stadion od 7.000 je potpuni nonsens.
  • Dudu9
    1.2k
    Stadion u Dugopolju je ideala za većinu prvoligaša 2 tribine natkrivene
  • Droljo
    9.7k
    Netko je spomenuo da si ti manji klubovi naprave jednu tribinu kao belupo i slažem se. Ali obavezno kroz nekakav projekt da se može nadograditi dalje koliko bude trebalo. A ne da se, eventualno, to mora rušiti kad bi se išlo graditi opet...
  • NitkoBitan
    20.6k
    Netko je spomenuo da si ti manji klubovi naprave jednu tribinu kao belupo i slažem se. Ali obavezno kroz nekakav projekt da se može nadograditi dalje koliko bude trebalo.Droljo

Ja sam zagovornik toga. Minimalan kapacitet koji bi zadovoljio uvjete za igranje prve lige, to je ujedno i najjeftinija solucija.

Kaj se tice daljnje nadogradnje pa nitko tim klubovima ne brani da naknadno izgradi jos jednu tribinu bilo s druge strane terena bilo iza jednog gola, cisto sumnjam da ti za to treba projekt godinama unaprijed, to se u hodu rijesi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.