• deda
    34.1k
    Bome smo dotjerali do 50.844. Znači još 200-tinjak ovih dana. Vjerojatno je dobar dio od Trešnjevke u nedjelju.
  • Felip
    216
    Da li je realno poskupljenje članarina za sljedeću godinu?
  • mali M
    5.7k
    Ja mislim da nebi trebali.. platit ćemo mi što treba, ali netreba iz godine u godinu dizati cijenu samo zato eto, da se digne. Pokazat malo i socijalnu osjetljivost, nismo dobili još ni stadion ni ništ, zbilja ne vidim smisao u ponovnom dizanju cijene... Ali mislim da će ekipa opet probat prodat "za Dinamo dao bi sve" i malo emocionalne ucjene. Živi bili pa vidjeli...
  • criticus
    2.6k
    Sumnjam da će se iznos članarine dizati bez suglasnosti ili bar ispitivanja bila članova. Primjer je Futsal Dinamo di su članovi odlučili koliki iznos članarine će plaćati (od tri ponuđena odabran najveći). Tako da polako s zaključcima.
  • mali M
    5.7k
    legitimno, ali mi već i sad imamo veću članarinu od FD-a. Rekao sam, imam mišljenje, ne zaključak, a kako će biti, vidjet ćemo.
  • deda
    34.1k
    Visina članarine za 2025. se neće mijenjati.
  • NVKOD
    1.5k
    Vidim da se ponovno povela rasprava o beneficijama članova poput 4 besplatnih karti za HNL utakmice. Nakon godina ugnjetavanja od strane jedne osobe, praznih tribina i slavljenja titula pred 1000 navijača, napokon imamo svoj klub.

Klub s ljudima na čelu kojima je stalo do navijača, koji organiziraju razne aktivnosti kako bi ponovno probudili dinamovštinu koja je bila uspavana godinama. Rezultat je sljedeći:

HNL - sezona 14/15 - broj gledatelja prvih 6 domaćih utakmica:
    Slaven Belupo - 1820
    Zadar - 1976
    Split - 2179
    Zagreb - 1500
    Istra 1961 - 1100
    Lokomotiva - 1200

Ukupno: 9775
    Prosjek: 1629

HNL - sezona 19/20 - broj gledatelja u prvih 6 domaćih utakmica:
    Lokomotiva - 3132
    Gorica - 2676
    Istra 1961 - 2700
    Slaven Belupo - 1511
    Osijek - 7029
    Inter Zaprešić - 2404

Ukupno: 19 452
    Prosjek: 3242

HNL - sezona 24/25 - broj gledatelja u prvih 6 domaćih utakmica:
    Istra 1961 - 6057
    Šibenik - 11 924
    Gorica - 9644
    Hajduk - 20 948
    Lokomitiva - 8396
    Osijek - 13 477

Ukupno: 70 446
    Prosjek: 11 741

Gledajući ove brojke za prvih 6 kola na Maksimiru, imamo porast od gotovo 100 % između sezone 14/15 i 18/19, porast od 262 % između sezone 19/20 i sadašnje, odnosno 620 % između sezone 14/15 i 24/25. U prvih 6 kola prije 10 godina je bilo manji broj ljudi nego što je ove sezone bilo na jednoj utakmici, na Istru je dolazio oko 2000 ljudi, sada 3-4 puta više. Samo na utakmici Hajduka ove sezone je bilo nego svih 6 domaćih utakmica 18/19!

Iako članovi ne osvajaju naslove, lijepo se pohvaliti s brojkom od gotovo 51 000 članova što do sad nije nikad viđeno. Neki misle da davanjem besplatnih ulaznica ponovno ulazimo u doba kada se srozava vrijednost Dinama, kod mene prevladava upravo suprotno.

Nama je potrebno ponovno stvoriti navijačku bazu koja pohodi i manje utakmice, a ne samo derbije kako bi na temelju toga mogli imati dobar temelj za budućnost. Treba uzeti u obzir i stanje stadiona na koji se ide. Siguran sam da s novim Maksimirom neće biti potrebe za besplatnim ulaznicama, ali kakvo je trenutno stanje, potrebno je sve učiniti da ljudi dolaze na sve utakmice (za Europu nema smisla govoriti kada će biti rasprodana svaka utakmica u LP).

Kada član iskoristi pogodnost besplatne karte, kada vidi dobru atmosferu i navijanje, dobru igru, pomislit će si: "Au, ovo je dobro. Mogao bi ponovno ići." Sitnim koracima do velikih rezultata.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.