• Crni86
    4.6k
    i to ce se radit na nacin u dogovoru s nasim hajdukom kako ne bi dosao npr netko treci i preuzeo im klub.

Nema tu kruha. Da ima, ne bi se ciganili zalagali najvrijednije eksponate i trazili svuda naokolo kredite.

Ti pricas o otplati kredita podizanjem kapitala, a sa cime ce se finacirati za operativno funkcioniranje?

Hajduk nece propasti, ali financije im nisu bajne zato je vrlo vjerojatno luksa i steran. Njima ce trebat sezona, dvije da opet stanu na noge.
  • Toni90d
    705
    SDD ne treba kredite ako se odluči na izdavanje dionica odnosno povećanje kapitala.Mali dioničar

Je li ne postoji neka regulacija da moraš biti na nuli ili plusu ako želiš povećanje kapitala? Jer meni zvuči povećavanje kapitala na njih minus, kao sad je minus od 30 milijuna, ali samo kapitalom imamo priliku ući na 40 milijuna minusa, ali bitno da skinemo mordor sa vrha HNL-a. Njihov dug je li-la sa temeljnim kapitalom, cca 30 milijuna. Uostalom uskoro bi im trebala skupština, pa će morati neke konkretnije brojke predstaviti.

A što se tiče Trgovačkog lanca Tommy, pitanje do kada će to sve tako trajati, već je ljetos bila velika ljutnja, radnici na minimalcu, a on plaća igrača sa pola milijuna €. Nekad će se i ta pipa morati zatvoriti. Gdje su još priče o zemljištima, restoranima, kućama koje su se davale (gdje ima dima ima i vatre).
  • Jurki
    12.6k
    Nisam financ. strucnjak, ali ne treba imati zavrsen fakultet ekonomije da znas da se ne moze vjecito zivjeti na dug.
    Sve bu to neko moral na kraju platiti.
    Mozda mogu jos ovak godinu, dve.. mozda i 5.. ali onda definitivno se mora crta potegnuti.
    Nisu drzava koja moze izdavati obveznice, povecavati poreze da financira stara zaduzenja i vrtjeti iz supljeg u prazno godinama.

Ovakvo poslovanje je definitivno put u propast.
  • NORTE
    12.2k
    Dalmatinski o trenutnom Hajduku:

KOMENTAR UTAKMICE: "Kada protivnik zatvori Livaju, Hajduk ne može biti opasan u zadnjoj trećini"

Ako im protivnici blokiraju ozlijeđenog Livaju, a na golu im ostane rupasti Kale oni bi stvarno brzo mogli u minus...
  • Mali dioničar
    16.1k
    Je li ne postoji neka regulacija da moraš biti na nuli ili plusu ako želiš povećanje kapitala? Jer meni zvuči povećavanje kapitala na njih minus, kao sad je minus od 30 milijuna, ali samo kapitalom imamo priliku ući na 40 milijuna minusa, ali bitno da skinemo mordor sa vrha HNL-a.Toni90d

Što će ti dodatni kapital ako ti je cash flow pozitivan?

Njihov dug je li-la sa temeljnim kapitalom, cca 30 milijuna.Toni90d

Cijela bilanca im je 35 milijuna. Imaju u pasivi kratkoočne obveze 22, ali imaju i u potraživanjima i zalihama 14.

Ne znam gdje si ti našao 30 milijuna EUR neto duga na 31.12.23. Ali dobro. Bankovni zajam skoro pa zanamrivih 1,8 milijuna EUR.
  • Toni90d
    705

Iskreno nisam toliko u financijama, pa se neću praviti da znam, samo sam logički razmišljao.

Što se tiče 31.12.23 još je cvece cvalo u moje poduzeće, ali u 2024. je u mojim očima teški propuh, bez prodaje igrača, samo vodstvo kluba je pričalo o (čini mi se 12 milijuna €) koje im trebaju da zatvore budžet (meni to ne zvuči kao smanjivanje postojećeg minusa), sami akumulirani minus bi trebao biti puno veći ove sezone. Pričekajmo skupštinu, pa onda početak sljedeće godine da revizija svoje kaže.
    Meni kao laiku, ne ide u glavu da oni u ovakvoj ligi, bez Europe, prodaje igrača, mogu imati proračun od cca 30 milijuna €. Što bi prevedeno značilo sponzori i navijači moraju preko 90% proračuna napumpati, a znamo da to ni najveći svjetski klubovi ne mogu. Sve što dobiju od lige, taman možda pokrije plaću od Livaje.
  • Jaro
    7.7k
    ozlijeđenog LivajuNORTE

Livaja je uvijek ozljedjen kad se desi losa igra/rezultat i price o injekcijama/ozljedama krenu nakon utakmice...
  • Simpatizer
    371
    Isto nisam financijski stručnjak, ali je vrlo jasno rečeno više puta da njima treba s ovim budžetom, 12mil€ od Europe i prodaje igrača svake godine (samo da budu na 0, da se pokrije budžet)

Oni imaju skoro 0€ od Europe ove sezone, a nisu nikog prodali osim Sahitija za malo više od milju eura

Siječanj im je zadnja šansa da prodaju igrače da zatvore budžet, jer budžet nisu smanjili

Meni je stvarno nevjerojatno da su oni gattusa toliko platili (ima više nego dvostruko veću plaću od Bjelice) a da su u takvom financijskom stanju
  • Maksim Maksimirski
    6.1k
    Njima svake godine fali 12-13 milijuna koje moraju zaraditi kroz transfere ili Europu da bi bili na nuli. Europe nemaju već 15 godina a transferi im nisu dovoljni, pogotovo ove sezone kada nisu nikoga prodali za ozbiljne novce. Zbog svega toga čak i iz kluba javno govore da uskoro neće imat za plaće a kada to ničim izazvan govori netko iz kluba onda sigurno financijska situacija nije bajna.

