• Calello5
    82
    Mislim da FD trenutno u Hr okvirima nije financijski toliko moćan da može dovoditi gotove igrače. Po dosadašnjoj praksi ni stranci izuzev okolnih zemalja nisu opcija. Tako da treba biti svjestan da razvoj igrača donosi i pogreške kao u prošloj utakmici. Naravno, ima tu i pokoji igrač koji kvalitetom ne zadovoljava apetite CL.
    Volio bi da se i nastavi u tom razvojnom smjeru. Recimo, Aurelia će biti li-la za ostanak, a tamo igra jedan mladić po imenu Romeo Sušac, strašan potencijal. Ista je stvar u još nekim manjim sredinama poput Vrgorca, Bjelovara i sl. gdje treba dobro skautirati i reagirati prije drugih. Naravno, Bosna, Slovenija uvijek imaju zanimljivih igrača.
  • plav5
    34
    daa...time da bi sutra bio onda spektakl nad spektaklima i onda bi bilo sve moguce...ovako ce biti pomalo otužna atmosfera..al treba zapet i odigrati šro bolje zbog renomea..
  • Crni86
    6.5k
    Napokon prava predstava Piplice i onda ostatak momcadi podbaci. Glupe greske kod prvog i drugog gola. Kaj je sa Gudom? Da li je ozlijeden? Imam osjecaj da igra jako malo i da se vise gura malog Copa. Moje misljenje je da je Nikola Gudasic nas najbolji igrac u ovoj godini i oko njega se mora ova ekipa dalje gradit. Tiho nas kamen temeljac i izvor iskustva te ceki srce ove momcadi.

Ostatak ekipe nazalost nije ta razina. Imat cemo jako velikih problema kada se tiho odluci umirovit. Po meni muzar i kao rotacijski igrac je jako ruban za ovu ekipu. Prgomet prema naprijed nije apsolutno nista donio, Pasaricek je bio korisniji ali su mu odluke s loptom uvijek bile pogresne. Uz sve to fizicki ne djelujemo vise tako superiorno kao prije godinu, godinu i pol.

Steta, nije ova skupina bila neprolazna. Moglo se ovdje uz navijace izborit prolazak.
  • nkdz
    933
    Teško mi možemo parirati financijski jer dinamo ovisi od sponzora, a i vrlo velikim dijelom od nas samih članova kluba i prodanih ulaznica, članskih, prodaje mercha (kojeg bas i nema pretjerano puno) i od plavog prijatelja, a gledanost nam pada.
    Dvojka je nama puno bolja dvorana od cibone za prvenstvo jer je cibona jednostavno prevelika i razvodni se bilo kakva atmosfera ako gledamo prvenstvene tekme koje nisu doigravanje ili s nekim vecim protivnikom i samim time dosta navijaca koji možda nisu toliko "hardcore" zagriženi ko nas dosta ovdje drugi puta ne dođe.
    Samim time nam je buđet ogranicen i ne možemo zadržati neke igrace ili dovest možda razinu više nego što kod nekih imamo.
    Ali i dalje smatram da je naša škola apsolutno dobar smjer jer kad vidimo da je jedna super ambiciozna Rijeka složila ekipu od dosta reprezentativaca okolnih zemalja i ima trenutno očajne rezultate.
    Dvosjekli je mač sklepati momčad u jednom prijelaznom roku ili je godinama graditi kroz školu u kojoj ipak tim klincima koji dolaze usadiš ono nešto da zavole ovaj klub i skuže kaj znaci boriti se za njega.

