• Mr Anderson
    8.7k
    Zona na aparatima
    — skener
    Cordoba štovatelji* na aparatima hehe
    emilperska

I štovatelji Marca Pašalića.
  • Nino Bule
    14.5k
    Jedna stvar koju cu se slozit sa svim fanovima spikica je da je dario avion za marca pasalica i da su ludi svi koji su htjeli iskrcat milijune za igraca goreg od onog kojeg imamo u kadru
  • jedan u nizu
    9.2k
    Nevjerojatno je kako se misljenje mijenja tako brzo. Vec godinama se Spikica smatra skartom i losim igračem. Pa na samom pocetku tekme, kad su izasli sastavi, se sprdalo covjeka. I sad u jednoj tekmi u LP direktno skrivi gol, kasnije zabije jedan (uz malu pomoc protivnika) i sad je heroj ulice.

Mislim da ljudi jednostavno vole biti 'drugaciji' na forumu i uzeti si za pravo pisati parole poput ''jesam vam rekao'' , ''eto vam hejteri'' , ''dario poseri se svima u usta sada".

Da mu se lopta nije odbila od protivnika nebi zabio gol, i ostao bi upamcen po skrivljenom golu i dvije prilike gdje je sjebao, a tu bi se organizirali prosvjedi da ga se istjera iz kluba.

Spikic je jucer odigrao korektnu utakmicu, skirivio gol ali i zabio jedan, pa makar i uz mali odbijanac, i tu je po meni vratio dug. Ostatak utakmice sasvim korektan, ali mi ne moze biti heroj jucerasnjeg dana ili nase "novo" desno krilo.
    Meni bi on bio dobra zamjena za pravo desno krilo koje ce uskociti kao zamjena za ozljede, kartone, ili pretjerani umor, nista vise od toga. I zato mi je drago da moze ovako uskociti jednu tekmu i odraditi ok posao (not great, not terrible)
  • Navijač Dinama
    8.5k
    Špikić je taman dobar za rotacije, šuti, radi svoje i dobro dobrima dođe. To što ima toliku platu kakvu ima, nije sigurno on kriv niti je on sam sebi dao toliku platu.

Ja mu jesam srao, čak što više opravdano, nekad i nerealno, međutim, mislim da za više od ulaska sa klupe nije, ali da sigurno ima mjesta u Dinamu, fali mu dosta kvalitetnija završnica i u dosta određenih situacija i višak inteligencije, odnosno da zna donjet pravovremenu odluku, da ne ispadne da mislim da je čovjek glup, da ga prozivam, situacija protiv Lokomotive(0-3), frajer došo pred gol u gol šansu, ne zna šta bi sa loptom, i mi primamo gol iz te kontre i njegovog "brain farta", a mogao je recimo smanjit tad na 1-2 rezultat, dodat tada dvojici igrača samima na drugoj itd itd.

Ove sezone je osim Osijeka zadnju, ostalo sve odigrao više nego korektno.

Problem je što ga se koristi kao neko napadačko krilo, i onda uđe i nalazi se u nekim izglednim šansama, šanse kao ona jučer na 3-1 rezultatu, ona protiv AEK-a, Paoka itd itd, a napadačko krilo nije, Špikić je taman onaj RWB u nekoj 3-5-2 /5-3-2 varijanti, defenzivno korektan, brz jest kao i borben, zato je najbolje po meni on igao pod Čačićem, cijelu tu 2022-23 sezonu.

Imao si Oršića i Ivanušeca koji su ofenziva, ti ih uposli, od iza pomaži Ristovskom, kao i jučer i recimo protiv Betisa, stavili su katanac na lijevu stranu Slovana.
  • Fanboy
    2.8k
    Godinama su nas vodili treneri koji nisu znali iz igrača izvući ono najbolje, već su često igrači bili ti koji su induvidualnim kvalitetama morali krpati greške trenera.

Bjelica je zadnji put koliko se sjećam od Oršića koji se vratio iz Koreje, Petkovića koji je došao iz Serie B već u svojim srednjim 20-im godina bez igranja te Olma koji je bio velik talentirani igrač pretvorio u svjetsku klasu. Ti igrači su imali to u sebi, no uz njegov sustav su postali duplo bolji igrači nego do sad i nije ni čudno da Olmo ga godinama nakon spominje kao najdražeg trenera koji ga je vodio, a to razdoblje je bilo godinu i pol...

Ne kažem da je Špikić približna razina talenta, ali za onaj korak više ti treba trener, samopouzdanje i nekad sreća. Ono što čvrsto vjerujem da će Špikić napraviti pod Nenom iskorak, baš kao što je Kulenović u ovih par godina napravio iskorak. Nama treba širina i to kvalitetna tako da ne osjetimo pad igre pogotovo jer se borimo na više frontova.

