• Haza
    5.7k
    Utakmica u Salzburgu je po svim parametrima bila taktički magisterij od strane trenera. Pametno je bilo i da smo se povukli kod vodstva, jer smo ih čekali za brzu tranziciju, koja je naša snaga, a koliko je pametno što smo se povukli smo vidjeli protiv Osijeka, gdje se nismo povukli kad smo poveli 1-0. Nama treba taktičke discipline u HNL, da se i mi ciganski povučemo kad povedemo 1-0. Trebali smo pustiti Osijeku 15 minuta da oni napadaju, kreiraju igru, tada bi ih dokrajčili.
    U Europi nas nije sramota se povući nazad, to je ono što Hajduk radi u HNL, trebali bi i mi.
    Mi smo navikli u HNL napadati ko sivonje, stojimo visoko, a s ovim stoperima, to ne ide. Mogli smo to raditi dok smo imali Josipa Šutala, odgovornije bekove.
    U prvom mandatu je Bjelica taktički bio odgovorniji u HNL, samo tad nam je i profil igrača to dopuštao.
  • emilperska
    6.7k
    Ma dobro to da smo imali sreće u Salzburgu mi je nategnuto maksimalno. Imali su sreće i oni što Kule nije klasični killer jer smo mogli i u 1.pol vodit i što nakon 2:0 je Petko igrao joga bonito za narod, a ne da napada 3.gol . To mi je fkt bzvz raspravljat opće.

Sreće smo imali protiv Monaca. Nevezano uz 2:0, ali da ona sičuejšn kad Monaco ide s 2 igrača na Nevistića kad su maltene svi već krenuli izvest centar, Neva nije obranio neviđeni zicer, mi nikad tamo boda ne bi vidjeli, a kamoli da žalimo za 2:0.
  • DiddyGuela
    2.2k

4 komada, ne znas koji je bolji. Oces pod precku, oces vanjskom u suprotni kut, oces panenku? Nadam se da cemo se i mi tako krumpirati svaku narednu u HNLu.
  • Paggini
    26.4k
    Haza

A mislim, mogli smo ih dokrajčiti i sa Baturinom. Da smo tad poveli 2:0, povukli se lagano nazad, onda da - to bi mi imalo rezona.
  • Zagi
    8.5k
    Mogli smo to raditi dok smo imali Josipa Šutala, odgovornije bekove.Haza

Ma niti tada to nije dobro izgledalo. Zadnju Šutalovu sezonu smo primali skoro gol po tekmi u HNLu, a koliko je samo eurogolova spasio Livi...
  • emilperska
    6.7k
    A i gade mi se te priče o nikad slabijem Salzburgu i Qarabagu. Dok razno razne Belupo verzije iz Azerbejdžana i Slovačke nakantavaju Hajduk i Osijek, mi sami sebi umanjujemo pobjede na najjačom azerskom ekipom i prvakom Austrije u 9 od 10 sezona. Okay, nije prime Salzburg, ali nije to ni prime Dinamo. Ali naša konkurencija u HNLu ispada od granično amaterske ekipe, a do susreta sa "nikad slabijim Salzburgom" im nedostaje nekih 5 koraka u Europi.

Tim više boli što smo sami sebi postavljali kajle s amaterski odrađenim transfernim rokom i drugim sportskim odlukama. Klub će 2024. završit u rekordnom plusu vjerojatno, organizacijski će napredovat na više razina, a onaj ključni sportski segment će Novu godinu dočekat na najgoroj poziciji u 20 godina jer u ključnom aspektu djelovanja kluba nije bilo prave vizije..
  • Tongo Doumbia
    4.7k
    Bjelicin modus operandi u prvom mandatu i je bio da kad povedemo u HNL 1-0, utakmicu bi zatvarao u stilu "doviđenja prijatelju", jer naš šesnaesterac jedino možeš još na slici vidit. Takav pristup i odgovornost u igri bi nam i ovaj put moglo donijeti rezultat.

To zapravo i je snaga Gattusa u Hajduku. Bez komplikacije, radi ono što može s onim što ima. Ne umire u ljepoti, ne napada kad to ne može, zabij, obrani prednost. Nekad ti naravno i protivnik dozvoli da ga marišeš do kraja, ali je u principu to to.
  • Haza
    5.7k
    A mislim, mogli smo ih dokrajčiti i sa Baturinom. Da smo tad poveli 2:0, povukli se lagano nazad, onda da - to bi mi imalo rezona.Paggini

Mogli smo ali nismo. Mi smo igrali brutalno ofenzivno protiv Osijeka, izvodimo korner nemamo korektora maltene, a Sučić propušta loptu.

Kontinuirano su nas u tranziciji napadali s 3 igrača na naša 3 troma stopera, bekovi su nam bili visoko postavljeni, jednostavno podcjenjujemo nekad HNL.