Edit: bilo bi fora ukoliko je moguce jednom na nekoj polusezoni organizirati neki prijateljski ogled futsal dinama protiv selekcije prvotimaca iz velikog dinama.
    Naravno ako je to izvedivo i ak bi Bjelica dopustio da takav ogled odigraju naši na parketu.
    Vjerujem da bi cibona bila puna i da bi to bio spektakl
  • Crni86
    6.5k
    Koje igrace iz trenutacnog rostera je izbacila nasa skola? Ceki, muzar i mali novak. Po meni puno pre malo s obzirom koliku skolu imamo, koliko se ulaze u skolu i sl. Sa tim da je samo ceki spreman za neku ozbiljniju razinu, malo novak je odlican kao rotacijski igrac. Muzara i ne šmekam previse jer imam dojam da je ofenzivno totalno bezopasan, a na zadnjem obrambeno ga svako malo jaci igrac okrece.

Kad smo kod omladinske skole di je onaj mali junior od prosle sezone sta je igrao dok je tiho bio ozlijeden? Nosio je cini mi se broj 8? Mali je pokazivao neke naznake da bi mogo biti dosta dobar igrac. S onzirom na Tihine godine, ne znam zasto se njega ne gura malo vise.

I kad se pogleda mi radimo odlican rezultat samo sa domacim deckima uz kojeg slovenca. Ali za razinu vise jednostavno ce trebat posegnut za kojim strancem tamo gdje smo najtanji i gdje stvarno u domacim krugovima ne pronalazimo rjesenje. Bez toga tesko ce se konkurirat u europi.
  • nkdz
    933
    I kad se pogleda mi radimo odlican rezultat samo sa domacim deckima uz kojeg slovenca. Ali za razinu vise jednostavno ce trebat posegnut za kojim strancem tamo gdje smo najtanji i gdje stvarno u domacim krugovima ne pronalazimo rjesenje. Bez toga tesko ce se konkurirat u europi.Crni86

Slazem se da bi i neki kvalitetniji igrač pa bio to stranac ili neki iz našeg okruženja država dobro došao ovoj ekipi (jer imamo par igrača koji baš i ne donose ono što se ocekuje) ali kak sam napisao nama je buđet ograničen, a oko toga se sami moramo zapitati jer dolaznost na tekme i nije baš bajna tak da smo i sami mi velikim dijelom odgovorni za to.
    Tesko cemo imati puno jacu ekipu od ove bez boljih financija
  • Crni86
    6.5k
    netko je izvukao podatke da imamo cini mi se najveci budget u ligi. Kako onda ostali klubovi uspiju dovest neke strance? Ima nekih brazilaca i po nasoj ligi koji bi nama donijeli dimenziju vise. Klubovi u nasoj ligi dovode reprezentativce francuske koja je dobila hrvatsku u kvalifikacijama. Znaci da se moze.

Da li onda veci dio budgeta ide na skolu ako stvarno ne mozemo platiti neke igrace koje je npr dovela Pula? Nasa skola realno izda svake 2,3 godine po jednog igraca za prvu ekipu. Pa je onda upitno da li je opravdano da veci dio sredstava ide na skolu. Tesko se tu i borit sa nogometom, gdje svaki talentirani klinac koji moze birat izmedu futsala i nogometa, u 9/10 slucajeva ode na nogomet.

A kaj se tice dolaznosti ljudi, sta se i ocekivalo kad su se digle cijene godisnjih, maknula se cuga (cijena godisnje je otisla po tome 100% gore) a pustio si da ti odu tvoja dva najbolja igraca. Tak da se ne trebamo mi zapitat, neg ljudi u klubu da li je ta odluka bila oke.
  • nkdz
    933

Mislim da je to financijski zapravo neka siva zona jer makar smo mi po buđetu negdje među prvim ekipama. Mislim da ekipe ko Novo vrijeme ili Olmmisum imaju nešto i preko firmi koje stoje iza njih ko prije Apfel ili vlasnik Studenaca koji je bio Olmissumu glavni sponzor ili sada Biberon koji je izgleda torcidi sklepao momcad na nacin kak sklepa i za kutiju šibica ekipu makar mi to ne djeluju dugorocno održivo.
    Makar možda griješim oko ovoga gore napisanog.