Neće se klub ugasiti ali će biti primoran prodavati najbolje igrače da bi pokrio minuse. Nije normalno da klub koji nema nikakav prihod od Europe i koji ima slab prihod od transfera dovodi ovako plaćene igrače i trenere. To mora puknuti u relativno kratkom roku (3-5 godina najviše) jer da nije tako onda bi i Rijeka dovela Despodova, dala mu milju eura plaće a za trenera bi doveli Lucescua i dali mu 2 milijuna plaće i ko ga jebe! To bi Miško i mogao napraviti i držalo bi to kratkoročno par sezona ali na kraju bi morao rasprodati sve što vrijedi i vratio bi klub 10 godina unazad ako ne bi bilo rezultata i ozbiljnih novaca od Europe. Upravo bi se to moglo dogoditi Hajduku, mogli bi se vratiti u razdoblje 2010-2020 kada je bilo ''doba štednje'', kada su pojačanja bila Abdulikov i Bukva i kada su igrali za 5000 eura mjesečno.

Članovi ne mogu pokriti ove gubitke. Članovi su već natproporcionalno financijski upregnuti kako nikad nisu bili u povijesti Hajduka. Nema tu prostora za dodatan rast prihoda iz tog dijela niti za dodatno žicanje da im svaki član uplati po 100 eura. Uostalom u Hrvatskoj nije baš najveći standard života i nije lako naći silne desetke tisuća ljudi koji su spremni tek tako dati 100 eura Biliću i Pavelinu. Treba i zaoraviti tu brojku od 100 000 jer tu jedan dio čine djeca, jedan dio čine turisti koje su nagovorili da se iz fore učlane, jedan dio je fiktivan, jedan dio su babe i prababe koje su unuci učlanili a da to one ne znaju...nema tu ni 10 000 ljudi koji bi bili spremni uplatiti ozbiljan dio plaće za nogometni klub a kamoli da ih ima 100 000.
  • Maksim Maksimirski
    6.1k
    Imao sam tu nesreću pa sam jučer gledao Istra-Rijeka i moram priznati da je odvratno ovo što Istra radi na domaćem terenu svaki put kada im dođe jači protivnik i žalosno je što se suci boje kažnjavati te prljave stvari koje igrači Istre čine.

Njima je protiv jačih suparnika uvijek cilj stvoriti potpuni cirkus od utakmice. U trećoj minuti bude neki aut, igrač Istre podmuklo malo iz čista mira gurne igrača Rijeke, igrač Rijeke mu nešto dobaci i onda agresivno dolijeće Blagojević i unosi se u facu igraču Rijeke, tu se umiješaju svi i eto prvog cirkusa. Onda tamo oko 15.minute Blagojević uvali lakat igraču Rijeke, sudac svira samo običan faul. Nakon toga Blagojević do poluvremena radi još 2-3 faula ali sudac mu ne broji situacije nego tolerira da čovjek pravi koliko hoće sitnih faula. Žalosno je što se Blagojević sa 40 godina ponaša kao da mu je 15 ali je još žalosnije da suci to ne kažnjavaju.

No ključno je već ovo u prvim minutama kada igrači Istre svjesno naprave prvu gužvu. Od tog trenutka počinje nervoza i imamo utakmicu sa 40 sviranih faula i još toliko nesviranih. Naravno da u takvoj utakmici sa 100 sudačkih odluka budu i 2-3 kontra Istre i onda Bjelanović i Istrani podmuklo izvlače te 2-3 situacije na svoju štetu i kmeče o ugroženosti. Da su suci pravi Blagojević nijednu utakmicu sa jačim protivnicima ne bi dočekao poluvrijeme a ni neki njegovi suigrači kojima je samo cilj izudarati protivnika, isprovocirati ga i napraviti lakrdiju od utakmice. Bjelica je to indirektno rekao kada je izjavio kako smo se susreli sa vrlo agresivnom ekipom a sada je i Fruk bez pardona izjavio kako je teško igrati protiv protivnika koji te više želi istući nego pobijediti. Rijeka nam je kao neki rival u borbi za naslov ali sam svim srcem navijao za njih protiv Istre jer su sadašnja Istra, Blagojević i Bjelanović sve ono što ne valja u našem nogometu.
  • vjeko1701
    9.4k
    A vjerojatno većina liga ima barem jednu "takvu" ekipu. Nije da ih branim, meni su odbojni odkad su prije koju sezonu krenuli s onim niželigaškim ubacivanjem lopti u teren i sličnim forama. S vremenom se to sve samo nadogradilo. S druge su pak strane njihovi navijači koje znam uvijek bili "mini-tovari" svojom retorikom i kmečanjem o Dinamu a često simpatičnom tišinom prema Hajduku.
  • Omake
    3.4k
    xG tablica nakon 12

414S7tD.png

Kovačević efekt u Belupo više nego očit i na xG. Preuzeo ih je u 6. kolu i nakon toga lagano plove prema pozivinom. Pod njim im je ukupni xG +2,5.

ymhj8Wc.png
  • nemapredaje
    3.7k

Dakle zaklljučak je da je Hajduk imao više sreće nego pameti
  • Omake
    3.4k
    četiri egal utakmice i jedan čisti xG poraz protiv nas. Trebali su biti bliže 20 nego 30 bodova. S vremenom će to doći na svoje.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.