I Istra i Šibenik ti mogu napraviti problem u tranziciji ako imaš Bernauera na širokom prostoru.

Za početak, nikad više ne bi igrao sa 3 stopera u HNL, i tjerao bi bekove da trče nazad, kao nekad Moharami, koji je znao sprintom spriječiti mnoge kontre. Bekovi moraju trčati nazad, isto tako, ako mi ne možemo trčati nazad, zbog umora ili xy razloga, onda ne igraš naivno.

Kod 2-2 protiv Osijeka, mi u 60 minuti napadamo bezglavo, Baturina izgubi loptu jer mu se nitko ne otvara, i opet nam iz kontre daju gol. Utakmica se igra 90 minuta, prije smo gazili protivnike u HNL baš u zadnjih 20 minuta, sad je nervoza ako ne vodiš 2-0 nakon pola sata.
  • emilperska
    6.7k

Mišić je iscijeđen, on nemre krpat rupe kao prije 2- 3 godine. Čovjek ima 30+, povijesti bolesti iza sebe i doslovce neviđenu izraubanost kod zadnja 4 trenera. I prije se dešavalo sve što navodiš, samo je Mišić to krpao..

A sad zašto nam je takav Mišić jedina opcija na toj poziciji je pitanje za sportski sektor na koji nikad neće nitko izać s odgovorom..
  • Daliban
    2.3k
    Ma dobro to da smo imali sreće u Salzburgu mi je nategnuto maksimalno.emilperska

U periodu u kojem smo visili s igračem više i servirali Konateu jednu od boljih prilika na utakmici smo imali sreće. Nema ništa nategnutno. Dovoljno je prolistati temu utakmice iz tog perioda nakon crvenog, svi su vidjeli da ne stojimo dobro i bezveze prepuštamo igru Salzburgu.
  • emilperska
    6.7k

Ok, ali takve "sreće" imaš na svim utakmicama manje više. Nešto golman nekad i mora obranit..
    Oni su imali iste te "sreće" i prije prvog gola i prije crvenog..

U praksi, Sučić je ono trebao zabit, vodili bi 2:0 i do te inicijative Salzburga ne bi ni došlo..
  • Tongo Doumbia
    4.7k
    Da se i sto puta izgovorena laž, koja je u međuvremenu postala istina negira, odnosno pitanje stopera. Mi imamo totalan disbalans sa njima.

Protiv Osijeka imaš Bernauera kojem paše da napadamo na postavljenu obranu i tada je stabilan, a onda mu je pridodan Torrente koji je, ruku na srce, spor kao blato i paše mu kad smo nisko, jer ako nam trče u leđa, a u HNL redovito trče, gadni su problemi.

Nekad smo kompenzirali. Sporijem ali visokom Periću dali bi brzog ali nižeg Šutala, ili imali dvije zvijeri kakve su KTC i Dilaver svojevremeno.

Sada to nemamo, kombiniramo sve živo i ne nalazimo dobru formulu. A teško je išta stvoriti prema naprijed ako cijelo vrijeme moraš paziti na preveniranje od nazad. Dodajmo tu i Mišićeve obrambene blackoute, Batijevu redovito tanku povratnu trku. Nije lako miksat.

Bjelica mora itekako zasukat rukave, a nije da nema iskustvo.
  • Daliban
    2.3k
    Naravno, ali poanta je da je Bjelica trebao izvaditi jednog stopera i ubaciti Petkovića ili veznjaka nakon što su izvadili Gloukha. Mi smo svojevoljno otišli nazad i prepustili inicijativu Salzburgu. Jednostavno je previše igrača nazad stajalo besposleno i pasivno. Ispalo je dobro i sve pet, ali nije bilo racionalan potez.

Ne treba niti od jednog trenera praviti nekakvog idola.
  • Zagi
    8.5k
    Baturina izgubi loptu jer mu se nitko ne otvaraHaza

Ma ono je bila brzopleta i tragična pogreška dva mlada igrača. To je tak, danak neiskustvu.
    Mišić je sam , povučen da dobijemo 4 na 3 i lopta treba biti kod njega.
    Sučić može raširiti i otvoriti Baturini liniju za pas bez rizika.

Njih dva idu probiti blok ulaskom Sučića iz leđa, lopta ode, MMA u problemu, onaj lik zabije vrhunski gol.
    Tragedija odlučivanja zbog brzopletosti.
  • Zagi
    8.5k
    Sada to nemamo, kombiniramo sve živo i ne nalazimo dobru formulu.Tongo Doumbia

Imamo ali niti jedan trener to ne vidi.
    Torrente-Max-RPG

Max kreira, Torrente rješava defanzivni skok na njihovu dugu loptu, RPG pokriva leđa svojom brzinom.

Jedino objašnjenje da se tak ne igra je da sam zbog nečega potpuno u krivu.
    Samo ne vidim kaj bi to bilo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.