Kužim i tebe kad kažeš da bi radije više love uložio u prvu ekipu nego dosada pa manje dao školi kak i druge ekipe iz lige rade jer imaju dosta manje financije za škole ili imaju samo škole na papiru radi propozicija natjecanja.
    Ali futsal dinamo ima i širu društvenu odgovornost odgajati nove mlade malonogometaše koji su i navijaci ovoga kluba i to treba širiti cim više jer mi radimo dugorocno stabilnu sredinu koliko god i mene ponekad pikne u oko da bi u prvoj ekipi ponekog kvalitetnijeg igraca nego što neki trenutno jesu.
  • Crni86
    6.5k
    novo vrijeme vec duzi niz godina ima apfel iza sebe. Sumnjam da oni ista izvode u sivoj zoni kao i Pula. Covjek koji je osnovao Olmissum i stoji iza njega, vise nije vlasnik Studenca. Ne znam iskreno kakvim modelom je Biberon usao u Torcidu. Sivu zonu smo i mi neko vrijeme izvodili prije nekoliko godina. Mislim da je vise stvar da mi ne zelimo strance, nego da si ih ne mozemo priustiti.

Razumljiva mi je uloga skole nogometa i nase drustveno odgovorno poslovanje i to je lijepa strana price, ali sa sportske strane price potrebno je pronaci balans.
  • nkdz
    933

Vjerojatno i je da ne želimo strance što možda i nije baš toliko loše jer kad sam pogledao neke od njih koji igraju u našoj ligi nemrem reci da su ista bolji nego nasi igraci.
    Naravno ima par bas odlicnih prvenstveno u Olmissumu.

Ali imamo dva naslova što je jako dobro tak da baš i nemremo reci da je losa politika.
    Makar ove sezone mi djeluje da smo ipak po kadru slabiji od prošle
  • Nino Bule
    14.8k
    Sumnjam da oni ista izvode u sivoj zoniCrni86

Izvode tako da im firma placa stan i auto i ti to ne vidis u fin izvjescu tih klubova
  • NORTE
    12.8k
    Mislim da je dinamo dosta slabiji od Francuza.
    Jednostavno nemamo tu kvalitetu.
  • Crni86
    6.5k
    gledajuci cjelokupnu sliku po meni smo mi i predodredeni da budemo nekako iznad ostalih. Imas najsiru fan bazu, igras u najvecim dvoranama i samim time trebao bi privuc i najvise sponzora. Uspjeh su zadnje 2 titule, ali za nesto vise trebat ce se odmaknut od nekih prijasnjih uvjerenja. Jedino mi dugorocno mozemo napraviti neki proboj prema europi i final fouru.

Ma dobro to, to se podrszumijeva. ali koliko su njihovi budgeti manji i sa tim djelom smo opet mocniji po budgetu.
  • Nino Bule
    14.8k
    Ma dobro to, to se podrszumijeva. ali koliko su njihovi budgeti manji i sa tim djelom smo opet mocniji po budgetu.Crni86

Nismo, pogotovo ne potrosnja na prvu ekipu, pricali su ovdje da nismo u top 3, mozda ni top 5 po potrošnji na prvu ekipu
  • Crni86
    6.5k
    mislim da je bio govor da po ukupnom budgetu smo najbolji, ali nismo najbolji po budgetu za prvu ekipu. Cini mi se da je netk postavio ljestvicu gdje je nas budget 700k, dok je olmissum drugi sa 500k ili 600k.

To je ono kaj i pricam, da treba zadrzat drustveno odgovorno poslovanje preko skole, ali isto tako treba pronaci balans izmedu skole i prve ekipe. Ne moze npr 50% ukupnog budgeta ic na skolu, a ne izbacujemo igrace, dok eto u ligi imas 3. ili 4. budget za prvu momcad pa sa tom istom ekipom zelis napast final4. Dugorocno necemo moc ni osvajat titule sa takvom ekipom.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.