• Georg Koch
    4.8k
    Mi u HNL-u uopce ne bi trebali gledati igru sa 3 stopera, po meni.
    4 2 3 1 sto je i omiljena Bjelkanova formacija.
    Sucic i Misic
    Pjaca? Baturina Cordoba?
    Petko

Amen.
  • DiddyGuela
    2.1k

Koliko sam shvatio, jedina zamjerka ovoj postavci je da nemamo igrace koji pune 16 metara u zavrsnici odnosno sa premalo igraca dolazimo u zavrsnicu?

Zato smo pred kraj prosle sezone poceli igrati sa Kuletom i Petkom u napadu.
  • Georg Koch
    4.8k
    mozda i dolazimo sa premalo igraca u zavrsnicu, al to nije problem navedene formacije.
    Pa tu imas malte ne, 3 napadaca, 10ku, i 8icu koja svakako i je dosta polivalentna po vokaciji i zna uci iz drugog plana.
    Plus 2 beka?

Prosle godine smo igrali sa Kuletom i Petkom, po meni, jer se u tim danima nikako nije uspijevalo sastaviti dobro igru.

Ali mi ne moze nitko reci da uz ovu formaciju, i ove igrace, koji imaju pritivnike dosta losije kvalitete realno, ne moze raditi dominacija na svakom polju.
  • Zagi
    8.2k
    4 2 3 1 sto je i omiljena Bjelkanova formacija.
    Sucic i Misic
    Pjaca? Baturina Cordoba?
    Petko

Amen.
    Georg Koch

Lako je ispuniti tih 6 naprijed , to je beton.
    Ali onih 4 ...
  • Georg Koch
    4.8k
    a i to mi je tesko objasnjivo.
    Da Misic kao 6ica, uz 4 obrambena ne mogu raditi dobar posao po zadi.
    Pa nije nam stopet Goce Sedloski od 40+ godina, niti nam je bek Wily Sagnol sa 42 (lupam).
    Brate mili nama je bocni igrac RPG sa prvoligaskim, ne malim iskustvom lige petice, koji se uz to dosta dobro pokazao kod nas, cak i odlicno.
    Mi imamo kvalitetu puno vecu od konkurencije i to se mora iskoristiti.
    Ne moze me netko uvjeriti da je Hrgovic bolji od RPG-a.
    Da je Kalik bolji od Sucica.
    Da je Sarlija bolji od KTC-a.
    + beskonacno...

Jednostavno se samo sve mora posloziti kako i dolikuje stvarima na papiru.
    "Jednostavno" :sweat:
  • Jos-Optimus
    2.6k
    Od KTC-a nije bolji nitko u HNL-u. Složit će to Bjelica, doći ćemo u fazu kad nam neće uspjeti pogledati prema golu
  • Daliban
    1.9k
    Max kreira, Torrente rješava defanzivni skok na njihovu dugu loptu, RPG pokriva leđa svojom brzinom.Zagi

Pa Max-Torrente bih i ja trenutno favorizirao, ali Max je zbunjola koja će zakuhat nešto. Drag mi je dečko, ali ne možemo se lagat. Ne nalazi se on slučajno svako malo u takvim situacijama. RPG ne može čuvati leđa jer mu fali koncentracije. Ne čini mi se ni toliko brz u punom smislu, mislim da samo ima dobar taj početni trzaj.
  • Toni90d
    671
    Ja bih mrtav hladan, u HNL-u, igrao istu taktiku kao u Europi, protiv Monaca i RB je funkcioniralo. Daj "amaterima" loptu neka se dodaju i guše loptu, pa im iz kontre zabiti koji šamar i pustit juniore u igru. Imao bi uigranu momčad i taktiku za Europu i HNL.
  • ElDorado
    298
    Za sustav 4 mi jednostavno nemamo dovoljno kvalitetnu šesticu. Mišić je to možda bio više sasvim sigurno nije. Da smo recimo ubrali onog Brazilca iz Qarabaga.
  • Jos-Optimus
    2.6k
    Da, Romao baš razvaljuje sve u 16, samostalno im kumuje svakom porazu.
  • ElDorado
    298
    E jbga nisam dalje pratio. Ali protiv nas je bio odličan.
  • hardek
    3k
    4-2-3-1 zadnja linija Mauro Torrente Max Ristovski. U fazi napada Max se diže na 6 a bekovi se uvlače na stopere i Sučić se diže visoko. Obrana 4-2-3-1, napad 3-2-4-1.
  • Bosskovitz
    12.4k
    Prebacujem ovdje jer je krenulo na temi ulaznice, a nema veze s ulaznicama:

ovo "došlo na utakmicu" zvuči kao da ih je netko jedva nagovorio pa eto došli su i svi se nogama po guzici trebamo udarati od sreće jer su se ukazali.Gelipter

Naravno da ne, nit sam to napisao. Napisao sam da od vjerojatno preko milijun ljudi koji se nazivaju Dinamovcima, nas nešto više od 13.000 bilo je na stadionu i nitko nema pravo nikome tko je bio na utakmici govoriti da nije navijač Dinama zato kaj je možda fućkao na dodavanje golmanu, nije popio dovoljno piva, nije bio u plavoj majici ili - konkretno - nije ostao pjevati na tribini poslije utakmice.

Potpuno razumijem sve ostalo kaj si napisao, ali netko je platio ulaznicu, došao na utakmicu, navijao 90 minuta i onda otišao sa stadiona jer smo igrali tragično. Bi li bilo bolje da je ostao još malo i pružio podršku igračima? Da. Ali to što je otišao ne znači da on više nije navijač Dinama. Ako ćemo takve kriterije primjenjivati na definiranje navijača, jako će nas malo ostati.

Zato sam pisao o edukaciji i prihvaćanju. Od kad je klub oslobođen, na Maksimir su se krenuli vraćati ljudi kojih nije bilo desetljećima, došli su mnogi novi koji nikada nisu bili na utakmicama, oni koji išli samo na velike i kaotične utakmice krenuli su dolaziti češće - uloga svih nas koji smo tu bili i prije godinu dana, i prije 3 i prije xy godina nije da im podilazimo i da ih dragamo po glavi, ali nije ni da ih vrijeđamo i tjeramo, nego da ih educiramo i imamo malo više strpljenja za njih. To zna iritirati, ali DZIS - to je ono što je dobro za klub i to je naša uloga kao onih kojima je do kluba najviše stalo.

Također, ekipa koja kad se sprema koreografija pa ne želi slušati upute, ne želi popunjavati stolce, siguran sam da su svi svijesni svega, ali jednostavno ih boli ona stvar za tribinu, nečiji trudGelipter

Ovo je posve druga stvar. Sjeverna tribina ima svoja pravila i grupa zna kako voditi tu tribinu. Ja sam govorio o generalnom pristupu ljudima koji ne znaju i ne razumiju, ali kad im se kaže i objasni onda to prihvate, a s vremenom mnogi i shvate. Oni koji baš ne žele znati i razumjeti, postoji i za njih način.
  • ElDorado
    298
    Marić je pričajući o igračima koji su tijekom mercata došli u Dinamo kazao, otprilike, da su Marko Pjaca i Samy Mmaee u startu dovedeni kao igrači za prvih 11, dok su svi ostali došli kao perspektiva, igrači, za koje se smatra da bi Dinamo od njih mogao imati koristi u budućnosti! Drugim riječima, Juan Cordoba, Nathanaël Mbuku, Jan Oliveras, Raul Torrente i Lukas Kačavenda dovedeni su više za budućnost nego za sadašnjost? Znači, Dinamo se za sezonu u kojoj napada novi naslov prvaka i prolazak u Ligi prvaka ciljano pojačao s tek dvojicom igrača? Od kojih se trenutno nijedan, niti Mmaee niti Pjaca, ne mogu smatrati standardnim prvotimcima, nezamjenjivima u prvih 11. Eto, ispalo je da je kod Bjelice u najbolje statusu - Torrente.

Znači od Zajecove najave "Pojačavamo se za LP" do priznanja Marićča da je dovodio perspektivu?! Ovo je meni tragično.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.