• emilperska
    6.5k
    Jel to kad probije rok obećanja za 2 godine? za 5? za 20 kao Bandić? Čisto me zanima kad mogu prestat bit tako "negativan oko stadiona" i da to postane konstruktivna kritika...mali M

Sad je na 3 godine obećavanja da radovi kreću za 3 mjeseca..
    Bitno da su "nevjerni tome" problem, a ne debili koji napišu natječaj bez provjere statike stadiona. Ako opće imaju namjeru gradit hehe..
  • Bosskovitz
    12.4k

Screenshot-2024-10-30-at-14-52-42.png

Screenshot-2024-10-30-at-14-53-14.png

Fulao sam za 2 metra, ali ne mijenja zaključak. Stane tamo tribina bez problema i još ostane prostora iza nje. Ovo je tlocrt prema građevinskoj s DGU-a, vidi se da je tlocrt u potpunosti unutar KČ 785/1 i još ima prostora do tog zida na sjeveru:

Screenshot-2024-10-30-at-14-57-39.png

Ne skuži se to ovako jer smo navikli, ali i Kranjčevićeva i pogotovo Maksimir su tlocrtno puno veći od modernih stadiona usporedivnog kapaciteta. Dijelom je to zbog staze oko terena, ali (na Maksimiru) dijelom i do nedovršenih projekata još jednog prstena tribina. Radio sam davno ovdje te vizualizacije, stadioni kapaciteta više nego duplo većeg od Maksimira bez ikakvih problema stanu u njegov tlocrt.
  • mali M
    5.6k
    čudo... na kakvog smo mastodonta navikli u Maksimiru da mi je zbilja vizualno nepojmljivo da tamo stane duplo veći stadion... Ili da na Kranjču stane pravi stadion većeg kapaciteta koji je manji od trenutnog.. sve me strah kak će mi to maljušno izgledati u pravom životu (ako završe ikad Kranjču :snicker: ). Ja ću bit onaj koji tvrdi nakon 5 pivi da ako se nas sto primimo za ruke možemo obgrliti stadion :lol:
  • Bosskovitz
    12.4k
    *Prebacio sam post u temu o Maksimiru
  • mali M
    5.6k
    samo si mi pokvario dan.. sad me boli srce od žalosti šta mi imamo.. :lol:
  • Neron53
    796
    Mozda sve stoji radi parcele 799
  • db-izbjeglica
    15.7k
    kakav je to problem sa statikom koju bilo koji ozbiljniji statičar i revident ne mogu rješiti u par dana?

što znači početak godine?

još ne postoji građevinska dozvola, što znači da javnim natječajem nisu odabrani ni svi sudionici u procesu građenja. postupak javne nabave traje - ima svoje propisane rokove u kojime se pojedini segmenti moraju obaviti.

gradonačelnik priča pizdarije koje može prodavati samo ljudima koji nikad u životu nisu sudjelovali u bilo kakvom javnom građevinskom projektu.
  • rioda
    5.1k
    Također, ako se ne varam, javna nabava ne može biti raspisana bez da stavka postoji i u proračunu Grada
  • emilperska
    6.5k
    gradonačelnik priča pizdarije koje može prodavati samo ljudima koji nikad u životu nisu sudjelovali u bilo kakvom javnom građevinskom projektu.db-izbjeglica
    Ali neeeee, veći dio Zone su nevjerne Tome koji mrze tomeka i namjerno pričaju priče o sabotaži..

Kranjča nece bit ocito useljiva prije kraja 2026. ako nas ne iznenade u vrlo kratkom roku..
  • miro
    4.7k
    Proračun će reći sve
  • emilperska
    6.5k

Ako su stavili u proračun, to ne definira pocetak radova..bar po mom shvaćanju. Moze biti i listopad 2025.
  • Papastrumf
    12.9k

Pa nisu valjda retardirani da najavljuju projekt, a ne stave to u proracun!?
  • rioda
    5.1k

Proračun je lista želja. Možeš planirati i donijeti proračun u iznosu 6 milijardi eura, a realizirati samo 100 milijuna, tako da to samo po sebi ništa ne znači.

Ali, proračun je temelj za javnu nabavu koja je proces od nekoliko mjeseci sa svim rokovima žalbe itd.

Trenutno stadiona nema u proračunu, pitanje je hoće li ga biti u rebalansu za ovu godinu ili će ga staviti u iduću godinu. Ako ga stave u rebalans proračuna za ovu godinu, što sumnjam, onda teoretski gradnja može početi do 1.3.

Ako ga stave u proračun za novu godinu, onda teško da će početi prije 15.4., a ti rokovi su i blago optimistični s moje strane.
  • emilperska
    6.5k

Netko tko napravi natječaj za projekt bez da je provjerio statiku, pa onda mora poništavat natječaj, taj može sve najavit i onda ne napravit..
  • miro
    4.7k
    Naravno da stavka u proračunu ne garantira početak gradnje u prvom mjesecu, ALI je preduvjet da se o stadionu uopće može razgovarat u 2025. Nadam se da je Nauković odradio neku pripremu s gradom
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.