Treba ga pohvaliti za nastup jučer, nakon greške se iskupio golom, odigrao solidno u napadu i dobro u obrani. Ne može svaki igrač biti Baturina i Sučić, ali uz igrače koji drže do svoje pozicije i bore se mogu svi biti zajedno jaka stabilna momčad što je i najvažnije.
  • jakov1
    250
    Dario Špikić je Danijel Zagorac desnih krila.
  • Orc123
    8.7k
    eto, od slova do slova potpisujem....nije los igrac ali nije ni za prvih 11....
    Nikakav hejt nego samo treba postaviti stvari na svoje mjesto. Nije igrac prevage ali je koristan i nikako nije losiji igrac od Marca Pasalica.
  • emilperska
    6.7k

Nije poanta u "veličanju" Špike jer se tu ne radi o nikakvom idoliziranju..
    Poanta je da covjek vec četvrtu sezonu zaredom balansira između klupe i prvih 11. Nadzivio je 6 trenera, kod svih je startao u barem 40% utakmica.
    Izmijenili su se Menalo, Emreli, Kaneko, Vidović, Cordoba na toj poziciji, ali Špika je i dalje tu usprkos svemu i evo ga starta u LP i startat ce opet pod NBom jer ga NB šmeka..

Znam i ja, znaš i ti da Špika nije krilo kakvo želimo u prvih 11, ali to i je draž.
    Da usprkos svim promjenama trenera, svim Kanekima, Cordobama , Emrelijima mi igramo LP ključnu tekmu, a naš Špika starta. Kao neka groteska, a opet polubajka.

Krivo ste shvatili po meni sve ovo sa Špikom.
    Poanta je da usprkos hejtu, usprkos promjenama trenera, novoj konkurenciji, treneri se i dalje manje vise redovno odlučuju za njega.
    Svi znaju da on nije taj, a opet ne mogu bez njega.
    To najviše govori o konkurenciji i sportskoj politici za tu poziciju unazad 4 godine jer on nikad nije bio zamišljen kao starter..

Špika > raznih Cordoba i Emrelija uvijek i zauvijek..

Igrat cemo sa Celticom i startat će Špika.
    Žalosno, a opet toliko ikonski da nadilazi sve..
  • Zg123
    486
    Spika> Cordoba koji je odigrao ni 10 tekmi i Emreli koji nije krilo, dost dobra usporedba
  • emilperska
    6.7k

Emreli je doveden kao desno krilo i igrao je uglavnom desno krilo uz povremene izlete u špicu. Druga je stvar gdje se on osjeća najbolje, ja analiziram kroz ono što smo ga mi doveli i što nam je igrao..
    Nije ni Špika bio desno krilo, nego lijevo. Pa je radi forsiranja Lovrića u Gorici, kasnije Oršića u Dinamu postao isključivo desno krilo..
  • Zg123
    486
    Emreli je doveden kao kompenzacija za Kastratija i lovu koju nam je Legia dugovala ne znam kad je ikad receno da je on desno krilo. S tim da je Emreli imao konkurenciju u vidu Drmica i Petka pa eto treneri su ga gurali na krilo jer je tamo samo Spika bio. Ljubicic je doveden kao veznjak pa je na kraju zavrsio na beku sto ne znaci da je bek jer vidimo i Emreli i Ljubicic u sadasnjim klubovima igraju na svojim pozicijama
  • IceMan
    2.2k

To je isto tak kao kad si šef ili imaš firmu… kog ćeš radije imat u njoj?

Nekoga ko je možda malo slabiji radnik al ne gunđa, sretan je i ponizan, ili netko tko je možda mrvicu bolji radnik al jako pametuje, misli da može sasut u lice sve šefu ili direktoru, ne smije mu se niš reći itd…?

Vjerojatno je zato i Špikić nadživio i preživio svih 6 trenera.
  • emilperska
    6.7k
    Covjek ce do kraja polusezone doc skoro do 150 sluzbenih nastupa za Dinamo :lol:
    Nije da imamo milijun igrača koji su to odradili kroz povijest..
  • Kermit
    113
    Čovjek igra blizu svojeg vrhunca i zato je tu gdje je. Nikad neće biti bolji, ali kad kad igrač na svojem maksimumu potencijala daje 100% onda to čini razliku od igrača koji ima veći potencijal, ali ne daje 100% niti je blizu tog svojeg potencijala.

Primjer je Juranović u repki. Čovjek nikad neće biti igrač za top klubove, ali je sada na vrhuncu svojeg potencijala i zato igra.

Kako god, nek je Špika zajebo i neka je odmah zabio. To duže karakter i samopouzdanje.
  • mali M
    5.7k
    ekoga ko je možda malo slabiji radnik al ne gunđa, sretan je i ponizan, ili netko tko je možda mrvicu bolji radnik al jako pametuje, misli da može sasut u lice sve šefu ili direktoru, ne smije mu se niš reći itd…?IceMan

nije dobra usporedba. da li je bolje imati malo slabijeg radnika, al ne gunđa, sretan je i ponizan ili vrhunskog radnika na kojeg možeš računati, desna ti je ruka i odrađuje zadatke, potencijalni je voditelj u budućnosti itd itd... ti usporediš Špiku sa "mrvicu boljim radnikom", usporedi ga sa top radnikom...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.